S
Sara27
Gość
Dziewczynki ja od dzis juz sam bez meza.Jest co robic,mala troche w nocy rozrabiala wiec bardzo niewyspana jestem (no ale to normalka przy noworodku).Poprzelewalam wszystko wrzatkiem,nastawilam pranie pieluch tetrowych i ciuszkow,uspilam Julitke po obudzeniu sie o 7,posprzatalam troche w sypialni,spisalam mezowi liste co nam trzeba z apteki (od dzis zakladam wreszcie normalne podpaski na odchody poporodowe a nie te wielkie wklady) i spozywczego.Zostalo mi zjedzenie sniadania,ugotowanie obiadu,megazmywanie po wczorajszych gosciach,ogarniecie lazienki,przedpokoju,duzego pokoju,klatki fretki,zamowienie wizyty na USG bioderek,telefon do przychodni kiedy przyjdzie pediatra,wypelnienie papierow potrzebnych do urlopu macierzynskiego,za 3 h od nowa przewijanie,karmienie,usypianie itp.Bede kochane rzadziej tu zagladala ale w miare mozliwosci te kilka razy na tydzien postaram sie wpasc.
Co do butelek to sie nie przejmujcie tzn kazda buzia dziecka moze miec inny mechanizm ssania i inaczej reagowac na dana butelke wiec mojej przykladowo nie podpasowal avent i baby ono a sprawdzil sie canpol (lovi) a u was moze byc odwrotnie.Mozecie jakby co same pociagnac ze swoich butelek i na poczatek wybrac dla dzieci te z najmniejsza dziurka i najwolniejszym przeplywem.
Co do butelek to sie nie przejmujcie tzn kazda buzia dziecka moze miec inny mechanizm ssania i inaczej reagowac na dana butelke wiec mojej przykladowo nie podpasowal avent i baby ono a sprawdzil sie canpol (lovi) a u was moze byc odwrotnie.Mozecie jakby co same pociagnac ze swoich butelek i na poczatek wybrac dla dzieci te z najmniejsza dziurka i najwolniejszym przeplywem.