reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Aha,zakupilam wczoraj rewelacyjna butelke - tzn moje dziecko sie nia nie zakrztusza.
Jest to butelka Canpol-antykolkowa,z bardzo mala dziurka,taka smiesznie zgieta (wyglada troche jak wibrator :-D) i w wersji dla dziewczynek jest rozowa.Jak bede miala chwilke to wkleje fotke-polecam!A jak nie bede miala czasu to wkleje netu jak ja znajde w google.

Dobra,wkleje linka od razu:

http://sklep.dzidzio.pl/szczegoly/22/butelka_250_ml_antykolkowa_21_115_canpol_babies#

Ja mam wersje dla dziewczynek-rozowa :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ojej to te dzieci biedne są pampers i jeszcze na to pielucha tetrowa albo flanelowa :szok::szok::szok:biedne zgrzane pupki masakra przecież na pewno gorąco w tym na to jeszcze jakies spioszki :szok:no ale dla zdrowia bioderek chyba tak się robi chociaż ortopedzi maja różne zdanie na ten temat
dokładnie, gorąco w tym na pewno :-( ja pieluchowałam tak córkę dopóki nie było na dworze za ciepło - urodziła się koniec maja, a pod koniec czerwca już były upały, więc przestałam
ciekawe jak teraz będzie, czy będą zalecać takie pieluchowanie czy nie

Sara pisałaś że codziennie ważysz małą.Ile dziennie mniej wiecej przybiera na wadze.Moja jest strasznym niejadkiem i musze jej wciskac jedzenie bo ona by tylko spała.

Sara swietna ta butelka pierwszy raz taka widze.
My wczoraj kapalismy Szymonka na zamknietym wstawie fotke z jego nowa fryzura po kapieli hehe

Ja jak trafię to oglądam, ale żeby pilnować kazdego odcinka to nie :-) Ale wiele rzeczy ciekawych tam mówią.

Dziękuję za odpowiedzi na moje pytanie ;-). Ja chyba będę używała raz pampersy a raz tetrowe. Zobaczę jeszcze jak to będzie z wygodą i z czasem, bo może się okazać że w ogóle z tetrowych zrezygnuje, jak okażę się że trzeba co chwilę dziecko przebierać itd.

Iwona, nie wiem ile dziecko dziennie przybiera na wadze bo az tak czula na pare gramow ta waga moja nie jest:-D To jest zwykla,elektroniczna szklana waga-dokladna jesli chodzi o kilogramy,natomiast na gramy nie az tak.No ale jak juz pisalam na innym watku,metode wazenia mam taka ze wchodze na wage sama zwazyc sie a potem wchodze na wage z dzieckiem.Odejmuje jeden wynik od drugiego i pi razy dzrzwi cos tam mozna odczytac.Przez ostatnie 3 dni nic nie drgnelo ani u mnie ani u dziecka a w sumie od wyjscia ze szpitala mala przybyla wg mnie okolo 300-400 gramow a wyszlysmy niecale 2 tyg temu.Jaki jest blad pomiaru to nie wiem,ale jak wzielam 1 kg cukru i zwazylam sie bez niego i z nim to na wadze przybylo rowno 1 kg:tak:

reklama
Do góry