to tak od końca
Malinieczka u mnie podobnie mały siedzi na piersi po godzine ale wiem że po tym czasie sie najada-ciagnie z 2 piersi bo z jednej mu niestety nie starcza:-( Choc powiem Ci że to też zalezy od laktatora bo baby ono scagałam bardzo malo, a medeli juz wiecej. Mi z jednej zlatuje 30 a z drugiej 70:-( Poza tym mam wrażenie ze laktatorem sciagam mniej niż mój mały ssąc.
Justyna a może coś zjadłas przez ostatnie 2 dni co by smak mleka zmieniło?
Jak podałam naszemy synkowi mleko swoje, potem mieszanke a potem chciałam podac znowu swoje mleko (w jednym karmieniu) to mojego nie chciał bo już mu modyfikowane bardziej chyba zasmakowało, ale w końcu zjadł bo głodny był. Teraz modyfikowane jak musze podaje tylko na końcu.
Jak podajesz np pierwsza lewą a potem prawą np do końca nie wyssie i siedzi na niej krócej to kolejne karmienie zaczynaj od prawej czyli tam gdzie prawdopodobnie jej nie dokończyła, od tzw napoczetej.
Eve a z tym ściąganiem to chodzi o to abyś dawała piersi tez odpoczywać i aby miały one czas aby też sie spowrotem napełnić trochę. Tak mi połozne tlumaczyły że dziecko nie ssie non stop i robi podczas karmienia drzemki, zazwyczaj wtedy jak kończy sie np pierwsza seria jak leci mleko, a jak budzi z tej 3-5 minutowej drzemki to piers ma kolejną serię mleka i znowu leci mu nie po kropelce a takim wiekszym strymukiem. Jak sciagam laktatorem to też tak jest.
Modroklejka kurcze ale masz mleka:-) pożycz trochę;-) a co do ilośc;-)a sciagać pokarmu to właśnie nie powinnas chyba do pustej piersi (240 ml po karmieniu?)odciagac nawet po karmieniu bo wtedy organizm a raczej mózg dostaje sygnal że ma więcej produkować. Tak połozne mówiły w szpitalu aby uważać z dodatkowym odciaganiem bo można sobie nadprodukcje zrobic a odciągać tylko wtedy jak piers robi się twarda i odciagnac tylko troche aby zrobiła się bardziej miękka i tyle. Ale co położna to opinia wiec nie wiem. Powtarzam to co słyszałam.
Agusia najlepiej od kogos pożyczyc i spróbowac, z doswiadczenia moge Ci powiedzieć ze Baby Ono to wiekie G... Ręczny medeli o wiele lepszy niż elektryczny Baby Ono. Medela zasysa i odsysa a baby ono tylko masuje a raczej masakruje brodawke:-) Ja spróbowałam ręcznego medeli, obecnie wypożyczyłam sobie modul elektryczny na 5 dni (w wypozyczalni laktatorów) wiec sciagac recznie nie musze.Swoją drogą na allegro kupiłam elektryczny laktator używany Medeli-dziś mam go odebrać a raczej mąż.
Monik mam nadzieje że faktycznie się to więcej rozbuja bo kurde czym ja mego berbecia wykarmie?