Mój Igor to leniuch straszny... je za jednym zassaniem max 10 minut i nie daje się namówić na więcej nawet z "nowego" cycka, ale za to co max 2 godziny muszę się rozbierać za każdym takim razem cieszę się, że nie muszę butelki szykować, bo chyba cały dzień bym nic innego nie robiła, tylko mieszała mleko, karmiła, odbijała, myła butle i od nowa...
reklama
mamolka
Fanka BB :)
Wiolcia- Mikołaj je różnie czasami z jednej chwilkę possie i basta a czasami z dwóch piersi mu mało. Ostatnio mieliśmy kryzys w Sylwestra i dałam raz butlę bo w piersiach pustki. Teraz mleka mam sporo za to Mikołaj jakby bardziej śpiący się zrobił- i też mam problem. Dziś w nocy spał 7 GODZIN !!!! ( hehe jakbym wiedziała że tyle pośpi to bym poszła wcześniej spać :-)) Jak mnie w końcu obudził to cycki miałam tak przepełnione że nie mogłam go nakarmić bo mleko tak tryskało z jednej,że się krztusił i ją puszczał i chlapało mu po buzi a drugi potop tamowałam tetrówkami- bezskutecznie bo siebie i jego ciuchy przemoczyłam i musiałam nas przebierać.
dziś też śpi cały dzień- a kupy od wczoraj nie widziałam
dziś też śpi cały dzień- a kupy od wczoraj nie widziałam
Antylopka
Potrojna mamuska
wiolcia -
u mnie tak samo, bo dłuższej zabawie i niejedzeniu potrafi obie do zera opróżnićMój wisi na jednym ok.15 min.I je różnie, casem z jednej, czasem z dwóch. Coraz częściej z dwóch.
A ja mam do was pytanie:
Jak długo karmicie woje dzieciaczki? I czy z jednej piersi czy z dwóch przy jednym karmieniu??
Mój wisi na jednym ok.15 min.I je różnie, casem z jednej, czasem z dwóch. Coraz częściej z dwóch.
Też się podpisuję U nas tak samo. Tylko w nocy je krócej, bo jest za bardzo śpiący A budzi się tylko raz - o 1. Za to rano wsuwa o 6 obie strony, potem gada do siebie ponad godzinę jak jemy śniadanie, a o 8 znowu dwie strony wsuwa Zresztą przed spaniem, koło 21-22 jest podobnie. W dzień różnie
Ja podaję tylko jedną pierś na karmienie i Ida siedzi od 10 do 15 min. Początkowo się bałam, czy tego mleka wystarcza, ale mała do końca ma mleko w buzi, więc spoko.
Ewa - zazdroszczę takiego fajnego śpiocha. U nas pobudki co 3 godziny, a dzisiaj w nocy nawet co 1,5-2.
Ewa - zazdroszczę takiego fajnego śpiocha. U nas pobudki co 3 godziny, a dzisiaj w nocy nawet co 1,5-2.
Muszę przyznać, że to bardzo wygodne. Sam się tak wyregulował. Na początku go budziłam, bo bałam się, że głodny, ale teraz śpi ile chce
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Kurcze a mój głodomor pół godziny siedzi na cycu:/ Sprawdzałam czy mu tam cos leci i leci... a jak go przestawie na drugą pierś to też będzie jadł ile będzie widział... albo ie przejada albo ma takie potrzeby a przecież nie przybywa go zbyt wiele...
Elena
Grudniówka 2010
Ja jutro wybieram sie do poradni laktacyjnej, bo nie wiem w czym rzecz. Mój je często i długo i wciąż głodny, a mleka mam dużo. Wczoraj jak go budziłam to jadł szybko i sie najadł, ale reszta dni to taka, że je powoli. Albo źle go przystawiam, albo on tak chwyta, bo czasem musimy się nagimnastykować, żeby dobrze chwycił pierś. Jest jeszcze jedna rzecz. Po jakimś czasie jedzenie, pierś jest już mięka jemu ciężko chwytać, a mimo to leci dużo mleka jak sama sprawdzę ile go pozostało. Szkoda dzieciaka jeśli jest głodne, na szczęście zakupiliśmy mleko na wszelki wypadek.
reklama
Podziel się: