reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

No to w tej aptece za 400 g Bebilony 17 zł...Tez sie oplaca...Ty chyba kupowalas 900 g, ale takiego tu chyba nie ma...

reklama
Tak kupowałam 900g właśnie w żadnych aptekach niema tych 900 gramowych tylko 400g.
Dzięki Anetka.

Wiesz HANIU, to mozliwe, w marketach z reguły jest taniej......tylko Enfamilu nie mozna kupic w markecie, a jedynie w aptekach....dlatego mnie sie opłaca.....:-)

Dziewczynki ja sie zastanawialam zeby mleko nastepne podac Martynie nie HA, a normalne i zobaczyc czy nie bedzie miala na takie normalne mleko alergii. Lekarka powiedziala ze lepiej od pol roku zrobic taki manewr. Co o tym myslicie?
Aha i jak tylko Martyna skonczy 4 miesiace to startujemy z nastepnym mleczkiem. Najpierw tylko na noc i tak powolutku... Kleiki i kaszki zaczniemy podawac razem z nastepnym mlekiem :-).

KASIU - a Martynka miała juz jakies objawy alergii? Bo HA to z tego co wiem nie jest dla alergikow, tylko jesli jest podwyzszone ryzyko alergiczne, np jesli rodzice sa alergikami itd. U Was jest wlasnie taka sytuacja? Bo jesli tylko tak profilaktycznie dawalas, to mysle ze mozna sprobowac z normalnym przy zmianie na natępne:tak:

KASIRKA - jezeli Maciusiowi to wystarcza to tylko sie cieszyc:-)

Wiem wiem Aneta. My z M alergikami nie jestesmy ale moj brat to prawie na wszystko i stad takie mleko. No i dzieck nie wykazalo zadnych sklonnosci do alergii dlatego pomyslalam zeby sprobowac z tym mlekiem. Ale lekarka kazala sie wstrzymac... :eek:

Wiesz co ja dostałam poradniki z HIPPA - i tam są takie schematy zagrozenia alergią okreslone procentowo - tylko są brani pod uwage rodzice i rodzenstwo dziecka:

PRAWDOPODOBIEŃSTWO WYSTĄPIENIA ALERGII
  • alergia u jednego z rodziców - 20%
  • alergia u rodzeństwa - 30%
  • alergia u obojga rodziców - 43%
  • identyczna nadwrażliwość u obojga rodziców (alergia na ten sam składnik pokarmowy) - 72%
Wiec wychodzi na to ze Martynka nie jest w grupie podwyzszonego ryzyka :-) To tyle teorii :-D

reklama
No i super. W takim razie bez obawy wezmiemy sie za mleko normalne. Juz nie moge sie doczekac bo to HA to jest takie niesmaczne i smierdzi :szok:. Ciekawe czy to normalne ma lepszy smak?! Tak mi sie wydaje... Jak myslicie? Aneta?

Do góry