reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Elena, wydaje mi się, że można zrezygnować z masła. Ono nie zmienia konsystencji, więc masa i tak wyjdzie. A czemu chcesz zrezygnować? Nie podajesz masła?

reklama
A ja słyszałam, że jak się je dużo masła, to się ma dobry wzrok, ale też sklerozę ;) Ja masła nie lubię, używam tylko jako kleju do kanapek, żeby wędlina nie spadła ;) No i co? I wzrok mam kiepski, ale z pamięcią też nieszczególnie ;)

dziewczyny, masło tak jak i żółtka jaa sa bogatym źródłem cholesterolu, który jest niezbędny dla prawidłowego rozwoju zwojów mózgowych. Cholesterol nie jest tylko zły, zły, zły. Natura tak wszystko urządiła, ze jest zły tylko w nadmiarze.
Ja dbam o to, zeby dziecko prawie codziennie dostawało ok łyżeczki prawdziowego masła (lurpark albo mlekowita) zwłaszcza, ze jest już na mm, czyli niestety zjada utwardzone tłuszcze roślinne, co nie jest spacjalnie zdrowe dla mózgu i innych komórek nerwowych.
Sorry, za włażenie w temata.
buziaki

dziewczyny, masło tak jak i żółtka jaa sa bogatym źródłem cholesterolu, który jest niezbędny dla prawidłowego rozwoju zwojów mózgowych. Cholesterol nie jest tylko zły, zły, zły. Natura tak wszystko urządiła, ze jest zły tylko w nadmiarze.
Ja dbam o to, zeby dziecko prawie codziennie dostawało ok łyżeczki prawdziowego masła (lurpark albo mlekowita) zwłaszcza, ze jest już na mm, czyli niestety zjada utwardzone tłuszcze roślinne, co nie jest spacjalnie zdrowe dla mózgu i innych komórek nerwowych.
Sorry, za włażenie w temata.
buziaki
No dokładnie! też znałam taka teorię że masło działa u dzieci korzystnie i jest dla nich dobre dla rozwoju mózgu. U dzieci cholesterol jest bardzo potrzebny. Bo akurat ze wzrokiem masło ma niewiele wspólnego;-)

reklama
Co w koncu lepiej podawac do zupki-maslo czy oliwe z oliwek?:confused:

ja podaję masło. ale oliwę z oliwek też się zdarzało. a teraz to już w ogóle mały je z nami (odkładam porcję do niego zanim przyprawię. ewentualnie jak mamy smażone mięso to małemu gotuje) więc duszę ziemniaczki z masełkiem i wsio ok :-D
wczoraj mu wyjątkowo ugotowałam osobno obiadek - penne z sosem z marchewki, pietruszki, papryki i pomidora. nawet jabłko nie było potrzebne. wcinał, że aż mu się uszy trzęsły! :-D

Do góry