reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

reklama
Ja tez myslalam tak o 6 miesiacach, ale ostatnio ogladalam jakis program, w ktorym pediatra mowila, ze najlepiej jest odstawiac dziecko od piersi w pelni lata, albo ewentualnie zimy,a to ze wzgledu na to, ze wiosna i jesienia jest w powietrzu najwiecej zarazko itp. i dziecko jest za bardzo narazone...
Ale szczerze mowiac, to sama nie wiem jak to bedzie. Mysle, ze jak przyjdzie taka chwila, to poprostu sprobujemy przejsc na modyfikowane i tyle... :tak:

Z drugiej strony, ze wzgledu na moja astme, pediatra sugeruje, zebym karmila malego jak najdluzej (przynajmniej rok :szok:)...

Dusia81 ciezka sprawa.
Anusia_ch szczerze mowiac nie zastanaiwalam sie i z pediatra jeszcze nie rozmawialam, ale myslalam , ze od 5 miesiaca zaczne wprowadzac stale pokarmy na zmiane jeszcze z cyckiem, no i ze tak mniej weciej po tym 6 miesiacu to dziecko juz sie przyzwyczai do nowej sytuacji pokarmowej.
Moze w listopadzie juz bedzie zima hihi

no ja tez myslalam ze kolo 5 miesiaca zaczne wprowadzac cos innego od cycusia
ale juz sie boje jak to bedzie jak patrze na jego reakcje jak mu ostatnio podalam sztuczniaka:baffled:
ale powolutku moze sie maly przekona :tak:

Ja mam wizytę u pediatry 19 lipca i chcę tez porozmawiać o nowych pokarmach. Tak żebym mogła zacząć je wprowadzać po skończeniu 4 miesięcy, a u nas to już za 2 tygodnie:)

a ja narazie zostaję jak najdłużej na cycu, oczywiście jeśli natura pozwoli:-) rok to napewno....no i prócz tego owoce i zupki w odpowiednich miesiącach:-) na sztuczniaka nie myślę przeżucać, no chyba że będzie przymusowe z jakiś względów

Wiecie co, ca mam taka kuzynke (co prawda nie utrzymuje z nia kontaktow) ktora ma dziecko 4 czy 5 letnie i ono wciaz jest karmione piersia, tak sie przyzwyczailo. Normalnie ona siedzie z goscmi przy stole a maly (bo to chlopiec) podciaga jej bluzke do gory i wyciaga sobie sam cyca i cycka ja:szok:! Szok!

reklama
Dajcie spokoj, to jakas masakra... :sick: Ale sama widzialam kiedys u fryzjera, jak byla laska z dzieciakiem- takim 3-3,5 roku- i on do niej podlecial, rzucil haslo w stylu , mamusiu daj cycusia, i heja jej bluzke zaczal rozpinac- koszmar!! :eek::eek::eek:
Ja tez chcialabym zaczac wprowadzac nowe jedzonko, ale ze sztucznym mlekiem to sie chyba jeszcze wstrzymam, tym bardziej ze poki co problemow nie mam z pokarmem, no i do pracy tez nie wracam...

Do góry