reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

Witam. piszecie o opajaniu w upały! Ja dopajam tak ok. 20-30 ml przed każdym karmieniem butlą. tylko jakos zauważyłam, ze mały się bardzo moczy. pieluchy ą takie cięzkie. Usta ma czasem takei suche. Ale tych pieluch mokrych jest teraz więej niż na cycu. :) Moze go przepajam a z drugiej strony nie daje przecież za duzo.:-)

reklama
Zabko, a może częściej zmieniaj pieluszki.......:eek:
U nas na piersi zazwyczaj rano są cięzkie, tak do12 a później już normalnie...:eek:

zabko - więc tak:
dopajać proponuje może nie bezpośrednio przed jedzeniem... tylko może tak po godzinie... mój np. w ogóle nie chce pić... kiedyś to jeszcze rumianek pił... ściągam swoje mleczko (bo cyca nie chce do ust wziąć) i na początku to taka woda jest więc to wypije... czasami też jak robię mleczko to celowo dam ciut więcej wody,żeby w ten sposób może go w nią zaopatrzyć:-p
a kupki to u nas raczej raz dziennie i zielono żółte.... jak był na cycu to były żółte i rzadkie..... teraz są twardsze:tak:a siusianiem to chyba niepotrzebnie się przejmujesz:tak:
więc wydaj mi się że u Was wszystko w normie

U nas mała obraziła się na prawego cycka, wogóle nie chce go ciągnąć??:no:
Miała tak któraś z was?
Fakt że oststnio nie pilnowałam aby dawać na początku pierś którą ostatnio mała jadła i zawsze zaczynałam od lewj i w tej prawej może mnie mleczka się robi czy coś?! Ale nic mnie nie boli...:no:

Madziallenka ja tak mialam z lewym cycem po zapaleniach rzeczywiscie bylo tam mniej mleka i poprostu go rozbujałam tzn. zaczynałam od lewego potem prawy i znowu lewy i następnym razem tak samo i się udało:-)

Dziewczyny a jakie mleka dajecie (te karmiace butelka oczywiscie) jedynke czy juz dwojke i jak przechodzilyscie na dwojke? Bo ja juz sie w dwojke zaopatrzylam i chce powoli jak mala skonczy 4 m-ce zaczac jej podawac.

Ja juz tez mam zapas 2 zakupiony. Myslalam zeby stopniowo przyzwyczajac Kube do jego smaku, ale raczej nie ma sensu, zrobilam mu juz pafre razy na sprobowanie - pije tak samo, wiec jak skonczy mi sie opakowanie 1 (juz ostatnie mam) to zaczne dawac 2 i tyle:-)

reklama
u mnie wciaz makabra, mala nie chce pic z butelki nawet mojego mleka :szok:
ale probuje byc konsekwentna i codziennie jeden posilek z buteleczki podaje,
niestety mala nie chce, meczymy sie, marudzi, wypluwa, przekreca glowke jak do piersi a butelka bee, czasem zaciagnie nagle na chwile a jak jej sie przypomni ze to butelka to znowu robi afere,
ale co, wydaje mi sie ze tylko konsekwencja z nia wygram, musi w koncu butle zaakceptowac bo ni widze innej mozliwosci, no bo jak inaczej :confused:
a mleczko sztuczne mam ciagle to poczatkowe i sama sporo juz lyszeczka zjadlam bo lubie, a malej bede probowala znowu troszke podawac tylko niech sie z butelka zaprzyjazni ...:dry:

Do góry