reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

Ja mleczko podgrzewam normalnie w garnku. Tzn wode podgrzewam lekko i wsypuje proszek i gotowe. Woda taka ciepla lekko bo Martyna nie lubi zbyt cieplego mleka. W mikrofali tez czasem wode podgrzewam albo herbatke jak wystygnie (o ile za dlugo nie stoi), najczesciej jak Martyna juz nie moze dluzej czekac na mleko i drze sie wnieboglosy, wtedy zalezy mi na czasie:tak:.

reklama
Ja od samego początku używam butelek Aventu, mamy też jedna canpola ale czasami jej tylko używamy i jedną nuka, która była dołączona do laktatora ale synuś niechce z niej pic.Smoczek też mam z aventu. Kolek nie było i niema ale niewwiem czy to dzięki tym butelkom.
A wode podgrzewam nieraz w podgrzewaczu ale ostatnio moja kuzynka dała mi dobry pomysł (sama tak robiła przy dwójce dzieci), żeby przegotowac wode w garnku i potem sobie wlac do termosu i zawsze jest cielplutka pod ręką. Ja wcześniej nieraz jak wiedziałam że zbliża się pora karmienia to dawałam sobie przegotowaną wodę w butelce do termoopakowania.

Dziewczynki a Wy robicie maluchom mleczko na wodzie z kranu czy na mineralnej??? Bo u nas to taka woda że jak wygotowywuję butelki to mają potem taki biały osad, jak wapno normalnie........:szok: Butelki po gotowaniu są gorsze niz przed....więc do picia to dopiero bez szans.....

Ja podgrzewam w podgrzewaczu mleczko i herbatkę jak wystygnie. Tez słyszalam że w mikrofali niebardzo, ale myślałam że bardziej ze względu na jakieś tam promieniowanie, bo w ciąży podobno nie wolno stać koło włączonej mikrofali. Nie wiem. Ja tam dużo rzeczy w mikrofali robię i robiłam w ciąży.
Anetko u mnie ten sam problem z wodą. Osad, kamień i wogóle strach było to dziecku podawać więc przegotowywałam wodę mineralną. Teraz kupiliśmy z M taki filtr do wody z Brity - taki plastikowy dzban z filtrem w środku. Filtr wymienia się raz w miesiącu. Woda po przefiltrowaniu jest zdatna do picia bez przegotowywania dla osób dorosłych. Ja ją przegotowuję oczywiście na mleczko i do wyparzania. No i skończyły się problemy z kamieniem i osadem. Naprawdę polecam. Takie filtry do wody są w każdym hipermarkecie. My kupiliśmy chyba w Tesco, albo w LeClercu już nie pamiętam.

Ja mleko i herbatki robię na wodzie mineralnej Gerber dla niemowląt - nie trzeba przegotowywać. Ale chyba będę musiała zaopatrzyc sie w taki filtr żeby miec lepszą wodę do wygotowywania butli i smoczkow :tak::tak::tak:

Aneta my juz chyba kiedys na temat wody na jakiej przygotowujemy mleka rozmawialysmy. Ja robilam mleko na mineralce, pozniej na kranowce i teraz znow robie na mineralce. Ale powiem za jesli chodzi o bialy osad to u nas jest w garnku nawet po mineralce :eek:. Nie wiem dlaczego, wode kupuje w Tesco, mineralna, niskozmineralizowana. Dla mnie bez roznicy :no:.

ja na kranówie ale mam ten filtr tylko muszę wkład kupić... dawno nie używałam... ale jak małemu czasem robię mleczko to muszę

My robimy jedzonko i picie na wodzie mineralnej Żywiec Zdrój. I wiecie od kąd zaczelismy ja stosowac minęły koli i wszelkie dolegliwości brzuszne:tak:

reklama
Do góry