To kto jeszcze karmi piersią?
Ja, Irmaa, Dominika81, gosia88, madzik_, maniulka, Firehead, Modroklejka, więcej nie pamiętam, czyżby nas tak mało było??
Mało nas no nie??
Karmi jeszcze Ola napewno
Co do godzin to czasem Oliwier jje/pije 20 minut a czasem jje i 40, zależy czy mu dużo czy mało mleka leci, wieczorem jje dluzej i rano po spaniu, oraz czy chce pociumkać czy naprawdę jeść;-)
a co do przerw to w ciągu dnia od 7 do 13 jje co 2,5-3 godziny, potem przerwa 3 godziny, a potem znowu od 17 -2 karmienia co 2 godziny(taki zapas na noc robi
). Generalnie o 20:30 to już spi, chyba ze wrócimy późno skądś do domu to dostaje jeszcze jedno karmienie.
Nocna przerwa trwa 7-8 godzin :-)
Nie wiem jak wasze dzieci ale mój ledwo się budzi i już chce mieć cycka w zębach, pcha wtedy strasznie paluchy do buzi
problem w tym że nie chce aby ssal kciuka a on nie chce ssać smoka
Jak go oduczyć ssania paluchów??
Mam czymś posmarowac czy jak?
Jak się rozbudzi to jest OK i nie pcha kciuka do buzi, ale jak sie wybudza to masakra, nie da się go upilnować
Nie wspomne juz o tym że jak to Ola kiedyś napisała o swojej córce, tak nasz Oliwier ma wczesną anoreksje
Pcha paluchy jak się obudzi tak bardzo ze aż ma odruch wymiotny, to jest mój budzik codziennie rano!!
jego krzyk na odruch wymiotny, zrywam się wtedy jak oszalała