reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

No wlasnie jak spojrzalam na te centyle to tem mnie to zdziwilo, bo myslalam tez ze musza byc bardziej zblizone.....:eek:....dotychczas przybierał tak około 1 kg (niecałego) na miesiac. Podpytaj koniecznie :-)

reklama
1 kg miesięcznie to dobry wynik. Natka przez peirwsze dwa miesiące po 1200g, a ostatnio 600g i to jest norma, bo im starsze dziecko, tym mniej przybiera, nawet jeśli więcej je (bo zapotrzebowanie energetyczne wzrasta, ale dziecko więcej się rusza).
Oto info z "Twoje dziecko": dla malca z nisko masa urodzeniową (ale chyba dzieciom co mało ważą też można dać) - bebilon BMF, Nenatal, Enfamil premium, Nestle Alprem (zawiera specjalny kwas, który zwiększa wchłanianie wapnia i kwasów tłuszczowych, wzbogacone w wit D i żelazo. Zawiera więcej wapnia i magnezu)

od razu przyznam sie ze nie przeczytalam dokladnie wszystkich wpisow,
chcialam tylko do anetki taka mysl

ze mozy ty powinnas postepowac jak matki piersia karmiace na zadanie czyli nie zastanawiac sie za duzo ile zjadl i kiedy tylko spelniac kubowe potrzeby i poprostu nie myslec o tym za duzo, nie kalkulowac.

kubulek jest jedyny w swoim rodzaju i nie pasuje do schematow on ma jedyny w swoim rodzaju wlasny harmonogram, moze trzeba temu zaufac?

Tak M_KTOSIU ja caly czas wlasnie tak robilam.....Moze to egoistyczne z mojej strony, bo jesli jego waga jest ok to super, ale ja bym chciala zeby on sie bardziej najadł i nie budzil sie tak czesto w nocy....bo ja juz czasem nie wyrabiam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Juz duzo dzieci na piersi nie budzi sie tak czesto jak Kuba.....ja wiem ze to moja wygoda, ale ja tez chce troche sie wyspac...:-(

no to co ty anetka planujesz zrobic, jak go oduczyc nocnych karmiej skoro sie tak przyzwyczail? chyba przede wszystkim go przetrzymac nawet jak placze co dzin to troszke dluzej... no bo jak inaczej... u mnie to jakos naturalnie z nelka wyszlo...
moze on ma jeszcze nieprzystosowany brzuszek, sama mowilam ze ciebie tez trzeba bylo karmic czesciej...

Ja byłam M_KTOSIU wczesniakiem i to dlatego.....a jak oduczyc nie mam pojecia......moze faktycznie jedyne wyjscie tak przetrzymywac....dupa:sorry2:

Anetka ale fajnie - super cieszę sie razem z tobą ze Kubusiowi zasmakowało oby tak dalej - brawo!!!:-)

reklama
Tak piszecie ile wasze dzieciaczki zjadają to mój tak średnio na dobę wypija 620 a nieraz 700ml mleczka.
Najmniej zjada jak wstanie rano o 7.00 to tak wypije 70ml czasami 50 a czasami 100ml różnie to bywa.
A najwięcej wypije na ostatnie karmienie bo 150 a nieraz już 180ml + kleik ryżowy albo kaszka ryżowa z jabłkami.

Ale czasami ma takie dni że mało pije w lipcu tak było że też wcale nie chciał pic a chyba przybiera dobrze na wadze.

No ale mam problem dalej że niechce nic pic innego niz mleczko :baffled:
Hana próbowałam ten nektar i też niechce ja już niewiem normalnie:sorry2:

Do góry