reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Madzik mam dokladnie taka jak piszesz.. Jutro sobie wypije moze cos sie poprawi tyle ze boje sie nadprodukcji a juz jedna nawalnice mialam za soba wyladowalam w szpitalu z goraczka i do tej pory boli mnie piers jak dobrze nie wymasuje i nie sciagne.. poprostu zapchaly mi sie jakies kanaliki z tylu i mala nie byla w stanie tego sciagnac.. Uciekma na kolacje i spac bo Zuzia wlasnie usnela mam czas gdzies do 24 jak dobrze pojdzie..Pozdrawiam

reklama
Ja tez pije te herbatke laktacyjna Herbapolu i gazy mam czeste i glosne:baffled:
Nawet w parku sobie czasem musze popuscic tak mnie w jelitach kreci wiec lepiej ze mna nie spacerowac:-D:-D:eek:

Modroklejka-mnie sporo kladziono do glowy w szpitalu na temat laktacji z tego powodu gdyz ja wrecz przeiwnie-az do 5 doby pokarmu nie mialam,jedynie siare.
Polozne mi mowily ze laktacje regulowac mozna samemu porzez 3 czynniki-czestosc przystawiania dziecka do piersi,stopien oproznieni piersi oraz przyjmowanie plynow.Poniewaz ty masz nadprodukcje to polecam ci mniej pic-dziewczyny ktore mialy nawal pokarmu na sali mialy zalezone b.ograniczone picie.I tak jak ja musze pic duzo-codziennie schodzi 1,5l cisowianka(poza herbatami laktacyjnymi,zwyklymi,kawa zbozowa,zupami itp),tak tobie polecam pic malo.

A moja mala znow zasnela przy karuzelce:-DKiedys nie dzialala ta karuzelka az sie wkurzalam ze kasa wydana bez sensu a teraz wreszcie zalapala ze jak wlaczamy karuzelke to znaczy ze ma zamknac oczka i spac:-DKlade stekajaca coreczke do lozeczka,wlaczam karuzelke i za 20 min spi-to juz 2 dzien z rzedu:-)

Mój maluszek też ma świetne napiecie mieśniowe:-) Wszyscy mówią, ze jest baaardzo silny:-) Tydzień temu byliśmy na badaniach u pani neonatolog która prowadziła go w szpitalu i dostała wielkie oczy, ze mały tak pięknie przybiera na wadze, w pierwszym momencie stwierdziła nawet, ze to chyba niemożliwe:-D A dzisiaj byliśmy u ortopedy na USG bioderek i na szczęscie wszystko w porzadku:-) USG robiliśmy prywatnie u super specjalisty, wolałam wyłożyć to 80 zł i mieć pewność, że badanie bedzie dobrze wykonane i teraz mogę się tylko cieszyć:-) A jutro chyba przyjedzie do nas położna, to napiszę wam ile mały waży, bo w zeszłym tygodniu miał prawie 3 kg:tak::-)

Może już ten temat był poruszany...jeśli tak to przepraszam i chcialam do niego wrócic...

Chodzi o spanie...bo niepokoi mnie to, ż e nasz synek tak duuuuzo śpi!!!
W dzień jest ok, bo przesypia 2 lub 3 godzinki i czasem robi sobie krótkie drzemki!!! ALE JAK PO 20 ROBIMY MU KĄPIEL, PIELĘGNACJE I KARMIENIE TO ZAŚNIE OK 22.30 I ŚPI DO 6-7 RANO BEZ PRZERWY!!!!

w dodatku zauważyłam, że w jakiej pozycji go położę w takiej zastaję go rano!!! nie rusza sie wcale???

jak to jest u Was?

ATsonia a karmisz naturalnie czy sztucznie?? podobno dzieci mieszankowe śpia dlużej... pewnie ktoś Ci powie, ze trzeba wybudzac dziecko do karmienia ale ja bym się nad tym zastanowiła... (potworów się nie budzi:-D). mnie połozna kazała mała budzić co 3 godziny na cyca. jej naturalny rytm to 4 godziny, w nocy czasami 4 i pół. kiedy ją budziłam, to nie mogłam jej nakarmić bo mała tuz przed obudzeniem puszcza sobie bąki i strasznie sie nadyma i napina (tak ma od urodzenia). a spróbuj to zrobić z sutkiem w ustach... ona sie denerwowała i ja też, w rezultacie spala niespokojnie ulewało jej sie itd. jak wrócilismy do naszego rytmu karmienia to wszystko zniknęło. dzidzia jest wyspana i ja tez. głodna nie jest bo przy obudzeniu nie płacze tylko pozwoli sie przewinąc i dopiero dostawić do cyca. także obserwuj. może Twój maluch tak ma mieć:tak:

Karmie naturalnie, nic wiecej nie daje oprocz cycusia

Właśnie!!! mi połozna tez kazała budzić Małego i było podobnie jak u ciebie, Maly był niespokojny i budził sie co 2 godziny po to tylko zeby znów zasnąć przy cycu...a to nie jest zbyt wychowawcze ;-)

Wiec po wieczornym kąpaniu i karmieniu klade go spac i spi.....potem budzi sie koło 6-7 rano, znow cyc i znów śpi....sama juz nie wiem....

Kitki, Ewelcia mój Oliwier jje co 3,5-4 godziny wiec może dlatego chce az tyle? z tego co czytam to wasze dziciaczki czesciej wołaja? Dobra Szymuś jest o wiele starszy niż Oliwier ale Nadia jest w podobnym wielku co Oliwier... Kitki a wiesz może ile mniej wiecej przez cay dzień zjada Nadia? tak pi razy drzwi:-)
..

Madzik - Nadia je 6 razy po 120ml czyli ok 720ml na dobe, dodatkowo raz dziennie wypija herbatke koperkowa ok 60ml + woda jak marudzi. Teraz jak jest cieplo to widze ze czesciej chce sie jej pic.
Madzik co do sciagania pokarmu to jak dla mnie to i tak sporo sciagasz, ja juz tylko ok 40 ml jednorazowo i musze zbierac pokarm cały dzien by moja mała raz nakarmic:-(. Chyba powinnam całkiem zaprzestac sciagania ale tak bym chciala aby jeszcze troche jadła chociaz pól na pół, pól mojego pół sztucznego. Kurde tylko jak to zrobic. Pije herbatki laktacyjne, karmi i nic to nie daje:-( Wydaje mi sie ze to dlatego ze rzadko odciagam pokarm, jak ide z nia na specer to nie raz wracam po 5 godz, zanim ja przebiore nakarmie, zrobie obiad to mija 7 godz. a do tego czasem mala tak marudzi ze normalnie nie mam jak sciagac pokarmu, ciagle biegam przy niej. Madzik a ty jak czesto sciagasz??

reklama
madzik karuzelke mam baby mix i jest to jeden z tych zakupow z ktorych jestem b.zadowolona (do takich zaliczam tez lezaczek-bujaczek,mate edukacyjna,butelki lovi,wozek itp. chociaz sa tez zakupy niewypaly jak laktator baby ono,poduszka rogal do karmienia czy butelki avent).
Karuzelka ma lampke wiec wieczorem dziecie widzi zabawki,melodyjki zwalniajace tempo,jest projektor,sa 4 pluszowe zabawki,cala karuzelka jest .kolorowa i dzala w 3 trybach-sama lampka,sama pozytywka lub lampka+pozytywka,dziala na baterie.
Kosztowala 75 zl,kupiona na allegro.Polecam.Nabijamy sie z mezem ze ta karuzelka od 2 dni wprawia mala w stan glebokiej hipnozy bo jak zasnie przy niej miedzy 20-21 to budzi sie(dzis) lub ja ja budze(wczoraj) dopiero o 5 opuszczajac posilek o polnocy...

I tutaj mam ten sam problem co ATsonia-jesli dziecko od 2 dni spi mi wieczorem/noca "ciegiem" 8 godzin to budzic na jedzenie czy nie?Moja polozna twierdzi ze w dzien buzic bo dzieci zuzywaja wiecej kalorii bawiac sie,stekajac,czuwajac a w nocy nie bo nie potrzebuja az tak duzo jedzenia spiac i pomaga im to przyzwyczajenie przesypiac noce.
Co do dodatkowego picia to jesli karmisz tylko cycem to nic juz nie dawaj.

Justyna trzymam kciuki za dziesiejszy spokojny dzien.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry