reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

gufi ja leków nie brałam ale coś mi się wydaje, że prolaktyna u mnie nadal sie nie chce unormować... za miesiąc będę w Pl i idę do lekarza. najwyżej będzie bromergon i tyle. jeżeli chodzi o same piersi to miałam nawał ogromny pomimo, że odstawiałam też stopniowo i ostatnie kilka dni karmiłam już tylko raz dziennie. najpierw nakarmiłam małego po 2 dniach przerwy raz bo już nie wytrzymywałam, potem jeszcze raz dostał cyca po 4 dniach i w końcu jakoś się zaczęło normować. ale ciężko było. teraz czasami mi jeszcze coś pocieknie - a minęły jakieś 3 tygodnie...

reklama
Ja mam pytanie, jak długo trzeba utrzymać 3 mleczne posiłki? Pucek średnio chętnie pije mleko na drugie śniadanie i zastanawiam się, jak długo mam go nim męczyć...:/

ewa ja to w ogóle nie patrzę na to co trzeba... owszem Miki pije mleko i to bardzo chętnie, no ale przecież kaszka to też mleczny posiłek. poza tym w schematach jest napisane, że wszystko jest orientacyjnie podane bo każde dziecko jest inne i ma inne potrzeby.

u nas maly dostaje butle rano i wieczorem do spania. poza tym jak się w nocy obudzi to też. w dzień obiadek i kaszkę nie zawsze. czasami jakąś kanapką czy kombinowanym deserem tak się zapcha, że nic nie chce aż do czasu mleka do spania. no chyba, że dostanie biszkopta czy chrupki - to się zmieści zawsze hehe

U nas kaszka rano i wieczorem, poza tym obiad i deser (czasem zamiast deseru kanapka albo coś takiego). No i mleko na drugie śniadanie... Podobno dzieci powinny min. 500 ml mleka dziennie wypijać. Z samych kaszek wychodzi u nas 2x180, czyli 360 - jakby nie patrzył, nie jest to 500 ;) Dlatego pytam o ten mleczny posiłek. Tym bardziej, że w nocy Franek czasem wypije 120 ml, a czasem 20...

Przy Matim(nielubiącym mm) lekarz nam powiedział, że dobrze by było, żeby miał choć dwa posiłki mleczne. Tego się trzymałam Od 6 miesiąca mleko rano i jakoś do spania plus nocne. Najczęściej to było około 150 rano, maksymalnie 50 wieczorem:dry: i najczęściej 180 w nocy.

Po skończonym roku i przejściu na krowie były dwie butle(210) w ciągu dnia. Na dzień dobry i dobranoc.

Gufi ja czytałam na tym forum, że napar z szałwi zatrzymuje laktację.

U nas dziś były pierwszy raz płatki owsiane z deserkiem j+m. Na początku nie chciał, ale zaraz zaczął jeść i zjadł wszystko co przygotowałam. Można owsiankę codziennie podawać ???

reklama
Mamy 2 posiłki mleczne zawsze, jeden nocny nie zawsze (bo 20-30 ml nie liczę za posiłek) i ten na drugie śniadanie też nie zawsze... No ale generalnie mleko się pojawia. I jogurty, i sery, czasem budyń na mleku. Z głodu Pucek nie umrze ;)

Do góry