reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

PYSIU - ostatnie szczepienie mielismy juz prawie 6 tygodni temu, 3 czeka nas w przyszłym tygodniu. No i Ty piszesz ze Twoja Natka kiedys jadła wiecej i to o wiele.
A Kuba tak jak juz wspominałam max 120 ml i to nie zawsze, kiedy to reszta dzieciakow w jego wieku jadla o wiele wiecej. Pediatra ciągle mowil ze jest ok, ze fizjologoa itp, ze zacznie jesc wiecej pozniej. Dupa, wcale nie je wiecej. I dl mnie nie jest ok. Odkad je z butli nigdy nie przespal w nocy dluzej niz 4,5 godziny, a standardowo tylko 3. Nie wiem do konca czy to wina głodu - ale nie moge tego wykluczyc, bo przeciez jak zje tak malo to brzuszek szybko pusty. On jak byl na cycku to dluzej sypial :szok:

reklama
PYSIU - to nie jest takie proste jak piszesz. Kuby nie da sie przeglodzic. Myslisz ze nie probowalam? Nawet jak go przetrzymalam dluzej i tak nie wypijal wiecej - nigdy, od urodzenia! A 4 karmienia to ja mam w samej nocy:eek: nie jestem w stanie go inaczej uspokoic, drze sie jak dziki, rzuca sie na butelke, a potem i tak zje z 90-120 ml. 170-180 ml to dla mnie niewyobrazalna ilosc. Deserku tez wmusic nie jestem w stanie, bo jak sie juz naje to wiecej nie chce i wypluwa, nie ma szans...
W zeszlym tygodniu Kuba wypil mi np przez jeden caly dzien tylko 120 ml i to na raty.........wiec teoretycznie powinien byc przeglodzony.....a potem i tak nie zjadl wiekszej ilosci.
A dzis zapisuje ile on zjada....od polnocy nie zjadl wiecej niz 90 ml....

Aneta czy ja dobrze zrozumialam ze od polnocy Kuba zjadl d otej pory tylko 90? To malo faktycznie :no:. Martyna 340 tez moze nieduzo ale 90 to naprawde malo. A lekarz Ci powiedzial ze taka jego fizjologia? No to porzadny lekarz, nie ma co :no::wściekła/y:.

Normal dla 4 miesięcznego dziecka, które jest dokarmiane innymi niż mleko produktemi wynosi 4x180ml, co daje wynik 720ml dziennie. więc 680ml nie jest tak źle, skoro i tak przybiera na wadze.
Przeczytałam, co napisałas, i rzeczywiście może powinien go zbadac inny lekarz. ja natce dałam mocz do analizy i wyszły jakieś taM bakterie. Podobno od tego też może spaść apetyt (bo to przecież infekcja), ale mój pediatra mówił, że nie musze się tym martwić dlatego idę dziś na 18.30 do innego lekarza i zobaczymy, co powie.
Wierz mi, ja tez to przerabiałam. To, że natalia zjadała zawsze więcej, a Kuba mniej, nie ma znaczenia, bo natka jadła powiedzmy 170 a poitem tylko 100, a Kuba 120 a potem tylko 60. Różnica mniej więcej ta sama. U nas miesiąc trwała ta głodówka, a teraz nie jest tak źle.
Nie wiem, co mam Ci jeszcze poradzić. Najgorsze jest to, że my się martwimy, a lekarze mówią, że wszystko w porządku. W końcu ja sama wzięłam się do roboty i zmieniłam lekarza. No i nie daję wit. D, najwyżej co drugi dzień 1 kroplę, ale o tym tez będę z lekarzem dziś rozmawiać.
Napisz mi, jakie teraz pije mleko, nie wiem, ale ja bym dawała bebilon, bo podobno najbardziej zbliżony do mleka matki. Sa też mieszanki bardziej kaloryczne, zje mniej, a i tak w d*** zostanie :happy2: Ale one są dla dzieci, które mało przybieraja na wadze. A jesli pije soki, spróbuj wymieszac z sokiem, może mu zasmakuje. Ja już nawet glukozą słodziłam, ale chyba z sokiem najbardziej jej smakuje. I pisz co u Ciebie.

Nie KASIU - 90 ml najwiecej na raz....w sumie 280 ml - moim zdaniem i tak za malo.
PYSIU - ja daje Enfamil - ktory tez podobno jest najbardziej zblizony do mleka matki ;-)wiec w te chwyty reklamowe ja juz po prostu nie wierze:no:
Ale mleko zmienie - sprobuje innego:tak: A mieszac z sokami czy glukozą za bardzo nie chce - za bardzo przyzwyczai sie do slodkiego. Juz teraz nie chce warzyw - mysle ze to dlatego ze wlasnie od owocow zaczelam i za bardzo mu posmakowalo...Ja bym bardzo chciala zeby on po prostu zjadal wiecej, a rzadziej - bo na dluzsza mete sie juz tak nie da :no:

PYSIU - napisz mi jeszcze ile Natka wazyla przy urodzeniu, a ile teraz?

No widzisz PYSIU.....Kuba po urodzeniu 3215 g, 53 cm (wiec ogromnej roznicy w wadze w stosunku do Natalki nie ma), na ostatnim szczepieniu 24.07 - 5750 g, teraz mysle ze wazy jakies 6,4 (tak mi wychodzi jak staje razem z nim na wage) i wzrost z jakies 68 cm.

Aneta i Pysia moze Was to zainteresuje. Dalam przed chwila Martynie inne mleko niz zwykle. Poniewaz chce skonczyc z mlekiem HA i przejsc na normalne (ktore ma o niebo lepszy smak i zapach) dalam przed chwila Martynie Bebiko 2 bo akurat dostalam probke. Inna sprawa to taka czy nie bedzie skazy ale mam nadzieje ze nie, ale co wazne wypila 160! Ona wypija 120 maks w dzien! Takze Aneta moze smak, moze warto faktycznie inne mleko podac? Kurcze zeby jej tylko nic nie bylo to zmieniam, moze nie na Bebiko ale na NANa normalnego na pewno :tak:.

No widzisz PYSIU.....Kuba po urodzeniu 3215 g, 53 cm (wiec ogromnej roznicy w wadze w stosunku do Natalki nie ma), na ostatnim szczepieniu 24.07 - 5750 g, teraz mysle ze wazy jakies 6,4 (tak mi wychodzi jak staje razem z nim na wage) i wzrost z jakies 68 cm.

Kurcze, rzeczywiście trochę mało. Jeśli dobrze czytam, to jest jakoś tak na 25 centylu wagowo i jakoś tak na 90 w centymetrach. ja się może nie znam, ale moim zdaniem te centyle powinny być mniej więcej takie same. Nata wagowo jest na 90 i w centymetrach chyba na 75, ale od 3 tygodni nie mierzyłam jej. dzisiaj zmierze, to napiszę.
czyli wniosek taki, że dośc długi jest i ciut za chudy. Nie mam zamiaru Cię martwić, ale ja bym się jeszcze z kimś skonsultowałą. A ile przybiera miesięcznie????
Poza tym, jak dziś będe rozmawiac z tym lekarzem, to podpytam go o te centyle i przybieranie na wadze, smak pomarmu itp.
Pozdrawiam.

reklama
Aaaa KASIU - ja tez mam tą probkę....:tak:chyba sprobuje mu dac. Tyle ze tez raczej wolałabym NAN (tylko boje sie o kupki) albo Bebilon.....No nic sprobuje dac to co mam i potem Wam napisze jakie są efekty :tak:

Do góry