reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

mam podobnie - jak karmię z jednej, to druga nabrzmiewa, mrowi i zaczyna mleko kapać - nawet jak jest miękka i jakby pusta... a jak Jula czasem zaciągnie to tak sika jak z fontanny, że aż mała czasami się krztusi bo nie nadąża łykać ;-)

tez bym tak chciala:-(ja siedze i siedze czasem aby Oliwier sie najadł, bo słysze ze dużo miętoli cycka na pusto:-( szczegolnie lewego:-(

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny wpadlam na sekundke,bede na kompie wieczoremjak maz do pracy na nocke pojdzie.Powiem tylko w skrocie-wspaniale postepy czynia wasze dzieciaczki!:tak:

I byla juz dzisiaj druga zolta kupa:-) (malo ale sie liczy:tak:)

A co do brzuszka.. to ma jakis dzisiaj twardy:-( i przed chwila byla akcja wyginania i placzu:-(Dalam jej pare kropelek (tak jak pisala Miroslava zeby dawac przy twardym brzuszku-zobaczymy co sie bedzie dzialo..) Teraz biedactwo lezy i prawie zasypia.. chyba ze zmeczenia bo o 14 wstala po 3 godzinach snu:baffled:

Czuje sie tak jakbym eksperymentowala na wlasnym dziecku:-( Ale jak mam sprawdzic czy te "leki" jej pomagaja czy szkodza..:-( Tylko siedze i mysle jakby jej pomoc...

Sorry ze Wam zawracam glowe swoimi problemami:-( Ale nie mam komu sie nawet wyzalic:zawstydzona/y:

witam mamusie ;-) moj Maksiu ma niespelna 3 mesiace (urodzil sie w dzien kobiet) wczoraj go wazylam i wyszlo tylko 5,5 kilo :szok: wszyscy mowia ze za malo, ze powinien podwoic juz swoja wage uoridzeniowa (3300) wiec ponad kilo za malo :baffled:... czy mam powody do obaw? a tak poa tym malec sie smieje w glos grucha pod dnia tak porafi, nawet prrzy jedzeniu :) ale nie trzyma grzechotek tylko je obserwuje :) pozdrawiam mamusie :*
moja Jula waży 5700 (na 12 tygodni), urodziła się 6.03 z wagą 4280 - no raczej nie podwoi jej, bo byłaby chyba troszkę za duża ;-) przytyła niezbyt dużo, ale pediatra jeszcze nie robi alarmu

Avanti - to Twojego Alanka już nie nazywaj niejadkiem!:tak:

Natalia też nie je dużo w porównaniu do większości Marcowych Dzieciaczków - najczęściej zjada ok. 560-580 ml mleczka + 30-50 ml herbatki. Na razie się nie martwię, bo je tak regularnie i mam nadzieję, że po prostu tyle jej wystarcza. A Wy co sądzicie?

myslę że tyle jej wystarcza mój też je w granicach 500-600 ml plus herbatka (tylko że mój lubi normalną herbate robie mu taką słabą i mu cukruje lekko do smaku )
ja aż się boję wieczoru wczoraj znów płakał :-(musiałam go uspać w wózku bo ręce mi wysiadaja .:wściekła/y:
zastanawiam się kiedy się skończą te płacze :baffled:

My właśnie wróciłyśmy ze szczepienia. Pediatra nie jest zadowolona z wagi Ady, obecnie 5625 g od ostatniego ważenia (miesiąc temu) przybrała 620 g :baffled: Za dwa tygodnie mam znów iść na skontrolowanie wagi i jak znów będzie słabo przybierać będziemy zagęszczać mleko.
A jak u Waszych dzieciaczków z ciemiączkiem?? Bo Ada ma takie mała jak opuszek palca i też z rozmowy wynikało ze chyba za szybko tak maleje. Kazała mi zmienić Devikap (wit. D) na jakiś preparat w kapsułce, że co niby ma mniejsze stężenie tej witaminy?? Co Wy dajecie??

My właśnie wróciłyśmy ze szczepienia. Pediatra nie jest zadowolona z wagi Ady, obecnie 5625 g od ostatniego ważenia (miesiąc temu) przybrała 620 g :baffled: Za dwa tygodnie mam znów iść na skontrolowanie wagi i jak znów będzie słabo przybierać będziemy zagęszczać mleko.
A jak u Waszych dzieciaczków z ciemiączkiem?? Bo Ada ma takie mała jak opuszek palca i też z rozmowy wynikało ze chyba za szybko tak maleje. Kazała mi zmienić Devikap (wit. D) na jakiś preparat w kapsułce, że co niby ma mniejsze stężenie tej witaminy?? Co Wy dajecie??
moj maly tez ma na opuszek palca [kciua] ja mu daje witamine "k" oraz "cebion multi"

Mój miał bardzo duże ciemiączko, ale widzę, że mu zarasta...o ile się nie mylę to cyba do 18 m życia. Ja daję małemu Vita D, cebion multi i żelazo.

reklama
Ja własnie też kupiłam Vita D bo to w kapsułkach. Nie wiem czym się różnią te różne preparaty. To wit. D i to wit. D.

Do góry