Pieluchy-mam kupionych az 35 tetrowych (rozpakowalam i uzywam narazie 15,paczka z pozostalymi 20 lezy nierozpakowana) i zakladam jej corci 1-max.2 razy na dobe-glownie w dzien.Myslalam ze bede uzywac tetry czesciej ale naprawde jest z nimi sporo roboty.Kupke i siku trzeba najpierw sprac pod kranem i dopiero wrzucic do miski/wiadra z woda + platki mydlane lub woda + ocet(my stosujemy wersje 1 bo 2 jest zbyt "aromatyczna").Potem dopiero takie odmoczone pieluchy (min.1 noc) wrzucamy do pralki.Do tego stosowanie pieluch tetrowych wiaze sie tez z czestszym praniem ubranek bo sa przesikane czesto.Patentem na to sa majteczki z oddychajacej ceratki (wielorazowe lub jednorazowe) zakladane na pieluche tetrowa ale poniewaz Julita najczesciej spi na boku (na zmiane prawy lub lewy) to scieka jej i tak mocz po udzie wiec przesikuje spioszki i pajacyki
Dlatego wygodniejsze jednak sa pieluchy jednorazowe-jak pisalam uzywamy bella happy newborn 2-5 kg i wydaja mi sie dosc szerokie.
Szerokie pieluchowanie-dokladnie,w ksiazce Zawitkowskiego tez jest napisane ze o ile dziecko ma zdrowe bioderka to nie ma wskazan do szerokiego pieluchowania.Inaczej ma sie rzecz jak jest dysplazja stawow biodrowych-wtedy uzywa sie 2 pieluchy tetrowe i dziecko ma nozki rozlozone na boki jak zabka.W ciezszych przypadkach wklada sie dziecku nozki w taka szyne a nawet w gips
TVN Style - tak,ogladam ten program o dzieciach:-)
A u nas nic w sumie nowego.W dzien mala na cycach,w nocy na butli (troche z wygody).W kapieli nawet wczoraj nie plakala tylko jej sie podobalo,bo poprzednimi razami to biedna plakala tak ze balam sie ze sasiedzi policje zaczna wzywac ze katujemy dziecko
No ale mamy pecha-po 1 siadla nam pralka (chyba programator).Dobrze ze jest na gwarancji wiec jutro przyjedzie facet z serwisu.Gorzej jak wmowi ze pralka zepsuta z winy uzytkownika,no ale moze bedzie uzciwy.
Do tego mam dosc jesli chodzi o termometry.Mam termometr jak wiekszosc z was na podczerwien kupiony na allegro do mierzenia temperatury na czole i w uchu-za 61 zl.2 dni mierzyl dobrze a teraz nie dosc ze jest niski stan baterii (po 2 dniach!) to pokazuje zanizona teperature-rzekomo maz,ja i mala mamy max 35.8- 36.3 stopnie.Rozjezdza sie to calkiem z rteciowym.No wiec ten bede reklamowac,ale wczoraj poki co kupilam zwykly elektroniczny termometr Microlife z apteki za 15 zl i...nie umiem go odpalic wogole...Kurde,masakra jakas