reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

to chyba zalezy od dziecka ile zjada
moj Julek wieczorem jak dostaje butle to conajmniej 170 ml zjada a najwiecej 210 ml:szok:
najgorsze jest to ze sie nie najada i budzi sie wiele razy w nocy :no:
podalam mu raz mleko zageszczone ale nie chcial tego pic :no:

reklama
PYSIU - mnie tez sie wydaje ze tyle ile wypija Twoja Natalka mleczka, to wcale nie tak malo....moj Kuba to 120 ml i wiecej nie jednorazowo............no i jak juz wczesniej pisalam, podobno moze sie zdarzyc ze po wprowadzeniu nowych produktow dziecko pije mniej mleczka albo mniej chetnie, a moze po prostu chodzi o to ze papki zaspokajaja czesc glodu i dlatego je mniej....

KORALKU - moj Kuba tez czesto budzi sie w nocy.....i powiem szczerze zxe nie wiem czy to dlatego ze sie nie najada, czy dlatego ze ma taki wypracowany rytm do ktorego sie przyzwyczail (bo ponoc jest taka mozliwosc).....a u nas kleik niestety nie wydluzył nocenego snu, wiec moze nic nie tracicie...:sorry2:

sluchajcie chcialam wam przekazac co mi doktorek powiedzial, dla mam cyckowych!

bolal mnie brzuch ostatnio po pizzy, i na drugi dzien mi nelka plakala bo na nia przeszlo z pokarmem,

lakarz powiedzial ze jesli ja sie zle czuje na zoladku to mam nie karmic dziecka tylko jej dac sztucznego!!!

problem w tym ze moja mala nie chce butelki ale fakt faktem, lepiej w takiej sytuacji nie karmic piersia... tylko odciagnac i wylac...:nerd:

no niczka powaznie,
ja sie tak zle czulam ze sie nie moglam zalatwic na drugi dzien bez stekania,
plulam sobie potem w brode jak mala zaczela placz typowo kolkowy :crazy:

Hej! Ten wątek chyba już był, ale niestety nie uzyskałam w pełni informacji takich jak chcę. Mój synio ma 4 miesiace, wiec jest na samym mleczku Nan 1. Wczesniej był tylko na cycu. Pytałam pediatre czy mam teraz jak karmię sztucznie dopajać. Powiedziała że troszkę między karmieniami. Więc dopajam praktycznie przed każdym karmieniam (w te upały) - ok. 10-30 ml.. Mały sika dosyć często, Sama nie wiem czy nie za często. Pielucha jest taka cięzka czasem. Ale to chyba normalne? Może znacie jakoąś zasadę jeśli chodzi o te dopajanie? W piątym miesiacu wrowadzę soczki i pisze sie o tym na necie i gazetach ile tak na oko dopajać. Ale w 4-tym ile, jak jest na samym mleciu? Moze to sprawa indywidualna maluszka. Mój pije Hipp rumianek i koperek czasem uspokajająca lub te na trawienie (te rzadko podaje).
Jak jest u Was? jak dopajacie? Jak często siusiaja Wasze pociechy?

Witam :)! Dziewczyny, mamy! Temat stolca dzidzi jak rzeka jest. Ale jak jest u Was. Mój malec ma 4 miesiace i karmię sztucznie. Robi jedną lub dwie kupki dziennie. Są przewaznie złóte ale czasem pojawia sie takie zielono-zółte. Jak był na cycu to były tylko zielone. Czy jedna, dwie kupki dziennie u 4-miesięcznej dzidzi to ok??????????? A te kolory jak u Was?

ja karmię piersią i kupki są żółte i 4-5 razy na dobę, jak zjem coś co nie pasuje dziecku to wtedy ma zieloną kupkę i płacze za nim zrobi.....

reklama
Do góry