reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

joamar - a jak Madzia je, to slyszysz wyrazne przelykanie? bo jesli tak, to na pewno je!

ja mam problem z prawa brodawka - jest popekana i krwawi :(. smaruje, wietrze, ale i tak nie ma czasu sie wygoic miedzy karmieniami. odlonki tylko pogorszyly sprawe, bo Alicja duzo gorzej chwyta przy nich piers.

myslicie, ze jak wylacze ta piers z karmienia np. na noc, to laktacja mi nie zaniknie???

mi tez czasami krwawiły, ale przy Wiki było gorzej. Najlepiej przetrzymać, no i co karmienie dbać - można rozsamrowac kilka kropel pokarmu i poczekaj chwilkę, dopiero wtedy się ubrać. Tutaj uzywałam (dostałam próbkę w szpitalu) jakiś krem i był bezporównywalny ze wszelkimi polskimi specyfikami.

reklama
No niestety ja mam ten sam problem... Nie wiem po co noszę to 85E:-(

To raczej nie reguła, ale położna mi mówiła, że często tak jest, że duży biust nie idzie w parze ze sporą laktacją. Ja zawsze miałam średni z akcentem w stronę małego (;)) - 75B, po ciąży 75-80C i mleka tyle, że trojaczki bym wykarmiła. A kiedy laktacja dopiero się klarowała, to mniej mleka było w tej piersi, która jest ciut większa. No i bądź tu mądry ;)

Jakoś herbatki starczają teraz na pobudzenie:tak:. Wydaje mi się, że pokarmu jest teraz ciut za dużo. Mały się najada a ja czuję po 3 godzinach zgrubienia w piersi(tej gdzie więcej jest) i zastanawiam się, czy nie odciągnąć, żeby znowu do tej piersi zapalenie się nie wdało.

oj to u mnie podobnie, nagle Xawek zaczął ulewać....jutro będzie położna, to zapytam :)

Franek zaczął ulewać w trzecim tygodniu. Położna powiedziała, że jeśli nie ma tego dużo, ulewa mu się zaraz po jedzeniu, to jest to dość powszechne i normalne. Przejdzie jak mu układ pokarmowy dojrzeje, bo teraz zastawki jakieś są jeszcze słabo rozwinięte i pokarm się może cofać. A Franek potrafi cały dzień ładnie jeść i nie ulewać, a innym razem wsuwa jak głupi i potem część wypluwa, trochę mu przy odbiciu wypływa. Zazwyczaj doje sobie potem jeszcze dwa łyki i jest zadowolony ;) Ulać twarożkiem już lekko przetrawionym zdarzyło mu się ze dwa razy, ale trochę się wtedy wiercił, przekręcał i pewnie to mu zaszkodziło.

U nas Fifi ulewa twarozkiem jak się porządnie nie odbije, albo jak wierzga po karmieniu...Więc mu się zdarza bo wierzga prawie cały czas. Ale to troszke tylko a tak to same mleczko "wylewa" po jedzonku odrobinke. I tez nie po każdym. A, ze ewidentnie mu to nie przeszkadza to sie nie martwie. Czasem cały dzień a czasem w ogóle.

reklama
Do góry