reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Wiecie co .. moja Amelka robi zolte kupy ... ale za to takie smierdzace ze szok:szok: wydaje mi sie ze moze to byc przez to ze ten brzuszek nadal ja pobolewa a wiadomo pozniej kupa smierdzaca.. ale sama nie wiem..
poza tym martwi mnie ten jej brzuszek bo kolki niby sie skonczyly 2 i pol miesiaca skonczyla a przy jedzeniu nadal wyginanie.. czasem kiedy sobie grzecznie lezy nagle zaczyna sie drzec jakby ja ze skory obrywali...:-( czesto wybudza sie ze snu z placzem... nie wiem juz czym jej ulzyc ten bol..:-( a lekarze oczywiscie nie widza nic zlego dla nich wszystko jest ok.. (zawsze jak jestesmy na wizycie to Amelka jak na zlosc grzeczna jest..- wiec nie widza zadnego problemu..)

reklama
U nas problemow brak wiem ze to brzmi dosc dziwnie ale tak jest.Maly zaczyna sie slinic,zajrzalam w buziala i widac juz w dziaselkach dwa dolne siekacze:-)wyjda maksymalnie do 4 miesiaca na bank,maz szybko zabkowal -tesciowa mowila ze jak mial 4 miesiace,corka zaczela mi zabkowac w 5 miesiacu ,wiec on tez idzie jak wyscigowka:-D

Ja daję regularnie kropelki Espumisan do 20 kropel dziennie, rozbijam to na cztery posiłki po 5 kropel i jak narazie jest gites :-)

Jula robi żółte kupy, śmierdzą jak cholera ;-) ostatnio robi co trzy dni niestety, ale wtedy te kupki nie są już takie płynne z grudkami tylko o konsystencji takiej mazi, nie wiem jak to opisać, jak gęsty jogurt... ;-) i nic nie pomaga żeby robiła częściej - gazy puszcza normalnie, też "pachnące" a kupa nie idzie za tym i już...
M*R* to szybko te ząbki będą :-)

U nas problemow brak wiem ze to brzmi dosc dziwnie ale tak jest.Maly zaczyna sie slinic,zajrzalam w buziala i widac juz w dziaselkach dwa dolne siekacze:-)wyjda maksymalnie do 4 miesiaca na bank,maz szybko zabkowal -tesciowa mowila ze jak mial 4 miesiace,corka zaczela mi zabkowac w 5 miesiacu ,wiec on tez idzie jak wyscigowka:-D
Zazdroszcze grzecznego synka:tak:
Siekacze mu widac?
Ja myslalam ze najpierw jedynki wychodza dolne lub gurne.

Wczoraj maly zjadl 740ml na dobe to jego rekord jak na razie,w czwartek bylo 660ml.
Zasnal wczoraj o 22 a wstal dzis o 6:45 i jakos jesc nie chcial tylko mu pampka zmienilam i polozylam do lozeczka i tak lezal do 8 i patrzyl sie na karuzelke i gadal z misiami:-Ddopiero o 8 zjadl 130ml.
nie wiem jak to jest?on nie glodnieje przez tyle godzin?:baffled:

Iwona ja slyszlam ze humana jest dobrym mlekiem.
Moj smyk pije Bebilon i nie narzeka,raczej mu smakuje.
A Ty karmisz piersia czy butelka?

Kitki mój mały po szczepieniu spał caly dzień a pozostałe 2 dni był marudny jak cholera i prawie cały czas płakał :sorry2: nie ma sie co martwić napewno mała zacznie gruchać :tak:
co do kup to u nas różnie raz jest żółta raz jasno zielona ale może teraz spowodowane to tym że mały chory i łyka syropek więc stwierdzam że to po tym, Alan robi jedną kupę na dzień czasami zdarzy się dwie ale rzadko :baffled:
Moje Maleństwo mój Alanek ma tak samo robi kupy, kolki przeszły ale za to teraz problem ze wzdęciami ma puszcza śmierdzące bąki i płacze przy tym i czasami też się wybudza z płaczem, a przy jedzeniu też czasem się wygina i popłakuje :-( daję mu Espumisan jest troszkę lepiej ale jednak nie przeszło całkiiem :no:
M*R zazdroszczę ci że nie masz żadnych problemów z maluszkiem :tak:
Iwona co do mleka to ja karmiłam chwilę Bebilonem1 i mały miał zielone kupy a teraz karmię Bebiko1 i jest ok także nie pomogę :-p

dziewczyny dalej walcze z katarem u małego już tydzień a jemu dalej charczy w nosie i gardle :baffled::-(

M*R* - równiez zazdroszczę grzecznego synka.... :-) Eh... ale tak to jest - jedne są aniołkami, a drugie dają trochę w kość :cool2:
Może moje następne będzie grzzeczniutkie... :tak:
Ostatnio rozmawiałam z koleżanką - jej 2 dzieci (chłopiec i dziewczynka) do 6miesięcy tylko jedli i spali...:cool2:

Kitki - Jaś zaraz po szczepieniu zasnął na kilka godzin, a cały następny dzień był marudny, płaczliwy i niespokojny. Ale gorączki nie miał na szczęście.

reklama
Witajcie
Dziewczyny tylko ze moja Nadia nie goraczkuje, nie jest marudna, uśmiecha sie i bawi zabawkami tylko przestała gaworzyc:baffled: No ale moze rzeczywiscie to normalne po szczepieniach wiec wrzucam na luz i na razie obserwuje. Mam nadzieje ze ie poprawi:tak:

Iwona ja daje małej od początku Bebilon HA i jest ok. Ładnie zjada po 10l i nie grymasi a kupki sa żółte, normalne.
Ps. Mieszkacie juz na Kijewie? Umawiamy sie na spacerek?

Ostatnia edycja:
Do góry