reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Nili jak Dominiś był karmiony piersią, to początkowo po każdym jedzeniu robił żółte kupki z grudkami, od około 8 tygodnia zaczął robić jedną dziennie, albo jedną na dwa dni. Teraz od paru dni jest już tylko na sztucznym mleku. Kupki są zazwyczaj co drugi dzień i dużo gęściejsze niż po piersi.

A ja mam jeszcze jedno pytanie odnośnie trądziku-jak on długo trwał u waszych pociech? ,bo u nas już 3 tydzien:-(

reklama
Madzik - nasza szczepionka nazywa sie Tripacel - ale pewnie to to samo tylko inna nazwa, pewnie co miasto to kupuja cos innego:baffled:

Byliśmy dzis u Pani rehabilitant i powiedziała ze chciałaby aby każde 2,5 miesięczne dziecko było takie jak Nadinka:-) pokazała cw i powiedziała ze za tydzien chce widziec jak Nadia wysoko podnosi główkę:-D okazało sie ze troche źle ja nosiliśmy itp.:zawstydzona/y: Mowiła aby zaopatrzyć sie w ksiązkę Zawidkowskiego "12 miesięcy" czy coś takiego CZy któraś z Was ma elektroniczną wersję tej ksiązki???? Bardzo by nam sie przydała;-)

Byliśmy też dziś na pobraniu krwi, Pani szukała żyłki ale za bardzo nie mogła znaleśc więc pobrała z pięty:tak: Dobrze ze nie kłuła jej nie wiadomo ile razy ale Nadia i tak płakała. Mysłałam że nie bedzie bo na szczepieniu nie płakała ale ona jej ściskałątroche ta piętkę aby krew wypływała i mała sie denerwowała i troche płakała.
W srode idziemy jeszcze na usg główki i finito. Mam nadzieje ze bedzie ok i po strachu;-)
Uciekam na razie na spacer bo dzis bylismy tylko niecałe 3 godz;-)

Amelka 10,5 tygodnia waga 5355g;-) (2620g przy narodzinach)

Wczoraj zauwazylam ze probije sie przekrecic z pleckow na lewy boczek (na prawy jeszcze nie) ale zanim sie tak do konca przekreci to chyba jeszcze troszke:-p ale juz jakies postepy sa:tak: Tylko ze ostatnio nie chce podnosic glowki lezac na brzuszku:-( ajuz to robila a teraz nie:-(

Caro co do tradziku- moja miala tak od 3tyg mniej wiecej i zeszlo jej dopiero niedawno- nadal ma takie nierownosci ale to tylko pod slonce widac. Ponoc do3,4mies moze dziecko miec bo pytalam doktorki ale na wszelki wypadek kazala mi mniej nabialu jesc i zero mleka- pomoglo ale nie wiem czy dlatego ze czas mija czy z powodu jej nakazu
Nili, ja karmie tylko piersia- w dzien co 2godz a nawet czesciej, w nocy mala spi jak anioł- od 22 do 6rano:blink:. Kupy robi czesto, tak ze 4 na dobe a nawet wiecej zalezy co ja zjem:-p Zdarzaja sie i wodniste i takie "lepkie" ale wszystkie sa żołte i maja grudki. Ja bym sie tam specjalnie nie przejmowala ale lekarza zawsze trzeba zapytac na wszelki wypadek:tak:

My dzisiaj tez bylismy u pani rehabilitanktki pokazala nam nowe cwiczenia... trzeba bedzie znowu troszke pomeczyc Amelke.. a za dwa tygodnie znowu na kontrole i zobaczymy co dalej;-)

Laila 06, zebys sobie biedy nie narobila; bo teraz smarujesz, organizm sie przyzwyczai i jak bedzie zabkowanie, to nic nie pomoze; a tak ..... to dzieci ok 2-3 miesiace przed zabkowaniem zaczynaja nad tym pracowac, tzn bardzo sie slinia i dlatego tez w tym wieku ucza sie wkladac piastki do buzi (wiadomosci zaczerpniete od lekarza i rehabilitantki :))

nasze maleństwo przesypia już całkiem nieźle od 21:30 do 5 rano a potem po karmieniu do 8...
a przewroty z brzuszka na plecki już ją zaczynaja bawić:))

No i sie juz nakrecilam.
Maly znow protestuje i nie je,nie dlugo dojdzie do tego ze wcale nie bedzie jadl.
Od wczoraj(22)do teraz po 18 zjadl 300ml:baffled::crazy:.
Przeczytalam artykul i maly moze miec anemie:crazy:ale kto mi da skierowanie na badania :confused:przeciez wszystko jest ok:baffled:.
Wydaje mi sie ze to moja wina bo nie bralam zelaza w ciazy tyle ile powinnam,bo ani doktorka ani w szpitalu na wizytach mi nie mowili ze mam brac caly czas bo mam slabe wyniki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dopiero na ostatniej wizyciw w szpitalu polozna sie mnie zapytala czy biore magnez i jak jej powiedzialam ze nie to powiedziala ze zle.A ostatnia wizyte mialam w srode a w niedziele urodzilam.
Kurde ja chce do Polski:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Siedze i rycze.
Nie wiem co mam robic,moze mu Nan kupic z zelazem?
Jak on sie nazywa AR czy inaczej?

wkleje link jak chcecie to poczytajcie
http://www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,174

Ewelcia wspolczuje ci tego,ze maly nie chce jesc. Mam nadzieje,ze to zadna anemia tzlko przejsciowy kryzys i niebawem Szymonek zacynie jesc.A moze on wzpija za duzo herbatki i nia sie najada?

reklama
ani herbatki nie chce ani mleka!!!!!!!!!
myslalam ze juz bedzie coraz lepiej a tu dupa blada bylo lepiej przez pare dni a teraz znow to samo:crazy:.
kryzys trwajacy ponad miesiac cos mi tu nie pasi:no:

Do góry