reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

agazoja- nie martw się bo to, że mały nie robi kupki jest całkiem naturalne i nazywa się bezresztkowym wchłanianiem pokarmu. u nas ostatnio po 8 dniach daliśmy czopek ale tym razem mały po 5 zrobił sam. dopajam go czasem przed karmieniem ale niezbyt często ale zmieniłam też trochę dietę- jem dużo razowego pieczywa, pełnoziarnistego i piję jednodniowy sok jabłkowy- mam wrażenie że pomogło. jeśli już musisz podać dziecku czopek to nie martw się- już niedługo jesli nie miną problemy trawienne, po 3 miesiącu można dziecku podać 2-3 łyżeczki dziennie soczku z jabłuszka czy marchewki i wierz mi, że problemy miną jak ręką odjął. przerabiałam to przy pierwszym dziecku- od czasu soczków już nigdy nie mieliśmy problemów z kupką...

reklama
Jejku te kolki to zmora jakas mam nadzieje ze nie dlugo sie skoncza.
Szymek tez ma ale co prawda nie placze non-stop tylko bardziej steka,prezy sie i wygina.
Dzis rano wstal o 6 i lezal w lozeczku i patrzyl sie na karuzelke po z 7 zasnal i jak wstal po 8 tak nie spi do tej pory:szok:.
Marudny strasznie sie zrobil jakas godzinke temu.
Bylismy na spacerku ale tylko godzinke bo zaczal padac deszcz:baffled:nawe na chwile oka nie zmruzyl.
Dobrze ze mam ta mate to chociaz ma zajecie,ale i tak lubi jak jestem przy nim i gadam do niego a on do mnie:-D:-D:-D

Ja tez daje Amelce sab simplex[niemieckie] i niby jakas poprawa jest ale tak czy inaczej swoje wycierpiec biedulka musi:-( Wczesniej to uspokoic jej niemozna bylo a teraz juz tak histerycznie nie placze tylko "poplakuje":-(

Miroslava a podajesz cos jeszcze oprocz tych kropelek? bo slyszalam ze sie nie powinno chociaz na ulotce jest napisane ze mozna przy nich zazywac inne leki...:eek:
Ja niestety nie karmię piersią, bo mam tak mało mleka, że prawie wcale mi nie leci, wcześniej dawałam małemu mleko Bebiko 1, ale za namowa położnej zmieniłam na Bebilon Comfort 1 dla dzieci z tendencją do kolek i zaparć i powiem Ci, ze kupka po nim jest bardziej płynna, bo po Bebiku miał taką twardą, jakby wysuszona...:baffled:

Ja niestety nie karmię piersią, bo mam tak mało mleka, że prawie wcale mi nie leci, wcześniej dawałam małemu mleko Bebiko 1, ale za namowa położnej zmieniłam na Bebilon Comfort 1 dla dzieci z tendencją do kolek i zaparć i powiem Ci, ze kupka po nim jest bardziej płynna, bo po Bebiku miał taką twardą, jakby wysuszona...:baffled:

Ja tez karmie butla;-) tzn 1/3 to moj pokarm a 2/3 sztuczne mleczko:tak: i tez daje bebilon zwykly albo HA [raz ten raz ten:happy:] W norwegii nie ma tego mleka i musze go sprowadzac z pl i chcialam wlasnie ten na kolki ale niestety nie bylo go wtedy a potrzebowalam na juz wiec mam zwykly i ha;-)
Ale zamotalam...:-D

Cześć Dziewczynki
My byliśmy wczoraj na szczepieniu i ... nie zaszczepili malej:szok: miałam w księżeczce napisane ze szczepienie 21.04 o godz. 12-13 wiec byłam po 12 i usłyszałam że to że jest wpisane w książeczke to nie znaczy ze na ten dzien byłam umówiona:szok: ze powinam wczesniej zadzwonic i sie spytac:szok: Pytam wiec lekarki czy mi mała zaszczepi na koncu, że poczekam a ona na to że nie i że mam przyjsc za tydzien. Mowie jej ze wtedy mała skonczy juz 8 tyg a ona na to ... no to trudno:szok: Ale mnie wkur...a:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: tym bardziej że na szczepieie czekało tylko jedno dziecko a było dopiero ok 12.15. To ta sama jedza co kazała mi przemywac pępek woda utleniona. W końcu powiedziałam jej co mysle zabrałam karte szczepien i poszłam do innej przychodni. Ale co sie nerwów najadłam:no:
Szczepienie dopiero w przyszła srode:-:)-:)-(

Kitki ale lipa:szok:
Kurde co jej zalezalo zaszczepic jednego brzdaca wiecej:angry:przeciez to nie trwa godzine:baffled:
jedza nie zla.
Nie martw sie moj szymek tez byl szcepiony jak skonczyl rowne 2m.

A moj maluch nie spi dzis caly dzien:eek:,nie wiem z kad ma tyle energii i sily:no:
Bawi sie teraz na macie ale juz zaczyna stekac:crazy:

Kitki- masakra, współczuję sytuacji. A babka jakaś pier..ta- no szok! Mam nadzieję, że przychodnia którą teraz wybrałaś okaże się szczęśliwsza dla Was.

Kitki też bym się wkurzyła a ta babka to jakaś pier... jest ale to widać najpierw z pępkiem Ci narobiła dodatkowego problemu a teraz ze szczepieniem robi problem jakby jej zależało jednego dzieciaczka więcej zaszczepić durna baba :crazy:dobrze że się przeniosłaś do innej przychodni tak samo bym zrobiła na twoim miejscu :tak:

reklama
Mamuski czy u Was sie tak zdarzylo ze dzidzia nie spala caly dzien???
Bo moj nawet oka nie zmruzyl no moze na 10min a takto caly czas jest aktywny:szok:.
Jak tak dalej pojdzie to mnie zajezdzi:-D:-D:-Da sama jestem calymi dniami:eek:.
Od paru godzin jest marudny ale o spaniu narazie nie mysli:no::no::no:.

Do góry