reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Dziewczynki ja od dzis juz sam bez meza.Jest co robic,mala troche w nocy rozrabiala wiec bardzo niewyspana jestem (no ale to normalka przy noworodku).Poprzelewalam wszystko wrzatkiem,nastawilam pranie pieluch tetrowych i ciuszkow,uspilam Julitke po obudzeniu sie o 7,posprzatalam troche w sypialni,spisalam mezowi liste co nam trzeba z apteki (od dzis zakladam wreszcie normalne podpaski na odchody poporodowe a nie te wielkie wklady) i spozywczego.Zostalo mi zjedzenie sniadania,ugotowanie obiadu,megazmywanie po wczorajszych gosciach,ogarniecie lazienki,przedpokoju,duzego pokoju,klatki fretki,zamowienie wizyty na USG bioderek,telefon do przychodni kiedy przyjdzie pediatra,wypelnienie papierow potrzebnych do urlopu macierzynskiego,za 3 h od nowa przewijanie,karmienie,usypianie itp.Bede kochane rzadziej tu zagladala ale w miare mozliwosci te kilka razy na tydzien postaram sie wpasc.

Co do butelek to sie nie przejmujcie tzn kazda buzia dziecka moze miec inny mechanizm ssania i inaczej reagowac na dana butelke wiec mojej przykladowo nie podpasowal avent i baby ono a sprawdzil sie canpol (lovi) a u was moze byc odwrotnie.Mozecie jakby co same pociagnac ze swoich butelek i na poczatek wybrac dla dzieci te z najmniejsza dziurka i najwolniejszym przeplywem.

reklama
czkawka pojawia się tez kiedy maluszkowi jest chłodno...tak przynajmniej jest u bartanka meza...nie wiem z czym to jest zwiazane, ale wystarczy go przykryc kocykiem i po chwili mija...

Dolaczam do tych nie pocieszonych butelkami Avent ja musialam meza wyslac do apteki po Tommee Tippee teraz jest ok.Wczesniej maly sie ksztusil i czesto mu sie ulewalo,mysle ze przez to ze byla za duza dziurka.Mam baby ono od laktatora ale nie uzywalam.\
Karmie nie stety tylko butla,jeszcze w sobote przystawialam malego robilam masarze,polewalam goraca woda i nic,zadzwonilam do kolezanki po nr.do polskiej poloznej powiedzialam jej co i jka,stwierdzila ze jesli tak dlugo sie mecze to moze rzeczywiscie nie mam pokarmu.Kazala sciagnac laktatorem i masowac jeszcze przez noc a jak nic nie pomoze to dac spokuj i wczoraj cycki obwiazalam recznikiem i przylozylam kapusta,oczywiscie musialam rozmasowac bo troszke twarde byly.Dzis czuje ze nie sa juz takie twarde.Mam nadzieje ze nic mi sie nie stanie.
Strasznie mi przykro ze nie moge karmic synka,ale coz zrobic glowy sobie nie urwe.

Co do kikuta u synka moze odpadnie juz na dniach bo ledwo co sie trzyma.

Ewelcia masz racje ,nic na to nie poradzisz.Butle Tommee Tippee tez sa dobre,bo one maja rowniez ten odpowietrzacz w srodku.Jak to Sara napisala kazdy bobasek sam pokaze ktora mu butla odpowiada:-).Powodzenia dziewczyny .

Ja własnie te kupiłam, koleżance bardzo dobrze się sprawdzają.

EVE mówią, że fajne, ale podgrzewacz masz do nich normalny czy z tej samej firmy? czały czas się zastanawiam bo bardzo mi się widzą, choćby ze względu na tą giętkość smoka, u mnie przy synusiu Avent się nie sprawdził :-(niestety...
za to Canpol Baby a jakże bardzo mu podpasowały...ciągnąl z nich bez problemu, wogóle zauważylam, że smoczki kauczukowe (te żółte bardziej mu pasowały), silikonowych "nie trawił":dry:

Zastanawiam się jeszcze nad NUK??

Przyznam się szczerze, ze nie mam jeszcze podgrzewacza (kolezanka też nie miała, a teraz karmi juz tylko butlą), ale jak będzie konieczne kupię napewno tej samej firmy. Mam też ich laktator.

EVE pytałam bo podobno te butelki do innych podgrzewaczy nie pasują... choć powiem Ci że chyba to trochę naciągają, bo mój szwagier ostatnio jak przyjechał ze swoją dzidzią, dał mi butelkę Aventu do podgrzania i ona pasowała do mojego podgrzewacza a nie mam firmowego z Aventu tylko Philipsa...więc nie wiem co mam myśleć na ten temat?:confused:

reklama
ja mam butelki Nuk-a a podgrzewacza jeszcze nie kupiłam :tak:dopiero po porodzie bo nie wiadomo jak to z tym karmieniem będzie może będę karmiła piersią to narazie podgrzewacz nie będzie potrzebny :tak:

Do góry