reklama
madzik_
Fanka BB :)
Ewelcia biedactwo nie zamartwiaj się tym tak:-( Najwidoczniej nie mogłaś karmić piersią i tyle:-( niestety czasem się tak zdarza.
Najważniejsze ze próbowałaś a Szymonek na sztucznym mleczku tez pięknie wyrośnie zobaczysz jaki bedzie zdrowy męzczyzna
Ale dziewczyny Wam zazdroszcze, tez bym chciała tulić już mojego Skarba;-)
Najważniejsze ze próbowałaś a Szymonek na sztucznym mleczku tez pięknie wyrośnie zobaczysz jaki bedzie zdrowy męzczyzna
Ale dziewczyny Wam zazdroszcze, tez bym chciała tulić już mojego Skarba;-)
madzik_
Fanka BB :)
a tak w ogóle to na pocieszenie jeśli chodzi o karmienie piersią to moja mama mówiła mi że jak ona nas karmiła to nie było takiego parcia na karmienie piersią i karmiła bardzo krótko..1-2 msc a potem tylko mleko modyfikowane albo i kiedyś nawet krowie dawano dużo wcześniej. Jak widać wyrośliśmy na piękne dzieciaki i jest wszystko ok:-) więc co kilkanascie lat się to jak widać zmienia;-)
Ewelcia czytałam o tym MCDonaldzie w opisie:-)a w ogóle to nie napisałam że się popłakałam jak czytałam.. Faktycznie najcięższy poród ale dałaś radę!! a z tym głupim Jasiem to było dobrewtedy to już się śmiałam
Ewelcia czytałam o tym MCDonaldzie w opisie:-)a w ogóle to nie napisałam że się popłakałam jak czytałam.. Faktycznie najcięższy poród ale dałaś radę!! a z tym głupim Jasiem to było dobrewtedy to już się śmiałam
Martynka mi zazwyczaj przysypia przy cycku ale jej cycek sam wychodzi z buzki i spi czasem je i je i nie spi i do tego mam bardzo duzooooooo mleka ze mam wycieki nic nie pomaga bo pielucha zalozona na jeden cycek jest zaraz mokra jak karmi z drugiego cycka i tak w kolko jak spie w nocy tez mam wycieki i musze sciagac malutka nie oprozni mi calego cycka nie ma szans musialabym miec blizniakow zeby moze sie udalo sciagnac z 2 cyckow
Truda to normalne że jak karmisz piersią to z drugiej też pokarm leci, i nie odciągaj za dużo z 2 piersi , chyba że ci się zgrubienia robia, bo im więcej odciągasz tym więcej piersi produkują pokarmu.
A o przysypianie pytałam bo moja córka przysypiała mi przy piersi i była trochę żółta, miała za dużo bilirubiny i dopajałam ją odciągniętym mleczkiem za pomocą takiej rureczki przyczepionej do palca i strzykawki
S
Sara27
Gość
czesc Kochane Mamusie
Najwazniejsze info-tak,odpadl kikut:-) w bardzo zreszta zabawny sposob.Otoz z rana byla polozna,macala kikutek i mowila ze lada moment odpadnie bo trzyma tylko sam srodek a brzegi odchodza.Nawet wachala ten kikut i powiedziala ze jest sucho pod nim.Powiedziala tez ze mala rosnie w oczach (bo miala u nas wizyte tydzien temu) i zebym nie przesadzala z wazeniem bo dzieci wazy sie raz na 2 tyg-miesiac a nie codziennie jak ja to robie Polozna ma jeszcze 4 wizyty u nas-co wtorek.
Potem po poludniu przyszla pediatra,mialam do niej ten sam zestaw 17 pytan w tym m.in. o kikut ze nie odpadl.Pani doktor rozbiera mala,patrzymy a kikutka nie maSzukamy i spadl jej za pampersa miedzy faldy w udzie.Na pamiatke raczej nie bede go sobie zostawiac,chociaz jeszcze nie wyrzucilam tylko lezy na parapecie.Miejsce po kikucie ladne,pepek wyglada juz jak u doroslego czlowieka,ale spirytusem i tak kazala przecierac.No i pochwalila ze dzidzia ma ladna rozowa skorke bez znakow alergii czy odparzen.
A wogole to na net mam czas wchodzi wlasnie tylko z rana.
Julita budzi sie (juz pisalam kiedys) prawie jak w zegarku co 3-4 godz:
- okolo 7/8 rano
- okolo 12
- okolo 16
- okolo 19/20
- okolo 24/1
- okolo 4
Najgrzej ja uspic po obudzeniu sie o 19/20.Przewinieta,najedzona a marudzi i oczy ma dlugo otwarte,nie chce spac.Czasem udaje nam sie ja uspic dopiero o 22.
USG bioderek juz zamowione na 19 marca.Szczepienia pod koniec marca.
Czkawka i inne sprawy sa podobno w normie,zwlaszcza jak bobas juz w ciazy mial czkawke-moja corka czkala codziennie w brzuchu,czasem nawet 2 razy na dzien-taki urok.
Kupka podczas przewijania mi nigdy nie wyskoczyla ale zsikala mi sie juz kilka razy na reke i puszcza "mokre baki" czyli bak z odrobina kupki
Najwazniejsze info-tak,odpadl kikut:-) w bardzo zreszta zabawny sposob.Otoz z rana byla polozna,macala kikutek i mowila ze lada moment odpadnie bo trzyma tylko sam srodek a brzegi odchodza.Nawet wachala ten kikut i powiedziala ze jest sucho pod nim.Powiedziala tez ze mala rosnie w oczach (bo miala u nas wizyte tydzien temu) i zebym nie przesadzala z wazeniem bo dzieci wazy sie raz na 2 tyg-miesiac a nie codziennie jak ja to robie Polozna ma jeszcze 4 wizyty u nas-co wtorek.
Potem po poludniu przyszla pediatra,mialam do niej ten sam zestaw 17 pytan w tym m.in. o kikut ze nie odpadl.Pani doktor rozbiera mala,patrzymy a kikutka nie maSzukamy i spadl jej za pampersa miedzy faldy w udzie.Na pamiatke raczej nie bede go sobie zostawiac,chociaz jeszcze nie wyrzucilam tylko lezy na parapecie.Miejsce po kikucie ladne,pepek wyglada juz jak u doroslego czlowieka,ale spirytusem i tak kazala przecierac.No i pochwalila ze dzidzia ma ladna rozowa skorke bez znakow alergii czy odparzen.
A wogole to na net mam czas wchodzi wlasnie tylko z rana.
Julita budzi sie (juz pisalam kiedys) prawie jak w zegarku co 3-4 godz:
- okolo 7/8 rano
- okolo 12
- okolo 16
- okolo 19/20
- okolo 24/1
- okolo 4
Najgrzej ja uspic po obudzeniu sie o 19/20.Przewinieta,najedzona a marudzi i oczy ma dlugo otwarte,nie chce spac.Czasem udaje nam sie ja uspic dopiero o 22.
USG bioderek juz zamowione na 19 marca.Szczepienia pod koniec marca.
Czkawka i inne sprawy sa podobno w normie,zwlaszcza jak bobas juz w ciazy mial czkawke-moja corka czkala codziennie w brzuchu,czasem nawet 2 razy na dzien-taki urok.
Kupka podczas przewijania mi nigdy nie wyskoczyla ale zsikala mi sie juz kilka razy na reke i puszcza "mokre baki" czyli bak z odrobina kupki
Sara super ze kikut odpadl,a ja dzis rano przewijalam i patrze nie ma kikuta a on lezal obok hehe.dzieki ze napisalas ze trzeba jeszcze przemywac spirytusem bo tego nie wiedzialam.
Nasz synek tez prawie regularnie sie budzi na jedzenie,s jekies male wachanie pol godzinne ale nie jest najgorzej.
Ja jak nakarmie i przewine to wkladam do lozeczka nawet jak ma otwarte oczka,czasem sobie posteka z 5min i zasypia,czasami jest tak ze marudzi dluzej ale daje mu smoczke(nie zawsze).
Nie mam zamiaru go nosic za czesto bo jak sie przyzwyczi to ciagle bedzie chcial na raczki,zreszta ciezko mi go nosic bo szwy czuje
Nasz synek tez prawie regularnie sie budzi na jedzenie,s jekies male wachanie pol godzinne ale nie jest najgorzej.
Ja jak nakarmie i przewine to wkladam do lozeczka nawet jak ma otwarte oczka,czasem sobie posteka z 5min i zasypia,czasami jest tak ze marudzi dluzej ale daje mu smoczke(nie zawsze).
Nie mam zamiaru go nosic za czesto bo jak sie przyzwyczi to ciagle bedzie chcial na raczki,zreszta ciezko mi go nosic bo szwy czuje
S
Sara27
Gość
Ewelcia ja przyznam ze tez czasem daje smoka.
Wiem ze jest presja by starac sie wychowywac dzieci bez smoczka ale dajemy jesli:
A smoka mamy NUK-niby ortodontyczny.
Ja tez nie mam zamiaru za duzo bujac,juz bardziej maz,bo po pierwsze sie przyzwyczai a po drugie mnie juz dosc plecy bola od ciaglego schylania sie i podnoszenia jej.
Wiem ze jest presja by starac sie wychowywac dzieci bez smoczka ale dajemy jesli:
- - mala wpada w histeryczny placz (a jest nakarmiona,przewinieta,nie ma czkawki,itp wiec pewnie boli ja np brzuszek albo nie wiem jaka przyczyna)
- - dlugo nie moze zasnac,ma otwarte oczka a steka i kweka (przestaje jak ja sie wezmie na rece...)
- - ssie paluchy symulujac glod a jadla dopiero co.(przestaje ssac paluchy jak ja sie wezmie na rece...wiec chyba pokazuje ze chce naszej uwagi a nie jedzenia).
A smoka mamy NUK-niby ortodontyczny.
Ja tez nie mam zamiaru za duzo bujac,juz bardziej maz,bo po pierwsze sie przyzwyczai a po drugie mnie juz dosc plecy bola od ciaglego schylania sie i podnoszenia jej.
reklama
Moj na szczesnie nie wpada jeszcze w histeryczny placz,w sumie malo placze wiecej kwekac wtedy wiem ze musze robic butle,bo zaraz moze byc placz
Moj czasami tez steka i kweka jak nie spi i ma otwarte oczka ale ja go nie biore na rece daje czasami smoka possie troszke zasypia i wypluwa.
A ja swojemu jeszcze zakladam rekawiczki nie drapki bo ma ciagle zimne raczki,macha nimi na zewnatrz ile wlezie nie pozwoli sobie schowac:-)
My mamy tez NUK-a ale on woli TT,nie wiem czemu,
Moj czasami tez steka i kweka jak nie spi i ma otwarte oczka ale ja go nie biore na rece daje czasami smoka possie troszke zasypia i wypluwa.
A ja swojemu jeszcze zakladam rekawiczki nie drapki bo ma ciagle zimne raczki,macha nimi na zewnatrz ile wlezie nie pozwoli sobie schowac:-)
My mamy tez NUK-a ale on woli TT,nie wiem czemu,