gufi ja leków nie brałam ale coś mi się wydaje, że prolaktyna u mnie nadal sie nie chce unormować... za miesiąc będę w Pl i idę do lekarza. najwyżej będzie bromergon i tyle. jeżeli chodzi o same piersi to miałam nawał ogromny pomimo, że odstawiałam też stopniowo i ostatnie kilka dni karmiłam już tylko raz dziennie. najpierw nakarmiłam małego po 2 dniach przerwy raz bo już nie wytrzymywałam, potem jeszcze raz dostał cyca po 4 dniach i w końcu jakoś się zaczęło normować. ale ciężko było. teraz czasami mi jeszcze coś pocieknie - a minęły jakieś 3 tygodnie...
reklama
gabriellao0
Ja...
albo d3 albo tran
razem będzie za dużo
a mi pediatra powiedziała, że tran najszybciej po roku
a i to wolałaby aby jeszcze później ciut
razem będzie za dużo
a mi pediatra powiedziała, że tran najszybciej po roku
a i to wolałaby aby jeszcze później ciut
ewa ja to w ogóle nie patrzę na to co trzeba... owszem Miki pije mleko i to bardzo chętnie, no ale przecież kaszka to też mleczny posiłek. poza tym w schematach jest napisane, że wszystko jest orientacyjnie podane bo każde dziecko jest inne i ma inne potrzeby.
u nas maly dostaje butle rano i wieczorem do spania. poza tym jak się w nocy obudzi to też. w dzień obiadek i kaszkę nie zawsze. czasami jakąś kanapką czy kombinowanym deserem tak się zapcha, że nic nie chce aż do czasu mleka do spania. no chyba, że dostanie biszkopta czy chrupki - to się zmieści zawsze hehe
u nas maly dostaje butle rano i wieczorem do spania. poza tym jak się w nocy obudzi to też. w dzień obiadek i kaszkę nie zawsze. czasami jakąś kanapką czy kombinowanym deserem tak się zapcha, że nic nie chce aż do czasu mleka do spania. no chyba, że dostanie biszkopta czy chrupki - to się zmieści zawsze hehe
U nas kaszka rano i wieczorem, poza tym obiad i deser (czasem zamiast deseru kanapka albo coś takiego). No i mleko na drugie śniadanie... Podobno dzieci powinny min. 500 ml mleka dziennie wypijać. Z samych kaszek wychodzi u nas 2x180, czyli 360 - jakby nie patrzył, nie jest to 500 Dlatego pytam o ten mleczny posiłek. Tym bardziej, że w nocy Franek czasem wypije 120 ml, a czasem 20...
krolcia
Fanka BB :)
Przy Matim(nielubiącym mm) lekarz nam powiedział, że dobrze by było, żeby miał choć dwa posiłki mleczne. Tego się trzymałam Od 6 miesiąca mleko rano i jakoś do spania plus nocne. Najczęściej to było około 150 rano, maksymalnie 50 wieczorem i najczęściej 180 w nocy.
Po skończonym roku i przejściu na krowie były dwie butle(210) w ciągu dnia. Na dzień dobry i dobranoc.
Po skończonym roku i przejściu na krowie były dwie butle(210) w ciągu dnia. Na dzień dobry i dobranoc.
krolcia
Fanka BB :)
Spokojnie. Tym bardziej jeśli dobrze wyliczyłam to macie w sumie 4 posiłki mleczne.Czyli z tym trzecim mlekiem bez ciśnienia? To dobrze
Elena
Grudniówka 2010
Gufi ja czytałam na tym forum, że napar z szałwi zatrzymuje laktację.
U nas dziś były pierwszy raz płatki owsiane z deserkiem j+m. Na początku nie chciał, ale zaraz zaczął jeść i zjadł wszystko co przygotowałam. Można owsiankę codziennie podawać ???
U nas dziś były pierwszy raz płatki owsiane z deserkiem j+m. Na początku nie chciał, ale zaraz zaczął jeść i zjadł wszystko co przygotowałam. Można owsiankę codziennie podawać ???
reklama
Mamy 2 posiłki mleczne zawsze, jeden nocny nie zawsze (bo 20-30 ml nie liczę za posiłek) i ten na drugie śniadanie też nie zawsze... No ale generalnie mleko się pojawia. I jogurty, i sery, czasem budyń na mleku. Z głodu Pucek nie umrze
Podziel się: