reklama
gabriellao0
Ja...
słyszałam kiedyś że bez masła inteligentniejszym się jest
ale my nie umiemy się obejść bez masła- wszyscy
ale my nie umiemy się obejść bez masła- wszyscy
A ja słyszałam, że jak się je dużo masła, to się ma dobry wzrok, ale też sklerozę Ja masła nie lubię, używam tylko jako kleju do kanapek, żeby wędlina nie spadła No i co? I wzrok mam kiepski, ale z pamięcią też nieszczególnie
dziewczyny, masło tak jak i żółtka jaa sa bogatym źródłem cholesterolu, który jest niezbędny dla prawidłowego rozwoju zwojów mózgowych. Cholesterol nie jest tylko zły, zły, zły. Natura tak wszystko urządiła, ze jest zły tylko w nadmiarze.
Ja dbam o to, zeby dziecko prawie codziennie dostawało ok łyżeczki prawdziowego masła (lurpark albo mlekowita) zwłaszcza, ze jest już na mm, czyli niestety zjada utwardzone tłuszcze roślinne, co nie jest spacjalnie zdrowe dla mózgu i innych komórek nerwowych.
Sorry, za włażenie w temata.
buziaki
Ja dbam o to, zeby dziecko prawie codziennie dostawało ok łyżeczki prawdziowego masła (lurpark albo mlekowita) zwłaszcza, ze jest już na mm, czyli niestety zjada utwardzone tłuszcze roślinne, co nie jest spacjalnie zdrowe dla mózgu i innych komórek nerwowych.
buziaki
sarka
trójkowa mama
No dokładnie! też znałam taka teorię że masło działa u dzieci korzystnie i jest dla nich dobre dla rozwoju mózgu. U dzieci cholesterol jest bardzo potrzebny. Bo akurat ze wzrokiem masło ma niewiele wspólnego;-)dziewczyny, masło tak jak i żółtka jaa sa bogatym źródłem cholesterolu, który jest niezbędny dla prawidłowego rozwoju zwojów mózgowych. Cholesterol nie jest tylko zły, zły, zły. Natura tak wszystko urządiła, ze jest zły tylko w nadmiarze.
buziaki
reklama
Co w koncu lepiej podawac do zupki-maslo czy oliwe z oliwek?
ja podaję masło. ale oliwę z oliwek też się zdarzało. a teraz to już w ogóle mały je z nami (odkładam porcję do niego zanim przyprawię. ewentualnie jak mamy smażone mięso to małemu gotuje) więc duszę ziemniaczki z masełkiem i wsio ok
wczoraj mu wyjątkowo ugotowałam osobno obiadek - penne z sosem z marchewki, pietruszki, papryki i pomidora. nawet jabłko nie było potrzebne. wcinał, że aż mu się uszy trzęsły!
Podziel się: