reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

Jak na duzo czytajacą, na ten temat oczywiscie tez cos wyczytałam :laugh2::-p KASIU - podobno mleko HA w porownaniu z normalnym modyfikowanym bardziej smierdzi i jest troche inne w smaku, ale dzieciaki piją je zazwyczaj chetnie. Ja uwazam ze to ktore ja podaje jest w smaku ok:tak:

reklama
mój brzdąc też pije HA bebilon. pediatra doradził mi to mleko bo jakiś czas temu mojemu bartusiowi na buźce pojawiły sie okropne krosty. to prawdopodobnie był trądzik noworodkowy, a ja myslalam ze to od zwyklego bebilonu...tak wiec teraz sprobuje ze zwyklym bebilonem 2. zobaczymy jaka bedzie reakcja

zupki,deserki i te inne są bo są ale Kubi najbardziej lubi flaszeczkę hehe mleczko z kleikiem albo kaszką -to jest to ...zjada 220-250 i więcej .... zalezy jaki ma dzionek hehe ale już nie je tak czesto jak wczesniej :-)

Dziewczyny, powiedzcie mi, czy to normalne, żeby dzidzia jadła najpierw ładnie, wręcz książkowo 850 - 900ml mleka modyfikowanego dziennie (Nata jest na bebilonie pepti 1), a potem nagle coraz mniej, pomimo, że przecież jest starsza, to chyba więcej powinna jeść. Teraz zjada średnio 140ml 6 razy dziennie, czasem nie wszystko z przygotowanej butli, wychodzi dziennie średnio 700 - 750ml mleczka. Deserki i soczki podaję od niedawna, zresztą, nie wiem, czy to ma jakiś wpływ na zmniejszenie apetytu. Lekarka mówi, że wszystko OK, bo mała jest duża (7400g, ma niecałe 4miesiace) i przybiera na wadze, choć przez ostatni miesiąc tylko 600g, a czytałam, że dolna granica to 700g, niby mała różnica, ale jednak. Tym bardziiej, że poprzednio przybierała po 1kg, 1,200kg miesięcznie. Co ja mam zrobić? Czy może mleko już nie smakuje? Pomóżcie...

Pysiu ja nie wiem czy 700-750 mleka to tak malo. Moja Martyna maksymalnie 650 wypije czyli ok. 120 za jednym razem. 140 szesc razy dziennie to dobry wynik mi sie wydaje, wiec ja bym sie nie martwila tym bardziej ze mala przybiera na wadze :tak:. Niech inne dziewczyny sie wypowiedza zreszta, bo moze sie myle.

Pysia wcale nie przesadzasz poprostu się martwisz zresztą ja też nieraz.
Mój synuś tez zjada mniej niż kiedyś chociaż od paru dni się to poprawiło ale dzisiaj znowu tylko zjadł jak narazie dwa razy po 110ml :baffled:
Kiedyś za każdym razem zjadał 150ml (daje bebilon1) a teraz to tak jest że zje 5 razy dziennie mleczko i może raz albo dwa zje te 150 (ale nieraz jest to na raty) a tak to 100 albo 110 a nieraz tylko 90ml.
Ale wczoraj zato zjadł cały słoiczek marchewki z ziemniakami :-)
A jeżeli chodzi o przybieranie na wadze to tez tak do 3 miesiaca przybierał ładnie po 1200 a teraz jak byłam na 3 szczepieniu to okazało się że przez 6 tygodni przybrał tylko 600g i mając 4 miesiące i tydzień ważył 6900g ale pediatra nie poiwedziała że jest coś nie tak. Myśle że jakby dzieciaczki przybierały z miesiaca na miesiąc po ponad kilogramie to niezłe olbrzymki by z nich wyrosły :-) teraz to już będą mniej przybierac chociaż nie powiem też mnie czasami martwi to że on tak mało nieraz zjada.
Ale my mamy też jeszcze jeden problem otóż synuś niechce pic ani wody, ani herbatki ani soczków jak miał miesiac,dwa to wypijał po 100ml a teraz to jak 5 wypije to jest sukces :sick:niewiem co ja mam już zrobic żeby on pił ale odwodniony bo powiedziałam o tym pediatrze ale ona pooglądała małego i powiedziała że jest ok niewiem już co o tym myślec.

A ile wasze dzieciaczki wypijają na dobe herbatek, wody czy soczków....?

Sami Martyna to wypije 150-200 a nieraz to nawet i prawie 300! Poje ja po naszych przygodach, pamietasz napewno. A moze jakbys mu lyzeczka soczku jakiegos dawala, przeciez on musi pic niedobrusek jeden ;-)! No sprobuj lyzeczka :tak:.

reklama
Sami, dziękuję za słowa pociechy. No ja z Natą nie mam kłopotu, jesli chodzi o picie. Jak była mniejsza, to dawałam herbatki hippa rumianekową, ułatwiającą trawienie i koperkową, ale ona piła tak po 80ml, najbardziej smakowała jej ułatwiająca trawienie, wody wcale nie chciała, ale za to soku to mi pije przez butlę nawert 160ml dziennie. Stomatolog mówiła, że to szkodzi zębom, więc poradziła, by rozcięczać maksymalnie z wodą i nie dawać po kilka łyków, tylko większe porcje na raz i rzadziej, to wtedy krzywdy ząbkom nie zrobi sok (tak na przyszłość). Ja rozcięczam pół na pół, lub tak, że daję 90 soku i dolewam do 150ml wody, czyli wody wychodzi ok. 60ml. Sok starcza wtedy na 2 dni. Może Nikodem nie lubi bardzo słodkiego, spróbuj rozcieczyć, albo może kup takie z hippa albo gerbera herbatki z sokeim, w takich dużych butelkach, lub soki z ziołami. Nie możesz się poddawać, próbuj wszystkie soki i ze wszystkich firm, napewno coś mu zasmakuje. A tak w ogóle, to Twój Nikodem jest taki słodki.

Do góry