reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

A u nas niekapki sa na podróż i na wizyty..W domu mam kubek z dziubkiem z, którego zdjełam dziubek więz jest normalny kubek i z niego pije Młode. Jeden balonik z Canpola a drugi Dyduś za 6 zł w promocji i jestem z niego meega zadowolona i ja ia Młode :-)Dyduś, kubek do nauki picia, z silikonowym ustnikiem, K18, 1 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie My may czerwony ;-)
Ze smoczkiem nie pomoge bo moje dziecięcia odmawiały go dość szybko same z siebie choć czasem modliłam się zeby go zechciały ;-)

reklama
Kaję tak oduczyłam
Adasia tez mam zamiar tak samo

jak skończyła rok 26 marca
to pierwszy tydzień zabrałam pierś
spała ze mną w nocy i co pobudkę wtykałam smoka
kiedy 5-6 dnia a raczej nocy nie obudziła się już ani razu na pierś ...
zabrałam smoczka
spała ze mną i co ewentualną pobudkę tuliłam głaskałam itd.

myślę, że roczek to dobry moment bo dziecko jest już duże
coś potrafi zrozumieć już
a jeszcze jest na tyle małe że nie czuje ze smoczkiem 'więzi emocjonalnej'

Też mam urodzinki 26 marca :-)

Renczysia spójrz - urodziłaś się w ten sam dzień co Kaja (tylko inny rok oczywiście), i Adaś i Mikuś w ten sam dzień i rok. :cool2:

Mam pytanie do mam jeszcze karmiących - ile razy karmicie w ciągu doby? I kiedy macie zamiar przestać?...

U nas zostało w dzień tylko karmienie w południe (rano Pucek je kaszkę, która go trzyma do 12 - wtedy jest mleczko, potem o 14 obiad, o 16-17 podwieczorek i o 19 kolacja), no i jedno w nocy - ok. 3-4.

W zasadzie mogłabym je zastąpić mm, ale jakoś mi szkoda... A chciałam w sierpniu skończyć karmienie...

Ewa ja nadal karmie na żądanie i w nocy(po jedzeniu prawie kazdym dopycha hi hi hi hi). A karmic planuje co najmniej do roku, ale coraz częsciej myśle, że tak jak Lolka do dwóch lat...Raz, ze to uwielbiam a na dwa na przekór tesciowej ;-) :-p

Będę dziś wreszcie robić budyń na mm. Jak go przygotowujecie, to gotujecie mleko? Bo niby nie powinno się, ale w sumie to ma być tylko przekąska, a nie pełnowartościowy posiłek. I już nie wiem sama...

reklama
Do góry