reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

kitki mam taki sam problem też używałam Niveii na każdą pogodę a teraz bambino ochronny też jest z filtrem jest lepszy ale ciężko się rozsmarowuje:tak::tak::tak:

reklama
Dziewczyny a czym smarujecie buzie maluszków??? Ja smaruje po kąpieli oliwką, jak było zimniej to używałam kremu NIVEA NA KAŻD POGODE ale teraz sie nie sprawdza, wydaje mi sie ze jeszcze bardziej wysysza skóre malutkiej:baffled:. No i nie wiem czym smarowac jej buźke przed wyjsciem na dwór. Co polecacie???

Kitki bardzo sporadycznie uzywam tego kremu poniewaz tez wydaje mi sie ze wysusza a ogolnie wychodzac na spacer smaruje buzke malej oliwka w zelu ;-) no i po kapieli rowniez oliwka:-)

Ewelcia calkiem mozliwe ze Szymek ma kolki:-( moja mala tez przy butli strasznie sie wygina wypycha butelke a za chwile lapczywie ja lapie:-(
a uspokaja sie jedynie na raczkach nie ma mowy o lozeczku czy bujawce...

Ewelcia - kurcze nie wiem czy to kolki w przypadku Szymka:baffled: bo moja jak ma kolki to uspokaja sie przy butli i normalnie je az tego co piszesz to mały nie za bardzo. Moze w buzi mu sie cos robi, np. pleśniawki i go boli przy jedzeniu. Ale z drugiej strony smoka ssie normalnie wiec pewnie to tez nie to:baffled: Zapytaj lepiej lekarza na wizycie - choc co lekarz to opinia - wrrr obyś nie trafiła na takiego konowała jak ja;-)

A my mamy chyba kolejny problem, właśnie przebieralam mała i zauważyłam że ma całe ciałko w drobnych krosteczkach, od wczoraj miała na buzi a teraz na brzuszku i troszke na nóżkach i rączkach. Kurde co to jest??? Jeden problem goni kolejny. Ech, jak nie urok to ...:crazy:

Plesniawek to on raczej nie ma bo tydzien temu na wizycie ogladala go doktorka,przed szczepionkami ale nie dostal.Nawet mu uszy i oczy sprawdzala.
Dzis jedziemy znow.
Powiem jej jeszcze raz o tym,ale tu jest jeden lekarz od wszystkiego wrrrrrr,ginekolog,psychiatra,chirurg,pediatra itp..........................oni z kazdej dziedziny wiedza po trochu:baffled::baffled::baffled::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Zwykla doktorka(od wszystkiego) zaklada spirale anty:szok::szok::szok::szok::szok::szok::baffled:

Dziewczynki ja dzis jestem jakas dretwa,nie mam w ogole nastroju:-(.Nie wiem czemu moze to hormony.Maly spi,miauczal wczoraj troszke wieczorem ale poszedl lulu o 23ej czyli godzine pozniej niz zwykle i przespal do 4ej a pozniej wstal o 8ej.Mojego mleka zjada naprawde duzo 150ml na jeden dosiad.Bardzo dobrze mu sie spi w wozku,lozkeczku natomiast w bujaczku jakos mniej wiec o tyle dobrze,ze poloze go w sowim pokoju i cora go tam nie siegnie bo zamykam drzwi i wlaczam elektroniczna nianie.Karuzelka u nas zrobila furore..lezy krasnal z otwarta buzia i podziwia widoki,pozywtywka wygrywa Mozarta wiec juz sprawdzilam na corce ze muzyka powazna bardzo uspokaja dziaciaki.
Z kolkami nie pomoge:no:,ani jedno ani drugie dziecie nie mialo ani nie ma kolek wiec nie wiem co to znaczy.
Kitki ale lekarz:wściekła/y:!!!

Plesniawek to on raczej nie ma bo tydzien temu na wizycie ogladala go doktorka,przed szczepionkami ale nie dostal.Nawet mu uszy i oczy sprawdzala.
Dzis jedziemy znow.
Powiem jej jeszcze raz o tym,ale tu jest jeden lekarz od wszystkiego wrrrrrr,ginekolog,psychiatra,chirurg,pediatra itp..........................oni z kazdej dziedziny wiedza po trochu:baffled::baffled::baffled::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Zwykla doktorka(od wszystkiego) zaklada spirale anty:szok::szok::szok::szok::szok::szok::baffled:

Oj Ewelcia to Ty też nie za ciekawie masz z tymi lekarzami;-)

Dziwczyne jak myslicie u mojego Szymka to moga byc kolki czy cos innego.
pisalam o tym w poscie wyzej.
ewelcia najprawdopodobniej to kolki , moja mała bardzo się pręży myślałam że to problem z kupką ale nawet kiedy zrobiła dalej tak było i okazało sie że to bąki tak ją męczą czyli typowe kolki i też przy cycu się prężyła i nie chętnie jadła bo ją tak męczyło i popłakiwała, zdażałon się też że przez sen płakała a potem usypiała nie otwierając oczu tak to jest z tymi kolkami raz lepiej i raz gorzej
Może spróbuj tego kminku mojej pomaga i dużo spokojniejsz jest i gazów mniej

Gosia dzieki.
Czasami jak mu daje jesc to az mu w brzuszku jezdzi-wiesz o co mi chodzi???
I wtedy on zaczyna plakac i wiercic sie:baffled:
Moj kupe jak robi to wcale nie wklada w to wysilku,ostatnio zrobil u mnie na kolanach i nie wiedzialam kiedy chcialam mu poprawic skarpetki i ups:szok:niespodzianka wyjelam zolty palec:-D.
Baki sadzi okropne,czasami go wybudzaja nawet.
Musze zajzec do Polskiego po kminek,mam nadzieje ze bedzie:tak:

Kurde dzis spi jak nigdy,przewaznie od 7nie ma spania do 12 a nawet 13.
Spi od wczoraj od 22 z przerwami na jedzenie i tylko co rano popatrzyl sie na karuzelke.

reklama
masz te szczęście że u ciebie z kupkami ok u mnie to jeszcze jest problemem bo jak zrobi kupę to słychać ale nie częściej niż raz dziennie, a wybudzanie się i kręcenie to u nas norma we śnie
Biedne te maluszki i ich małe brzuszki:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Do góry