reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Ewelcia ale masz super Twoj maly je co 5 godzin:szok: moja to co 2 (czasem wytrzyma troche dluzej a czasem chce szybciej) ale i tak sie ciesze bo jak przypomne sobie latanie po butle co 15 min to az mnie trzesie:baffled:

reklama
A moje malej ruszyly wloski,tzn ten "puch":-D Juz wczoraj wydawalo mi sie ze ma wiecej i dluzsze ale dzis nawet maz zauwazyl.Moze to po witaminach cebion multi:-D
No i chyba moge powiedziec ze smieje sie glos-chociaz wyobrazalam sobie bardziej widowiskowy smiech u niemowlaka,a to takie "ihyyyy":cool2::-D

Sara juz nie dlugo bedziesz mogla plesc warkocze:-D.
Moze ten czujnik(zegar) o ktorym pisalas na przyrost wlosow sie ustawil;-).

Czy wasze malenstwa tez sie drapia?:baffled::confused:
Ja mojemu obcinam pazurki co 2dni czasami codziennie a i tak gdzies sie drapnie:baffled:.
Przed wczoraj nosa podrapal(czubek:-Dnosa czubek) i kolo oka,wczoraj czolo a dzis brode i czolo:baffled:

Jula drapie się niestety, czasami tak złapie i zaciśnie piąstkę na buzi aż mi żal.. a staram się obcinać jak najczęściej... no i niestety drapnie mnie czasem po cycu - to dopiero boli :-( - także staram się zasłaniać cycki jak mogę, gdy robi sobie przerwę w ssaniu ;-)

Witajcie
My dzis bylismy u neurologa. Pani doktor jakas nieprzytomna. Pyta sie po co przyszlismy wiec mowie jej ze jest naskierowaniu, ze mała ma zacisnięte piąstki, wyma****e rączkami i ze nie chce lezec na brzuszku i słabo podnosi na nim głowkę i ze wg pediatry jest za spokojna. Ona na to czy wdomu tez czy tylko u lekarza, wiec mowie ze w domu to wariuje tylko w obcym miejscu jest zawsze spokojna. Wiec pani doktor stwierdziła ze wszystko ok... i tyle:szok: Wiec mowie ze moze ja rozbiore (myslałam ze to normalne przy badaniu) a ona na to: "no jesli pani chce to prosze":szok::szok::szok: wiec chyba chciała nas juz pożegnac:szok: no nic rozebrałam ja, postukała młoteczkiem i stwierdziła ze ok. Wiec ja mówie ze tak słabo podnosi główkę i czy moge w domu jakies cw wykonywać. Wiec ona ze jakies tam moge:szok: i ze jak chce to moze mi dac skierowanie na rehabilitacje to tam mi pokaza cw. ale nie ma potrzeby. I ze na usg głowki tez moze mi dac ale tez nie widzi potrzeby.No ale jak chce. Wiec wziełam te skierowania dla świetego spokoju bo ta babka jakas dziwna. Nawet jej dokładnie nie obejrzała a tak mi tą przychodnie przy szpitalu polecali:baffled:
Na usg zarejestrowałam sie za tydzien a jutro jade załatwic te cw. zobaczymy co sie uda. Ogólnie to dziwne mam uczucie po tej wizycie u neurologa, wcale nie rozwiała moich wątpliwości.

Bylismy tez dzis u pediatry i zaszczepili nam w koncu Nadie bo neurolog wyraziła zgode, tylko ta szczepionka celanoidalną (czy jakos tak). W kazdym razie mała miała 3 wkłucia i ... tylko przy ostatnim na wzwB zakwękała lekko a tak to nic:tak: Dzielna moja kruszynka, tatus był dumny a mamusia w szoku bo nastawiona byłam na wielkie ryki:-D:-D:-D

A poza tym to waży juz 5920, a 3 tyg temu ważyła jeszcze 5200. Rośnie mój mały skarb ładnie, nie mierzyli jaka długa ale ubranka nosimy na 68 cm

Ale posta walnełam:zawstydzona/y:

Dziewczyny mam takiego doła że hej byłam dziś z Oliwierkiem na pobraniu krwi :no:MASAKRA nie dość że nie pozwolili mi go trzymać to musiałam patrzeć na to co z nim wyprawiają.
Wiadomo u takiego maleństwa ciężko znaleść miejsce do wkłucia na szczęście Oliwierowi to miejsce znaleźli ale wbili mu igłę i krew musiała kapać do fiolek a ten się cały czas darł ale jak a mnie się serce krajało myślałam że je uduszę.
Muszę mu zrobić badanie krwi ponieważ za mało jada i czy jest w końcu tym alergikiem czy nie (mam nadzieje że wyniki chodź będą dobre).
Wczorajszy dzień na BEBIKO to 630 ml więc najwięcej jak zjadł dotychczas ale to chyba też jest za mało :-( dostałam wezwanie na drugie szczepienie na przyszły czwartek więc skontrolujemy wagę przy okazji .
Do tego młodsza córka od wczoraj gorączkuje nic nie je i z nią też mnie czeka lekarz .
Jestem totalnie podłamana jak dzieci chorują :-:)-:)-(
............. sorki że WAM tu marudzę :baffled:
mam nadzieje że chociaż u was lepiej :tak:

reklama
Kitki rzeczywiscie ta lekarka jakas dziwna:angry:
Ale dzielna masz coreczke:tak:
Moj to plakal strasznie jak go szczepili:baffled:.

Mamusia czyli na bebiku troszke lepiej?noi dobrze:tak:
U nas wczoraj bylo 645ml na dobe,czyli tez ok w porownaniu co bylo wczesniej.
Moj potrafi wsunac 150ml i nie jesc 4-5h.
A czasami tak jak dzisiaj i wczoraj zjadl kolo 15 150ml a potem po 17 jeszcze 60ml.
O jejku ale sie biedny Oliwier nameczyl.
Duzo zdrowka dla coreczki

Do góry