reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Madzik, chyba go nie oduczysz ssania paluszków ..... No bo czym mu je posmarujesz??

A co do smoczków? Irma a próbowałaś z różnymi kształtami. Ja na początku miałam spłaszczony z TT (silikonowe) i Mała ich nie chciała, potem kupiliśmy okrągły silikonowy i bardziej jej smakował. Teraz mamy jeszcze lateksowy okrągły i ten jest najlepszy. Ma odpowiedni kształt i jest miękki.

próbowałam, muszę jeszcze spróbować ten lateksowy okrągły, bo takiego nie mieliśmy:sorry:

:no:Sok z cytryny???????Absolutnie. Po pierwsze nie można takim maluchom dawać żadnych owoców, a co dopiero cytrusów, po drugie dziecko ma silną potrzebę ssania, przecież jesteśmy ssakami, no nie?:) Moja mała też ssie piąstkę i pcha paluchy, ale to mija z końcem 3 mca, początkiem 4go. Smoka nie chce i nie będę jej na siłę uczyć. Lekarze twierdzą, że jak dziecko nie nauczyło się smoka do 3 mca to bezsensem jest je uczyć właśnie teraz. Ja w każdym razie nie uczę. Dziecko głupie nie jest, nie da się oszukać, woli pierś niż smoka:) Za chwilę zajmie się gryzakami, to lepsze niż smok. Przeczekajcie dziewczyny ten okres....nie pchajcie smoków:sorry:

Ostatnia edycja:
Ewelcia nie wiem czy ten sok z cytryny to taki dobry pomysł, ponieważ cytrusy chyba bardzo uczulają?:confused2:
i dla tego napisalam wczesniej ze to raczej nie najlepszy pomysl:eek:

:no:Sok z cytryny???????Absolutnie. Po pierwsze nie można takim maluchom dawać żadnych owoców, a co dopiero cytrusów, po drugie dziecko ma silną potrzebę ssania, przecież jesteśmy ssakami, no nie?:) Moja mała też ssie piąstkę i pcha paluchy, ale to mija z końcem 3 mca, początkiem 4go. Smoka nie chce i nie będę jej na siłę uczyć. Lekarze twierdzą, że jak dziecko nie nauczyło się smoka do 3 mca to bezsensem jest je uczyć właśnie teraz. Ja w każdym razie nie uczę. Dziecko głupie nie jest, nie da się oszukać, woli pierś niż smoka:) Za chwilę zajmie się gryzakami, to lepsze niż smok. Przeczekajcie dziewczyny ten okres....nie pchajcie smoków:sorry:
moj za tydzien skonczy 4miesiace i mu jeszcze "nie minelo" ssanie paluszkow,kazde dziecko moze idywidualnie sie tego oducza.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry