reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Amelka tez ssie palce i piastki i nie che smoczka, odrazu wyczuwa ze to nie butla i wypycha jezykiem:baffled:
Ja mam smoka TT splaszczony prosty, Jakis taki zwykly splaszczony zawiniety do gory(dostala od 10 letniej kuzynki:-D- ale tez go nie chce..) I taki jajowaty prosty (nie calkiem okragly) firmy MAM (nie wiem czy w PL takie sa bo ja tutaj go kupilam.) A calkiem prostych nie moge znalezc:-( Moze ktos poda jakiegos linka?:-p Ale tez mi sie wlasnie wydaje ze jezeli do tej pory nie nauczyla sie ssac (nie polubila) smoczkow to juz nie nauczej jej tego:tak:
No i zabawki takze wklada juz do buzi:-D
Ja nie zamierzam niczym smarowac malej paluszkow:no:

reklama
a my mamy takiego smoka teraz z TT,wczesniej mial niebieskiego a teraz zielonego od poczatku je ssal nie bylo problemow.
Mam tez Nuka ale on go nie lubi:no:
Nuby silikonowy uspokajający 0-6 m-cy, 5932MAOSN1 - Porównanie ofert i cen w sklepach internetowych

A kiedys kupilam takie mam nadzieje ze je tez polubi
Tommee Tippee 6-18 Smoczki ortodontyczne z serii C-AIR - Porównanie ofert i cen w sklepach internetowych

A sa jeszcze takie,ktos kiedys wklejal fotke takiego smoka,Dominika?
http://www.ceneo.pl/1810032

Ostatnia edycja:
a my mamy takiego smoka teraz z TT,wczesniej mial niebieskiego a teraz zielonego od poczatku je ssal nie bylo problemow.
Mam tez Nuka ale on go nie lubi:no:
Nuby silikonowy uspokajający 0-6 m-cy, 5932MAOSN1 - Porównanie ofert i cen w sklepach internetowych

A kiedys kupilam takie mam nadzieje ze je tez polubi
Tommee Tippee 6-18 Smoczki ortodontyczne z serii C-AIR - Porównanie ofert i cen w sklepach internetowych

A sa jeszcze takie,ktos kiedys wklejal fotke takiego smoka,Dominika?
Nuby Smoczek do uspokajania silikonowy Wisienka 0-6 m (różne kolory), - Porównanie ofert i cen w sklepach internetowych
Ten ostatni jest chyba prosty:eek: nie wiem nie widze dobrze na tych zdjeciach:-D Tutaj takich nie ma:no: Ale chyba dam sobie spokoj z tymi smokami ona od samego poczatku nie chciala wiec chyba juz jej nie naucze:-p przynajmiej nie bede musiala pozniej oduczac:laugh2::laugh2::laugh2:

Ano, ja mam takie podobne jak te proste z wisienką:-).... tylko są mniej rozszerzone na końcu.
nie mogłam znaleźć gdzie można takie kupić, bo te co mam to dostałam. dzięki ewelcia

No to bede nastepna jeszcze karmie:sorry:ostatnio wolala butelke wiec sciagalam lub podawalam sztuczne ale z izernym rezultatem bo mala problemy z kupka i brzuszkiem powoli wracamy zowu do jedzenia tylko cycka:tak:jakis kryzys chyba czy co:confused2:
Jedzenie na rzadanie co 3 czasem 4 h lub nawet co 1h zalezy od niej samej czas jedzenia 10-40 minut

W nocy je dwa razy lub wiecej wiec masakra:baffled: wtedy biore do lozka i karmie spiac wtedy je dlugo:sorry:
Smoka polubila wiec czasem go ssie i paluszki piastki i wszystko co wpadnie pod reke pcha do buzki wdze ze swedza jej dziasla:sorry:mam zamiar karmic do 6 m-c:sorry:

reklama
aaaaa zapomnialam czasem daje herbatke koperkowa a diete mam ale bialkowa lecz mala nie mastwierdzonej skazy:confused2:truskawki nie maliny nie bo wysypka od sokow cytrusowych ma odparzenia od moczu i mam zamiar pod koniec 4 m-c dac zupki marchewke jablko itp

ogolnie to gloduje:-D

Do góry