reklama
kasia23-82-23
mama Martysi i Lusi
Dziewczynki ja sie zastanawialam zeby mleko nastepne podac Martynie nie HA, a normalne i zobaczyc czy nie bedzie miala na takie normalne mleko alergii. Lekarka powiedziala ze lepiej od pol roku zrobic taki manewr. Co o tym myslicie?
Aha i jak tylko Martyna skonczy 4 miesiace to startujemy z nastepnym mleczkiem. Najpierw tylko na noc i tak powolutku... Kleiki i kaszki zaczniemy podawac razem z nastepnym mlekiem :-).
Aha i jak tylko Martyna skonczy 4 miesiace to startujemy z nastepnym mleczkiem. Najpierw tylko na noc i tak powolutku... Kleiki i kaszki zaczniemy podawac razem z nastepnym mlekiem :-).
KASIU - a Martynka miała juz jakies objawy alergii? Bo HA to z tego co wiem nie jest dla alergikow, tylko jesli jest podwyzszone ryzyko alergiczne, np jesli rodzice sa alergikami itd. U Was jest wlasnie taka sytuacja? Bo jesli tylko tak profilaktycznie dawalas, to mysle ze mozna sprobowac z normalnym przy zmianie na natępne
KASIRKA - jezeli Maciusiowi to wystarcza to tylko sie cieszyc:-)
KASIRKA - jezeli Maciusiowi to wystarcza to tylko sie cieszyc:-)
kasia23-82-23
mama Martysi i Lusi
Wiem wiem Aneta. My z M alergikami nie jestesmy ale moj brat to prawie na wszystko i stad takie mleko. No i dzieck nie wykazalo zadnych sklonnosci do alergii dlatego pomyslalam zeby sprobowac z tym mlekiem. Ale lekarka kazala sie wstrzymac...
Wiesz co ja dostałam poradniki z HIPPA - i tam są takie schematy zagrozenia alergią okreslone procentowo - tylko są brani pod uwage rodzice i rodzenstwo dziecka:
PRAWDOPODOBIEŃSTWO WYSTĄPIENIA ALERGII
- alergia u jednego z rodziców - 20%
- alergia u rodzeństwa - 30%
- alergia u obojga rodziców - 43%
- identyczna nadwrażliwość u obojga rodziców (alergia na ten sam składnik pokarmowy) - 72%
Wiec wychodzi na to ze Martynka nie jest w grupie podwyzszonego ryzyka :-) To tyle teorii
reklama
kasia23-82-23
mama Martysi i Lusi
No i super. W takim razie bez obawy wezmiemy sie za mleko normalne. Juz nie moge sie doczekac bo to HA to jest takie niesmaczne i smierdzi . Ciekawe czy to normalne ma lepszy smak?! Tak mi sie wydaje... Jak myslicie? Aneta?