reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Zapomnialam dodac ze np. u mnie butelki Aventu w ogole sie nie sprawdzily-mam 4 nowe nieuzywane po corce i chyba je na smieci wyrzuce:baffled:koszmar jakis.

reklama
MR,maniulka dziekuje za odpowiedzi-jestescie kochane.
Tak,pepek suchy-oby kikut szybko odpadl.
Zgadzam sie ze butelki avent to jakas masakra-mowie,sama pociagnelam z tych butelek i avent oraz baby ono maja naprawde duzy przeplyw,zwlaszcza dla takiej malej buzi!Racja,butelka antykolkowa z malym przebiegiem to moze byc to.Jutro wysle meza po jej zakup.
Wg mnie corka chwyta ladnie brodawke z otoczka-samo przystawianie do cyca nie sprawia problemu (chyba ze wywija raczkami wokol buzi i trzeba jej te raczki na chwile obezwladnic by nasadzic ja na cyca hihi).

Sara, tym kikutem, jesli jest suchy, to się nie przejmuj. Polozna nam mowila, ze trzeba sie martwic jesli się slimaczy i ma nieprzyjemny zapach. A jesli jest suchy, to nawet do miesiąca może odpadac.

Sara kochanie ja tez juz tylko cycem karmie malutka tak ladnie zaczela ciagnac i zassysac ze jestem zadowolona i co lepsze lepiej spi w lozeczku:)

A teraz odpowiedzi na Twoje problemiki

Czkawka ---- jak zassysa pewnie razem z powietrzem pozniej jest czkawka nawet jak myslimy ze ladnie ciagnie razem z otoczka to zreguly tez powietrze sie odstaje wystarczy ze pokreci glowka itp. to nic takiego nasz malutka tez ma czesto i to tez po cycach dlugoooooo musimy ja trzymac do odbijania a i tak czasem nie odbije wtedy klade ja na boki i jest ok

Krztuszenie po butli u nas dokladnie to samo dlaczego?? dlatego ze pewnie z butli bardziej leci niz z piersi a z piersi pamietaj musza sie nasze dzieciaczki mocna napracowac czyli ssac z butli lekko pociagna i juz leci a my tez avent mamy i tez cigle sie zaktrzusza bo chyba za duzo dziurka jest musze tez zmienic butle
Krztuszenie jest pewnie bo juz przyzwyczaily sie nasze dzieciaczki do cyca tam inaczej leci i dlatego teraz maja prroblem z butla Jak sie karmi piersia nie trzeba dawac wody czy herbatek

A co do kikutka jest nie ma zadnych wyciekow jest suchy to tylko cierpilwosci Sara nasz juz oddpadl moze dlatego ze smarujemy za kazdym razem jak przebieramy pieluszki czyli duzooooo

Sara - ja Ci mogę tylko podpowiedzieć co się dowiedziałam na szkole rodzenia na temat odbijania dziecku po jedzeniu.
Żeby się szybko dziecku odbiło trzeba je trzymać w odpowiedni sposób, a mianowicie (co się sama zdziwiłam) dziecko musi Ci dosłownie zwisać z ramienia buźką i rączkami do dołu za Twoimi plecami. Musisz ją mieć bardzo wysoko - powyżej swojego obojczyka i się nie bać tylko mocno trzymać. Główka i rączki mogą zwisać do dołu za Twoim ramieniem i nic się nie stanie (główka tylko do tyłu nie może się odchylać). Jeżeli będziesz ją trzymać np. wzdłuż kręgosłupa tak, że jej ciałko będzie w miarę prosto to jej się bardzo długo nie odbije.

Nie wiem czy wyraziłam się dość jasno... Mam nadzieję, że coś tego zrozumiałaś ;)

Dominika bardzo obrazowo to opisalas,wlasnie nie wiedzialam jak to opisac by bylo dobrze:-).
Widze ze nie tylko ja jestem na Aventa cieta..jak ktos mi pisze badz mowi ze Avent to butle antykolkowe to wybucham gromkim smiechem:tak:.

co do kikutka to powiem wam ze tutaj w norwegii nie kaza niczym smarowac (tak juz tu jest ze staraja sie uzywac metod naturalnych) i czytalam jak wiele dziewczyn pisalo ze duzo szybciej im te pepuszki odpadly niz jak pierwszemu dziecku smarowaly (tyle ze podobno bardziej smierdzi ten kikutek);-)

Kurcze, a ja mam jedną butlę Avent a drugą Nuk. Skoro Avent do kitu, to co sądzicie o tych z Nuka? Sara pisała, że Lovi się u niej sprawdziło...

ja też mam jedną Aventu, trzy Nuka i jedną baby ono. Mam nadzieję że butelki Nuk się sprawdzą.

reklama
Ja też mam jedną z aventu, a jedną z Nuk. tylko ,że te z nuka mają dośc duży smoczek. Ale może to lepiej??

Do góry