reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

jesli chodzi p b utle TT to potwierdzam-sa bardzo szerokie-ok9,5 cm i pasuje do nich tylko podgrzewacz TT...tzn jest podobno na rynku podgrzewacz kwadratowy do którego tez sie zmieszcza, ale ja go na oczy nie widziałam

reklama
Dla mnie w sumie nie ma znaczenia jaki podgrzewacz kupię, jesli w ogólę kupię. I tak mam zamiar tylko z tych butelek korzystać :-)

eve-to dokładnie tak jak ja....mam tylko jeden rodzaj butli i nawet nad innmi nie myslałam...jesli nie podpasuja maluchowi to bede myslec...a tak-nawet nie mam mozliwosci wyprobowania innych wiec nie bede nawet wiedziałą czy woli TT czy nuka czy avent..

Ja tylko na sekundke bo juz slysze ze Julitka zaczela kwekac i stekac wiec sie wybudza i zaraz na cycu zawisnie.Dzis mamy druga wizyte poloznej i po poludniu przychodzi pediatra Julitki,tez z rejonu.Tym razem mam spisane do obu pan 17 pytan:-DZapytam o ten kikut ze jeszcze nie odpadl.Niby natrafilam ze nawet do 30 dni moze odpadac ale niech one sprawdza czy tam sie nic nie paprze-z zewnatrz suchy i ladny ale skad mam wiedziec co pod nim-odchodza tylko brzegi a srodek trzyma.
Julita wczoraj caly dzien na cycach byla,tylko w nocy dalam butle tak wiec laktacja wyglada na rozbujana.Ogolnie mnie sie rozkrecila po okolo 2 tyg wiec niech nie traca nadziei te z was ktore tez beda miec na poczatku brak a potem znikome ilosci pokarmu.Duzo pic,termofor i herbatki laktacyjne oraz przystawianie do cyca min 6 raz na dobe.

Sara, super, że Ci się udało z laktacją :-) Budujące, zwłaszcza, że co chwila wsrod znajomych słyszę o samych problemach z tym związanych:-( Kurcze, jak nasze babcie i prababcie sobie radziły, kiedy nie było zastępczego mleka itp. Jakos wykarmiały te dzieci i zwykle miały ich liczne gromadki...

Sara super ze Ci sie udalo z laktacja,ja probowwalam ale nic z tego,najgorsze bylo to ze z jednego cyca cos tam mi lecialo a z drugiego wcale.Nie wiem czemu:confused:.
o na spielegniarka przychodzi 2marca,czyli juz nie dlugo.U malego tez odszedl ten kikut po bokach a na srodku sie trzyma tylko troszeczke.

Sara, to świetnie, że możesz karmić piersią - to naprawdę jest super wygodne dla mam i zdrowe dla Maluszków :-)
co do pępka, to mojej córci odpadł prawie po 3 tygodniach, więc nie martwcie się, na pewno wszystko jest ok

aha, tak mi sie przypomniało - tylko nie wierzcie, że karmienie piersią chroni przed zajściem w ciążę... gdyby tak było, skąd byłyby dzieci "rok po roku"? ;-) ja dostałam okres równo 4 miesiące po porodzie, mimo że do 6 miesięcy karmiłam tylko i wyłącznie piersią, więc gdybym nie uważała, to mogłam w ciążę zajść już ok. 3,5 miesiąca po porodzie ;-)

Ostatnia edycja:
Sara gratulacje, że udało się przywrócić laktacje. Ja moją pierwszą córeczkę karmiłam przez 2-3 miesiące co godzinę z zegarkiem w ręku. Padałam ze zmęczenia. Na początku miałam mało pokarmu, więc myślałam,że jak będzie więcej to będzie dłuższa przerwa. Niestety... po herbatkach na laktację pokarm ruszył, a mała nadal jadła co godzinę. Nie była w stanie opróżnić nawet jednej piersi, więc musiałam sobie odciągać, by nie dopuścić do zapalenia piersi.

Odnośnie czkawki, to niektóre dzieci ją po prostu mają...nie musi im być zimno czy z przejedzenia :-D

reklama
aha, tak mi sie przypomniało - tylko nie wierzcie, że karmienie piersią chroni przed zajściem w ciążę... gdyby tak było, skąd byłyby dzieci "rok po roku"? ;-) ja dostałam okres równo 4 miesiące po porodzie, mimo że do 6 miesięcy karmiłam tylko i wyłącznie piersią, więc gdybym nie uważała, to mogłam w ciążę zajść już ok. 3,5 miesiąca po porodzie ;-)
Zgadzam się z Tobą...najlepszym przykładem jest mój mąż...urodził się dokładnie 1 rok i 3 dni po swoim starszym bracie, a teściowa karmiła piersią:tak:

Do góry