reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Wczoraj Lenka przed południem zjadła 100ml i zaraz potem- ok.15min, 100ml herbatki wypiła, spała potem ponad 3 godz. Dziadek (teściu) podsumował, że nic dziwnego skoro dwie "setki" wypiła, to teraz ma spanie;-)

ja daje małej teraz herbatke koperkową, ale połozna mówiła ze mała powinna pic ok 100 ml na cały dzien wiec daje herbatke na dwa razy i zabieram bo wypiłaby wszystko. a ryczy jak zabieram jak licho - ale boje sie, że nie bedzie jadla potem a z samej herbatki masy nie nabierze. dawac czy zabierać??:confused:

Lenka wypija w ciągu dnia ok 150ml, z tym że nie wypija więcej niż 100ml na dzień tej samej herbatki, jak np wypije 100 (niekoniecznie naraz- wczoraj to był wyjątek :-)) rumiankowej, to później robię np uspokajającą z HiPP.

u nas wczoraj było 690 ml więc też rekord tylko następny problem zatwardzenia.:no::no::no:
Mały się drze kupa nie chce wyjść nawet po czopku grlicerynowym dałam połowe teraz zaaplikowałam drugą połowe i czekamy kurcze Martynce się polepszyło to znów Oliwierkowi coś jest i tak w kółko :wściekła/y:
Kiedyś pisała któraś że pomógł DEBRIDAT.
Już sama nie wiem co mam robić :baffled:
nawet nie mam czasu na forum bo mały non stop na rękach

Kitki, moja Ada pobiła dziś rekord gaworzenia :-) Gadał i gadała, buzia się jej nie zamykała, nawet zamiast jeść to chciała gadać :-D

ewelcia, super że Szymonek nabiera apetytu, widzisz wszystko idzie ku dobremu. Niedługo butelka bedzie dla niego za mała (spoko wiem duża TT ma poj. 250 ml)

Ada je jednorazowo już około 120-140 ml mleka, ale herbatki to wypija około 60 ml na dzień. Woli mleko od herbaty chyba :-) Ta ilość mleka wystarcza jej na 2-3 h. Chciałabym by jadła już przynajmniej co 4 h jednorazowo 150 ml i byłoby git :-) No nic, pożyjemy zobaczymy. Ciekawa też jestem ile moja kluska już waży. W przyszłym tyg. idziemy na szczepienie to i ważenie będzie.

cześć dziewczynki.
Wróciłam na forum (wesele zaliczone:-)), ale będę mniej zaglądała bo u rodziców jestem.
Po piątkowym neurologu wszystko Ok bylismy u starszej takiej kobiety, na 100% miała ponad 60 lat, ale troche przygłucha była:-D Ja jej mowie o trzęsieniu rączkami, a ona mówi że nic nie widzi.Tłumacze kiedy to jest i jak wygląda a ona dalej ze nic nie widzi. Trudno żeby widziała jak akurat wtedy nie trząsł:cool2:powiedziała ze układ nerwowy niedojrzały bo według niej to wczesniak jeszcze był i tyle.
Pytam sie o szczepionkę czy pełnokomórkowym krztuściem szczepić, jeszcze nie skonczyłam gadać a ona juz do mnie ze wypisze mi zalecenie na szczepienie acelularne no i dostalismy Infanrix, oczywiscie ma byc bezpłatnie:blink: w uzasadnieniu napisała wcześniactwo i żółtaczka.
A jak mąż mi chciał pomóc ubrać małego to mu nie pozwoliła i kazała usiąść na krzesełku:szok: bo ja jestem dorosła kobieta i mam sobie radzić z dzieckiem sama:szok: pani zupełnie starej daty.
Do neurologa mamy iść jeszcze za miesiąc na kontrole.
Pytała sie jeszcze czy miał USG mózgu robione, ale nie miał i nic na nie powiedziała. Zapytałam sie czy trzeba a ona na to że nie trzeba:cool2:dziwna z nią trochę rozmowa była, az mi sie nie chce jej opisywać.:happy2:

W piątek byliśy też u pediatry na te nasze mini krostki na ciałku (malutka wysypka prawie niewidoczna na brzuszku i pleckach) powiedziała ze prawdopodobnie to proszek i mam zmienić na JELP (uzywamy Loveli, każde dziecko inaczej może reagowac) i swoje ubrania tez prać w jelpie. Zaczęła sie ze mnie pediatra śmiać ze ja taka wystrachana że ma wielka wysypkę a podobno każda matka życzyłaby sobie takiej skóry niemowlęcia:-Djesli chcę to mam zrobić ewentualnie test przez 2 tygodnie nie jeść żadnego nabiału, żadnej wołowiny i zup na wołowince i kurczaku a tylko indyk oraz królik oraz warzywa:confused::dry:choc ona nie widzi takiej potrzeby ale moge spróbowac. Więc od dziś prawie nic nie jjem:baffled:hehe moze szybciej zrzucę zbędne kg:-D
Poza tym mam kąpac w emolium i co drugi dzień w krochmalu i powinno zejść, choc podkreslała że to nie żadne pokarmowe jak na jej oczy.
Jak rozbieraliśy Oliwiera to sie zdziwiła ze taki juz duży chłopak jest:-) że wysoki już i taki kluseczek:-)
Dziewczyny on juz się nie mieści prawie w żadne pajacyki 68:baffled::no: cholercia a ja tu do rodziców nie wzięłam prawie żadnych większych rzeczy. Body jeszcze spokojnie 68 może nosić ale 62 już nie wchodzi wcaale:no: No nic jakoś damy rade a jak nie to na zakupy się wybiore:sorry2:

kitki dzięki za odpowiedź odnośnie szczepionek, nie dam sie wrobić w płatne:-D:-)neurolog powiedziała ze za nic mam nie płacić.
U mnie Oliwier zobaczymy jak na ten Infanrix zareaguje, bo wzwB i Hib dostalismy juz w tym 6 tygodniu a tylko błonnice, krztusiec i tężec mieliśmy opóźnione.
Wkażdym bądź razie po tamtych był tylko senny, goraczki brak, opuchlizny tez..

Zdziwiłyście mnie tez cenami szczepionek bo u nas 5w1 to koszt 130 zł, a 6w1 to koszt 190:baffled:. My szczepimy tymi zwykłymi ale w cenach jestem zorientowana, jaka wielkaaaa różnica:no:

Hej dziewczynki,
witam z samego rana. Mam pytanko do Was:) Czy któraś z Was znalazła jakiś specyfik, albo sposób na pozbycie się trądzika niemowlęcego u Waszych pociech. ? Mój Dominiś ma całą buźkę obsypaną. Jak jest chłodniej, to tego, aż tak nie widać, ale jak jest zagrzany to widać. Dajcie znać co uzywałyście i czy pomogło. Zgóry dziękuję i milego dnia życzę.

Caro ja przemywalam tylko przegotowana woda.

Madzik cholera jasna wydaje mi sie ze juz czytalam tego posta kiedys a Ty go przed chwila napisalas:-D:-D:-DEj no czytalam i wiedzialam co bedzie dalej napisane:-D.
chyba cos nie tak ze mna:baffled:.
A ja wpomnialam o Tobie na glownym,zagladam tutaj a ty tu jestes heheh:-D

reklama
Wow no to Szymonek się rozkręcił z jedzonkiem- suuper:tak:
Lenka też je coraz lepiej, wczoraj suma z dnia 600ml, to jak narazie nasz rekord :-)
Mój mały pobija Wasze dzieciaki w jedzeniu:-D jego rekord to 930 ml, a tak to ok 850-900 na dobę:szok: a rośnie jak na drożdżach, ma już ponad 5 kg, a jak się urodził to miał 2390, więc waga już dawno podwojona, a on ma niecałe 2 i pół miesiąca..

Ostatnia edycja:
Do góry