reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Miroslava to super- Mały ma niezły apetyt , Lenka wczoraj znowu więcej- 660ml- mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej:tak:

reklama
Ewelcia dejavu:-D
Caro ja tak samo jak Ewelcia przemywalam tylko woda i samo jakoś znikło, teraz ma tylko delikatne plamki któe pod swiatło widac i czasem po spaniu ale momentalnie znika. Samo pzejdzie z czasem.:tak:

Mirka-ale zarloczek z Twojego synka:tak:Ja tez wybieram sie po butelke 250ml (kupie Lovi bo jestem z tych butelek b.zadowolona),ale porcje bede dawala 180 ml czyli bedzie 5x180 ml-mama mnie namowila ze 150 ml to juz za malo dla takiej pannicy ktora mi sie ledwo w torbie-nosidle od wozka miesci (torba ma 74cm).
Aczkolwiek ubranka nosimy 62 i 68.Takze Madzik Twoj Oli wiekszy niz moja Juli!Musi byc wysoki chlopaczek:-D
Madzik-wspaniale ze wszystko OK u neurologa,nawet lepiej niz u nas bo moja neurolog mowila ze Juli ma "troche rozlatane te raczki":-)Najwazniejsze ze uznala ze to nie patologiczne ruchy tylko takie niedojrzalosciowe.A na szczepionki to mnie zzera z zazdrosci jak czytam posty Twoje i Kitki i troche k-wa strzela.Moja tez jest wczesniaczkiem i czemu to babsko mi nie dalo papierka na bezplatne acelularne szczepienia czy jak je zwal?:angry:
Aha,znalazlam perfekcyjny zestaw do prania powodujacy ze ubranka slicznie pachna,sa suuuupermiekkie i nie uczulaja rzecz jasna (przynajmniej Julitka)-wiec oczywiscie jest to proszek Dzidzius + Silan Natural Sensitive (taki z mama i bobasem na etykiecie)do plukania-normalnie rewelacja:tak:
caro81-u nas tylko przegotowana woda i Oilatum Soft pomoglo.
Ewelcia-madzik ma racje,doswiadczylas dejavu:)

Jesli chodzi o zabawy to hitem ostatnich dni jest zabawa kocykiem i kolderka (taka malowymiarowa mamy).Juli lapie raczkami za te przykrycia i naciaga sobie na buzie,podbija do gory robiaz taka gorke,potem uderza w ta gorke i tak od nowa-zabawa na dobre 30 min z usmiechem na twarzy:tak:
No i panna sie wyrobila w obrotach z brzuszka na plecki-dzis chcialam jej zrobic sesje zdjeciowa(troche fot udalo sie cyknac) ale srednio szlo bo co ja ustawilam na brzuszek to ona fiku miku na boczek a potem na plecki:-DUmie tez z boczkow na brzusio (odpycha sie nozkami od podloza)ale z pleckow na brzusio jeszcze NIE umie.
No i slini sie na potege-slina jej doslownie kapie.Tesciowa mowi ze to na zabki ale troche nie wierze bo maz mial 1szy zab w wieku 6 m-cy a ja w wieku chyba 8!(mama czasem mowi mi ze w 7 a czasem ze w 8)A zabkowanie ponoc jest dzidziczne.

No masz,nie napisalabym o najwazniejszym wiec dopisze.Wczoraj maz bawil sie z Juli a ta zlapala go za rece i sie podniosla do siadu!I zeby tego bylo malo,zrobila to 4 razy pod rzad.maz zadzwonil tesciowej sie pochwalic(wtedy ja tez o tych zabkach i slinieniu z nia gadalam)a ta zaczela krecic nosem ze to za wczesnie by sie rwala do siadu itp.A jeszcze niedawno sie chwalila ze jej seynowie w 5 mies siadali juz sami.Coz.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny ja juz tak kilka razy mialam ze wydawalo mi sie ze tuz robilam,czy bylam w tym miejscu czy czytalam juz wlasnie ''to''.
To jest takie dziwne uczucie jak czytasz i wiesz co bedzie dalej:-D:-D:-D.

Spadamy na spacer,maly nakarmiony,przebrany.
Od soboty dostaje Bebilon1 bo Comfortu juz mu nie daje bo sie skonczyl a wiecej juz nie kupuje i dzis zrobil zolciutka kupke.
Wiec u nas to byly zielone po tym Comfort.

Sara zakupilas kleik kukurydziany albo ryzowy?
Ja kupilam to i to ale dzis chyba mu dosype raczej kukurydziany.
Kupilam soczek z jablka,marchewke w sloiku i jeszcze jakies soki i jeden deserek\.
Jak wroce ze spacerku to napisze jakie,bo teraz nie chce mi sie isc na dol a zaraz lecimy na spacer:tak:

Ah mojemu szymkowi cos sie poprzestawialo bo nic ostatnio nie chce pic :((
Jak kiedys pil wszystko tak teraz nic.
Pociagnie troszke herbatki i potem pluje nia,albo ulewa!

Ostatnia edycja:
Ewelcia narazie mam tylko kupiony kleik ryzowy Bobovita i to bezplatne danie ziemniaki+dynia z Hippa.Obie rzeczy sa PO 4 m-cu wiec chyba sie jednak wstrzymam te niecale 2 tyg.Ale juz sie nie moge doczekac jak bede moja mala karmic lyzeczka:tak:
A wogole to wszyscy mowia ze jaka szkoda ze dzieci tak szybko rosna,a ja uwazam odwrotnie-im dzieci starsze tym coraz fajniejsze:tak:Coraz wiekszy jest z nimi kontakt,nie moge sie doczekac pierwszysch swiadomych slow,kroczkow itp.No i zabaw typu wspolne zjezdzanie na sankach itp.Ja wole Juli z dnia na dzien coraz starsza i swiadoma swiata osobe:tak::-D

Sara no ja deserkow,soczkow i marchewki tez narazie nie mam zamiaru podawac dopiero gdzies za tydzien lub 2tyg.
Zaopatrzylam sie wczesniej bo pozniej znow mozemy pojechac wieczorem do sklepu i moze byc zamkniety:baffled:
A ja razcej jestem z tych ludzi co wola miec cos na zapas w razie W.
Najpierw chcialam mu podac kleik kukurydziany na noc,ale nie taki gesty,tylko dosypac do mleka na 150ml 3lyzki.I tyle narazie.
Po 4 miesiacu bede robic taki gesty ten kleik i dawac lyzeczka:tak:
Moj m nie morze sie doczekac jak maly bedzie jadl lyzeczka:-Dchce zobaczyc jaki bedzie "czysty":-D

Witam.
Mam pytanie do dziewczyn karmiących piersią - jakie kupki robią wasze maluszki. Sandra co kilka dni robi wodniste żółte kupki, czasami trzeba jej wywołać czopkiem glicerynowym, bo zdarzało się,że nie załatwiała się ponad tydzień :szok:

Jasiek tylko na piersi, też robi żółte wodniste.
Robi kupki codziennie lub co drugi dzień, raz mu się zdażyło dwa dni nie robić, a czasem zrobi 3 dziennie.
Karmię go średnio co 3h.

reklama
Nie wiem czy takie kupki powinny być. Vanessa miała żółte z grudkami ( a'la jajecznica), a Sandra ma typowo wodniste...:baffled:
W dzień je co 2- 2,5 godziny. Nocki przesypia i je dopiero ok 4-5 rano, a wieczorne karmienie jest ok 21-szej.

Do góry