reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Dziewczyny ta butelka z chicco może nie jest aż tak rewelacyjna, bo trzeba uważać jak się smoczek zakłada, bo inaczej cieknie, ale myślę,że smoczek zółty -lateksowy dużo daje. Jak Dominik pił z butelki dr. brown z silikonowym smoczkiem to średnio było 680 ml, a jak pije z tej z chicco ze smoczkiem zółtym, to już dziś wypił 820, a chyba jeszcze jedno karmienie przed nim. Srednio pije co 3 godziny:)
Tak więc jemu pomogła zmiana smoczka. Mam nadzieje, ze jak się zdecydujecie na zmianę smoczka, to się nie zawiedziecie. Nie chciałabym was w błąd wprowadzać, piszę tylko z własnego doświadczenia, a jak wiadomo każde dziecko jest inne. Z drugiej strony, jak się człowiek martwi to próbuje wszystkiego z nadzieją, że pomoże:tak:

reklama
Romek - dziś skończył 8 tygodni, waży 5800 (czyli właśnie podwoił masę urodzeniową), mierzy 62 cm, karmię tylko piersią.

Tak rzadko piszę, bo strasznie zabiegana jestem przy trójce dzieci, poza tym Romuś ma kolki i na to też mnóstwo czasu schodzi. Cały czas Was czytam i mam nadzieję, że wkrótce znajdę czas i na pisanie.

Vinniki - to Romek szaleje z wagą - super!:tak:

Moja Nataleńka dziś dostała od nas matę edukacyjną i byłam w szoku, że potrafiła poleżakować i "pobawić" się na niej ponad pół godz. Najfajniejsze na razie okazało się zawieszone u góry lusterko-kwiatek - gdy tylko zobaczyła swoje odbicie zaczęła się uśmiechać i wdzięczyć! (fotki na zamkniętym).

No i chyba udało nam odzwyczaić ją od zasypiania na rączkach. Już czwarty dzień z rzędu zasypia zupełnie sama w pokoju przy dźwiękach karuzelki. Jestem z niej bardzo dumna! (tfu tfu odpukać:-D:-D).

jak juz pisałam wczoraj przegrałam w walce z czopkiem... dzisiajprzyszła moja mama i bez mrugnięcia okiem zainstalowała czopa małej - a ta nawet nie kwęknęła...;-) kupa pojawiał się wreszcie - malutka co prawda ale może się jeszcze coś pojawi. esputicon chyba działa. Zu jakby trochę mniej się napreza i lepiej spi w dzień... nareszcie. pierdezenie chyba nie jest już takie bolesne- ale dzisiaj dopiero drugi dzien dostaje kropelki wiec zobaczymy co dalej. jak na razie wpeiprzam suszone sliwki... na przeczyszczenie. Błonnik i chleb ze śliwką... zobaczymy. przypuszczam, że jutro nie wyjdę z kibelka a Zu jak brzuszek boli tak będzie bolał... ech:tak:

Vinniki Romuś naprawde super waży gratulujemy podwojenia wagi .Miotlica super że udało się małą odzwyczaić oby tak dalej zasypiała , a mój mały coraz bardziej bawi się karuzelą zaczepia ją rączkami a mate musze wyprać ciekawe jak na ią zareaguje.

Modroklejka 2 lata temu miałam podobny problem,również jestem przy kosci neurolog zlała mnie totalnie przepisała serie zastrzyków które oczywiscie nie pomogły w końcu po moich ciągłych wizytach dała skierowanie na przeswietlenie okazało sie że mój kręgosłup szyjny jest w bardzo kiepskim stanie i te drętwienie i brak czucia to własnie od tego.Dostalam skierowanie na prądy i bardzo mi pomogło :tak:ale od paru dni czuję że znowu cos się dzieje znam przyczyne duże i cięzkie piersi one odpowiadaja za kręgi szyjne

Gratulacje dla Romusia:tak:
Amelka chyba tez juz podwoila wage bo ostatnio brakowalo jej bardzo malo ale okaze sie za kilka dni jak pojdziemy sie wazyc:-p
kilka dni temu zaczela tak wedrowac po lozeczku ze szok:-D a jeszcze niedawno tak jak ja polozylam tak sie budzila teraz juz pozycje przerozne przybiera :-D:-D

Miotlica, gratulacje dla Natalki! Super, że nauczyła się tak zasypiać. Ja wczoraj z Romusiem miałam pierwszy wieczór bez kolki, zasnął spokojnie, więc może jest szansa, że się też nauczy:tak:
Kasiulka, mój Romek też wariuje pod karuzelą, macha rączkami i nóżkami jak szalony. Niesamowite jak szybko dzieci nabierają nowych umiejętności!
Moje Maleństwo, jeszcze trochę i zacznie się obracać z pleców na brzuszek i na odwrót. Sprytne te nasze marcowe dzieciaczki!
Ewelcia, no to czekamy na wieści po ważeniu!

reklama
Vinniki u nas nie zabogato z waga:-:)no:

moj ma 3miesiace i tydzien i wazyl 5300 w tamta srode,a Twoj ma 8tyg i wazy 5800.
Zobaczymy dzisiaj juz jest troszke lepiej z jedzeniem

Do góry