reklama
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
1 kg miesięcznie to dobry wynik. Natka przez peirwsze dwa miesiące po 1200g, a ostatnio 600g i to jest norma, bo im starsze dziecko, tym mniej przybiera, nawet jeśli więcej je (bo zapotrzebowanie energetyczne wzrasta, ale dziecko więcej się rusza).
Oto info z "Twoje dziecko": dla malca z nisko masa urodzeniową (ale chyba dzieciom co mało ważą też można dać) - bebilon BMF, Nenatal, Enfamil premium, Nestle Alprem (zawiera specjalny kwas, który zwiększa wchłanianie wapnia i kwasów tłuszczowych, wzbogacone w wit D i żelazo. Zawiera więcej wapnia i magnezu)
Oto info z "Twoje dziecko": dla malca z nisko masa urodzeniową (ale chyba dzieciom co mało ważą też można dać) - bebilon BMF, Nenatal, Enfamil premium, Nestle Alprem (zawiera specjalny kwas, który zwiększa wchłanianie wapnia i kwasów tłuszczowych, wzbogacone w wit D i żelazo. Zawiera więcej wapnia i magnezu)
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
Aneta, a spróbuj dac z tym sokiem, tak z czystej ciekawości...
M
m_ktosia
Gość
od razu przyznam sie ze nie przeczytalam dokladnie wszystkich wpisow,
chcialam tylko do anetki taka mysl
ze mozy ty powinnas postepowac jak matki piersia karmiace na zadanie czyli nie zastanawiac sie za duzo ile zjadl i kiedy tylko spelniac kubowe potrzeby i poprostu nie myslec o tym za duzo, nie kalkulowac.
kubulek jest jedyny w swoim rodzaju i nie pasuje do schematow on ma jedyny w swoim rodzaju wlasny harmonogram, moze trzeba temu zaufac?
chcialam tylko do anetki taka mysl
ze mozy ty powinnas postepowac jak matki piersia karmiace na zadanie czyli nie zastanawiac sie za duzo ile zjadl i kiedy tylko spelniac kubowe potrzeby i poprostu nie myslec o tym za duzo, nie kalkulowac.
kubulek jest jedyny w swoim rodzaju i nie pasuje do schematow on ma jedyny w swoim rodzaju wlasny harmonogram, moze trzeba temu zaufac?
Tak M_KTOSIU ja caly czas wlasnie tak robilam.....Moze to egoistyczne z mojej strony, bo jesli jego waga jest ok to super, ale ja bym chciala zeby on sie bardziej najadł i nie budzil sie tak czesto w nocy....bo ja juz czasem nie wyrabiam Juz duzo dzieci na piersi nie budzi sie tak czesto jak Kuba.....ja wiem ze to moja wygoda, ale ja tez chce troche sie wyspac...:-(
M
m_ktosia
Gość
no to co ty anetka planujesz zrobic, jak go oduczyc nocnych karmiej skoro sie tak przyzwyczail? chyba przede wszystkim go przetrzymac nawet jak placze co dzin to troszke dluzej... no bo jak inaczej... u mnie to jakos naturalnie z nelka wyszlo...
moze on ma jeszcze nieprzystosowany brzuszek, sama mowilam ze ciebie tez trzeba bylo karmic czesciej...
moze on ma jeszcze nieprzystosowany brzuszek, sama mowilam ze ciebie tez trzeba bylo karmic czesciej...
reklama
sami
Fanka BB :)
Tak piszecie ile wasze dzieciaczki zjadają to mój tak średnio na dobę wypija 620 a nieraz 700ml mleczka.
Najmniej zjada jak wstanie rano o 7.00 to tak wypije 70ml czasami 50 a czasami 100ml różnie to bywa.
A najwięcej wypije na ostatnie karmienie bo 150 a nieraz już 180ml + kleik ryżowy albo kaszka ryżowa z jabłkami.
Ale czasami ma takie dni że mało pije w lipcu tak było że też wcale nie chciał pic a chyba przybiera dobrze na wadze.
No ale mam problem dalej że niechce nic pic innego niz mleczko
Hana próbowałam ten nektar i też niechce ja już niewiem normalnie
Najmniej zjada jak wstanie rano o 7.00 to tak wypije 70ml czasami 50 a czasami 100ml różnie to bywa.
A najwięcej wypije na ostatnie karmienie bo 150 a nieraz już 180ml + kleik ryżowy albo kaszka ryżowa z jabłkami.
Ale czasami ma takie dni że mało pije w lipcu tak było że też wcale nie chciał pic a chyba przybiera dobrze na wadze.
No ale mam problem dalej że niechce nic pic innego niz mleczko
Hana próbowałam ten nektar i też niechce ja już niewiem normalnie