reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

A u nas niekapki sa na podróż i na wizyty..W domu mam kubek z dziubkiem z, którego zdjełam dziubek więz jest normalny kubek i z niego pije Młode. Jeden balonik z Canpola a drugi Dyduś za 6 zł w promocji i jestem z niego meega zadowolona i ja ia Młode :-)Dyduś, kubek do nauki picia, z silikonowym ustnikiem, K18, 1 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie My may czerwony ;-)
Ze smoczkiem nie pomoge bo moje dziecięcia odmawiały go dość szybko same z siebie choć czasem modliłam się zeby go zechciały ;-)

reklama
Kaję tak oduczyłam
Adasia tez mam zamiar tak samo

jak skończyła rok 26 marca
to pierwszy tydzień zabrałam pierś
spała ze mną w nocy i co pobudkę wtykałam smoka
kiedy 5-6 dnia a raczej nocy nie obudziła się już ani razu na pierś ...
zabrałam smoczka
spała ze mną i co ewentualną pobudkę tuliłam głaskałam itd.

myślę, że roczek to dobry moment bo dziecko jest już duże
coś potrafi zrozumieć już
a jeszcze jest na tyle małe że nie czuje ze smoczkiem 'więzi emocjonalnej'

Też mam urodzinki 26 marca :-)

Renczysia spójrz - urodziłaś się w ten sam dzień co Kaja (tylko inny rok oczywiście), i Adaś i Mikuś w ten sam dzień i rok. :cool2:

Mam pytanie do mam jeszcze karmiących - ile razy karmicie w ciągu doby? I kiedy macie zamiar przestać?...

U nas zostało w dzień tylko karmienie w południe (rano Pucek je kaszkę, która go trzyma do 12 - wtedy jest mleczko, potem o 14 obiad, o 16-17 podwieczorek i o 19 kolacja), no i jedno w nocy - ok. 3-4.

W zasadzie mogłabym je zastąpić mm, ale jakoś mi szkoda... A chciałam w sierpniu skończyć karmienie...

Ewa ja nadal karmie na żądanie i w nocy(po jedzeniu prawie kazdym dopycha hi hi hi hi). A karmic planuje co najmniej do roku, ale coraz częsciej myśle, że tak jak Lolka do dwóch lat...Raz, ze to uwielbiam a na dwa na przekór tesciowej ;-) :-p

Będę dziś wreszcie robić budyń na mm. Jak go przygotowujecie, to gotujecie mleko? Bo niby nie powinno się, ale w sumie to ma być tylko przekąska, a nie pełnowartościowy posiłek. I już nie wiem sama...

reklama
Do góry