reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Modroklejka ale zarloczek z Twojego Adasia:-).
Ciekawe czym jest to spowodowane ze maly ulewa z odrobina krwi,mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.
Mojej mamie
[*] tez dretwialy rece czasami nie miala czucia i tez byla przy kosci i lekarka tez jej kazala schudnac,ograniczyc cukier i potrawy tluste(miala duzy cholesterol)noi nad cisnienie i slabe serce i doktorka powiedziala ze to moze byc spowodowane tym wszystkim.

Kitki ale glupia baba:wściekła/y::angry::wściekła/y::angry: co ja to obchodzi jakimi szczepionkami szczepisz swoje dziecko:confused::confused:!!!!!!!!!!to jest Toja sprawa a jej nic do tego:wściekła/y:
Wstydzila by sie tak powiedziec.

Justyna 6dni to sporo bez kupy moj robi raz na 2dni albo na 3dni i sam nie musze mu pomagac.
Ale np.wczoraj byla kupa i przed wczoraj tez(zdaza mu sie czasami ze codziennie robi).

A moj maly od 7 juz nie spi tylko marudzi troszke posiedzial w bujaczku teraz lezy na macie ale widze ze lapie komara,mam nadzieje ze sie troche zdrzemnie.

reklama
Modroklejka Twój Adaś nieźle wsuwa też bym chciała żeby mój Alan na jeden posiłek tyle zjadał i rzadziej :tak: a ja co chwila z butlą latam do niego :-D
co do ulewania z pasmami krwi to trochę dziwne ale mam nadzieje że wszystko wporządku :tak:
Justina 6 dni bez kupy to bardzo dużo :baffled: a Zu się męczy żeby ja zrobić :confused: bo jak tak to ja dała bym kminku albo termometr z odrobiną mydła w pupę :-(
Ewelcia mój mały szaleje dziś od 5.30 urządził sobie drzemkę 30min i przed chwilą wstał i go karmiłam :sorry2: a dzś wstawał w nocy 3 razy chorubsko mu przechodzi i apetyt mu wreócił bo wsunął już 430ml od 12 w nocy :tak::-D

a zapomniałam się pochwalić Alan sam chwyta grzechotkę i się chwile nią bawi i pcha do buźki noi na macie troszkę poleży nie płacząc tylko uśmiechając się :tak::-D
noi duży chłop się z niego robi bo przedwczoraj go ważyliśmy i waga wskazywała 5300 :-)

Avanti ale zarloczek.
Moj jak narazie zjadl tylko 100ml od wczoraj (21:30 ostatnie karmienie)
Zaraz bedziemy sie karmic moze wciagnie 150ml

Modroklejka-ale Twoj Adas wsuwa jedzonko!Ale faktycznie z tym ulewaniem z pasemkami krwi to koniecznie do lekarza idz z malym.
Avanti-no to ladnie juz wazy Twoj maluszek.

My zmykamy zaraz na spacerek poki ladnie:tak:

Na czas stosowania babcinego eliksiru nie stosuj nic innego-ciekawe co to:confused:

Pijemy od kilku dni babciny eliksir (ja 2 łyżki dziennie, Małgonia kilka kropelek dziennie) i muszę przyznać, że już nie puszcza aż tyle tych śmierdzących bączków, no i tak przy nich nie płacze. A eliksir to wyciąg z aloesu, miodu i wina gronowego. Skład na pierwszy rzut oka wydaje się "nierozważny", ale babcia stosowała go dla siebie, potem moja mama piła to przy nas ni teraz my go stosujemy i rzeczywiście widać poprawę ... :tak::tak:

Miotlica a ten espumisan to jakiś specjalny dla dzieci czy taki "normalny" stosowałaś u Natalki??

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny,
rzadko pisze, ale czasami uda mi się was podczytać.
Ewelcia, Ty najczęściej się obawiasz, że Twój synek za mało pije. Mój Dominik jak pił z butelki ze smoczkiem silikonowym (bezbarwny)i małą dziurką wypijał też nie za dużo. Męczył się z tym piciem, czasem 15 minut, a efektem było 70 ml. Od kilku dni zmieniłam smoczek na lateksowy (żółty miękki, gdzie pokarm leci znacznie lepiej niż w tym białym ) i mały za każdym razem wypija 130ml, albo więcej w niecałe 10min. Więc moze spróbuj. Może mu za słabo leci i pije tylko tyle aby zaspokoić pierwszy głód. Mam nadzieje, że Wam pomoże:);-)

Caro jakich butekek uzywacie?
Ja TT i smoczek ma 3+ od kad skonczyl 2miesiace,mysle ze nie leci mu za wolno.
Fakt czasami on dlugo je a to dlatego ze przycina drzemki podczas karmienia:baffled:prawie zawsze tak jest.
Jak narazie jest lepiej,czasami zdarza sie ze pociagnie 30-40ml i sie drze ale zatkam go smokiem poczekam chwilke i dalej sie karmimy.
Musze rozejrzec sie w necie czy sa smoczki TT z wiekszymi dziurkami,takie do kaszek,mam nadzieje ze sa i ze butelek nie bede musiala zmieniac

Ewelcia troszke poszukalam w necie i TT nie ma smoczkow slateksowych, ja ich nie znalazłam, wiec spróbuj może te od kaszki. Mam nadzieje, że pomoże Twojemu skarbowi:)

reklama
Magdalenka - espumisan dla niemowląt, w kropelkach. Daje się ich więcej - ok. 20 na dobę. Ja daję trzy razy dziennie po 6-7 kropelek. To na pewno nie jest panaceum, ale widzę poprawę.

Caro - też zajrzałam do linka, bo ja też ciągle się obawiam, że Natalka pije za mało. Obecnie wypija najczęściej po 90 ml, pije sześć razy na dobę. A więc zwykle jest to 540 ml - czasem dobijamy 600, a zdarza się, że wypije tylko 500 na dobę. Więc to chyba mało. Używam butelek Aventu i nieraz też mam wrażenie, że jakoś źle jej to mleko leci. Ale zdarza się, że wypije całą 120 ml i jest super, a więc nie jestem pewna czy to wina butelki. Przemyślę jednak zakup tej polecanej przez Ciebie.

Do góry