reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Eve ze on sie nie przewraca czy tam obraca-jak zwal tak zwal:-Dto ja sie nie martwie tylko ze jak juz bylam na wazeniu to przy okazji sie jej spytalam.
Mojej kolezanki syn ma roczek i ma 2zeby.drugiej kolezanki corka ma 9miesiecy i ma 4zeby:tak:;-)

reklama
ewelcia, z wagą to moze i faktycznie troszkę mało, ale jak się niepokoisz to jak przyjedziesz do PL to podpytasz jakiegos normalnego pediatry :-) Nie martw się na zapas, Szymonek przecież jest wesołym dzidziusiem :tak:

Pisalam do tych lekarzy na necie co odpisuja w godzine i napisali ze z waga wszystko ok,ale mnie tez sie zdaje ze jest nie ciekawie,ale dla Iroli wszystko jest normalne i oni ciagle mowia good,well,ok nice etc......

Truda Martynka to kawał kobitki się zrobiło :-D a to prawda że jak dzieci rodzą się małe to później szybko nadganiaja :tak:
mój Alanek też już dużo waży bo 5300 :-)
Ewelcia nie martw się może Szymonek miał mniejszy apetyt a teraz będzie nadganiał i dużo zacznie jeść :tak: mój Ali tak miał ostatnio, najpierw mało zjadał a teraz nadgania i co chwile domaga się jedzenia co 2godz zjada po 90ml czasem 70ml a w nocy co 3godz po 100ml :blink:

Kitki-zaciekawilas mnie ta szczepionka-bo ja tez chce bezplatna i tez chcialabym z tym lzejszym krztuscem ale mnie neurolog nie dala zadnego papierka ze taki ma byc:baffled:

Sara chyba bez wskazania neurologa nie dadza Ci tej acelularnej - no chyba ze kupisz te 5w1 bo one podobno takie własnie sa. Ja niałam takie wskazanie od neurologa a i tak debatowały czy mi ja dac czy nie, byłam nastawiona ze bede musiała za nia zapłacic i kupic w aptece ale okazało sie ze w przychodni maja takie pojedyncze acelularne. Kurcze wiec skoro przychodnie maja tez te pojedyncze acelularne to dlaczego szczepią tymi gorszymi:baffled: Wkurza mnie to ze człowiek płaci składki a o wszystko musi sie prosic i wymuszac

Dziewczyny powiedzcie czy Wasze maluszki po szczepieniu zachowywały sie jakoś dziwnie, inaczej???:confused: Mieliśmy szczepienia w srode, Nadia nie gorączkowała wcale ale od wczoraj prawie wcale nie gaworzy:baffled: Zawsze od rana ja było słychac, na zmiane aguu, abuu, grrr itp. Gadała tak non stop a od wczoraj prawie nic. Zagaduje do niej, zawsze powtarzała za mna podobnie jak Julitka Sary na tym filmiku:-) a teraz nic. Ja mówie np. aguu, Nadia patrzy, memła języczkiem albo tak dziwnie zaciska usteczka i denerwuje sie ze nie moze nic powiedziec. Wyraźnie widac ze chce a tak jakby nie umiała:szok: Kurde zaczynam sie tym martwic. Tak poza tym wszystko ok ale to mnie b martwi. Napiszcie jak było u Was. Paweł mówi że może zapomniała jak sie mówi ale jak do cholery mogłą zapomniec! Zanim weszła do gabinetu to jeszcze gaworzyła. Mam nadzieje ze jej to przejdzie. Naczytałam sie tyle o skutkach ubocznych szczepien i teraz świra dostaje ze strachu:sorry2:

Kitki moja mala dopiero czeka szczepionka wiec nie powinnam sie wypowiadac.. ale to napewno nic zlego niedenerwuj sie a napewno Nadinka jutro z rana cie zaskoczy nowymi slowkami:tak:badz dobrej mysli;-)
Wiem ze to tylko tak latwo sie mowi bo nieraz sama sie przejmuje roznymi rzeczami co pozniej naszczescie okazuje sie ze niepotrzebnie:-p

Kitki moj po szczepionce zachowywal sie normalnie,nie mial goraczki nie spal dlugo jak inne dzieci.
Poplakal chwilke w gabinecie a jak wrocilismy do domu to juz sie smial i gadal.
Nie mysl tak o tym ze to moze byc po szczepieniu pomysl sobie ze coreczka jutro cie zaskoczy milym guganiem i napewno tak bedzie:tak::-).
Trzymam kciuki za Nadinke

reklama
Do góry