Kitki moja ma krostki na tylko buźce, skórze głowy, małżowinie usznej i za uszkami popękaną skórkę, a łuk brwiowy, na całej lini wysuszony i szorstki, wczoraj byłam u lekarza kolejny już raz zresztą i na 100% nie postawiła diagnozy ale powiedziała nam, że może to byc jakiś rodzaj alergii pokarmowej, najprawdopodobniej skaza, zapisała BEBILON PEPTI...
Temat czkawki nie jest mi obcy Natka prawie zawsze ma czkawkę...dziwne bo za każdym razem nam odbija. Hmm
kasiuLLka moja Nadia na krostki tez szyji brzuszku i troszke na rączkach ale najbardziej martwi mnie twarz bo jej taka sucha i szorstka, za uszkami tez ma troche sucha skórke ale nigdzie jej nie pęka. Dziś zauważyłam że na jednym łuku brwiowym łuszczy jej sie skóra ale tomoze cienieniucha bo na głowce jej sie ostatnio zrobiła

. Ja podaje jej Bebilon HA i w srode mamy szczepienia to mam zamiar zapytac lekarza co z ta skóra bo nie potrafie sobie z tym poradzic.
Mam nadzieje tylko że znów nam nie przełoża szczepien przez to
Co do czkawki - to jest u nas tak samo, zawsze odbija a czkawka i tak jest, czasem przez ta czkawke troche nam ulewa
Madzik - naprawde masz anielska cierpliwosc, ja bym mu nagadała i chyba tez bym nie zapłaciła. Bo za co? Za chamstwo i olewatorstwo?
My tez bylismy na usg prywatnie ale nikt nas nie poganiał. Spokojnie rozebrałąm mała, okazało sie ze ma kupe

choc była przebierana ok 30 min wczesniej

więc lekarz powiedział żeby ja spokojnie wymyła, jak ja wycirałam to zaczeła dalej robic kupke

i az mi sie niezrecznie zrobiło bo lekarz stoi i czeka a mała robi w najlepsze

ale lekarz zachował sie w porządku, mowi -zostawmy ja niech sobie spokojnie zrobi ta kupke a on wpisze wszystko do książeczki dziecka i ewentualnie jak mam juz jakies pytania to moge pytac

Po wyczyszczeniu małej zrobił usg i przyznam ze badał dokładnie, kazde bioderko kilka minut, pożniej sprawdzał jeszcze szyjke (nie wiem czy to normalne czy nie). Na koniec jak ja ubralismy (a było wtedy jeszcze zimno wiec mała miała kilka warstw + kombinezonik) to pokazał jeszcze jak ja najlepiej nosic i jak nie wolno i zdecydowanie odradził chodzik. Wiec ja byłam bardzo zadowolona z wizyty bo wczesniej tez słysząłam że zazwyczaj to sie to odbywa tak ze 3 min w gabinecie a dziecko to najlepiej ubeirac i rozbierac na korytarzu