reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

No to super M_KTOSIU ze mała niezaprotestowała....bo gdyby miala byc głodna to nie było by miło....:tak:
My uzywamy butelek Balonik firmy Canpol Babies i NUK, smoczki tak samo :-)

reklama
Mktosiu my tak jak Aneta mamy butelki i smoczki Canpola, ostatnio kupilam tez smaczek Nuka. Wam chodzi o takie smoki do ssania tak? Slyszalam niestety wczoraj ze taki kszalt smoczka jak ja daje jest niedobry bo dziecko pozniej jest trudno odzwyczaic:eek:. Wynika to z latwosci ssania takiego smoczka. Aha i mam ochote kupic malej jeszcze butelke Aventu.

A my od samego początku mamy butelki, smoczki do butelek i smoczki do ssania z aventu. Podgrzewacz i laktator też. Trochę drogie są, ale warto i każdemu polecam. Avent ma system antykolkowy i powietrze nie dostaje się do brzuszka naszego maluszka przy jedzeniu. Polecam każdemu - u nas żadnych problemów z kolkami nie ma:-)
Madziallenka ja też podaję herbatki z hippa. I tak jak anetka pisze wydaje mi się, że raczej podaje się je jak nie ma kupek - ja podaję herbatkę "z kopru włoskiego" i "ułatwiającą trawienie". Na przemian. Nie martw się częstymi kupkami. Przecież karmisz piersią - jak ja karmiłam piersią, to kupka była po każdym karmieniu albo nawet częściej.

Zapomniałam dodać że wszystkie smoczki do butelek z Canpola zamieniałam na smoczki firmy Dr Browns
Z tych z Canpola mimo że podobno "najwolniejszy przepływ", tak się lało, że Kuba się krztusił i podczas karmienia ulewało się kącikami ust...:dry:A te Dr Browns maja tak male dziurki że mały musi się meczyć podczas ssania tak jak podczas ssania piersi...:-p No i butelki i Balonik i NUK też są antykolkowe :-)

no właśnie, trzeba uważać bo niektóre smoczki to włąśnie takie mają dziurki, że maluszek może się udusić. Ja nie wiem, że tak te firmy nie pomyślą, że trzeba robić różne dziurki. Np. w avencie jest tak, że są różne smoczki na różne miesiące. Na początku Ola byla karmiona smoczkiem z jedną maleńką dziureczką i wlaśnie nic nie leciało z butelki dopóki sobie nie possała (czyli tak jak z piersi). Teraz już je przez smoczek z dwoma dziurkami, ale też maleńkimi. Potem są smoczki z większymi dziurkami i z ich większą ilością.

A_RWEN_KO - każda firma produkuje smoczki w róznych rozmiarach dopasowane do wieku dziecka......przynajmniej rozne rozmiary i miesiące dziecka są na opakowaniach....:dry:
Te smoczki z Canpola tez rzekomo maja wolny, szybki i bardzo szybki przepływ.....tylko ten wolny, wcale nie jest wolny.....:dry::eek:

zastanawialam sie nad tym aventem tylko szkoda mi by bylo na marne kase wyrzucac, ale jesli sa dobre to zainwestuje

a powiedzcie o co chodzi z tymi smoczkami (zarowno do butelek jak i do ssania) ze jedne sa takie zolte a drugie przezroczyste, ktore sa lepsze, kubilam z tego NUKa oba rodzaje i nie za bardzo zaczailam ktora mala woli, ciagnie oba :dry:

a jeszcze jedno, wszedzie pisza zeby nie podgrzewac mleka z mikrofalowce, tymczasem ogladam w tv programy dla matek i one to mikroweli wrzucaly butle, to w koncu jak to jest? a wy jak podgrzewacie?
ja wlewam goraca wode do naczynia i do tego butelke, ale w mikrofali byloby znacznie wygodniej :dry:

M_KTOSIU - smoczki przeźroczyste to smoczki silikonowe, one są twardsze, bardziej trwałe, bez smaku i zapachu. Smoczki żółte to smoczki kauczukowe, są bardziej miękkie, szybciej sie niszczą więc częściej trzeba je wymieniać, mają charakterystyczny zapach i smak...
Kuba na początku chciał tylko te kauczukowe bo te drugie były dla niego za twarde, ale teraz jest mu wszystko jedno :-)

Jeśli chodzi o podgrzewanie to ja używam podgrzewacza do butelek - w zasadzie to samo co wkładanie do gorącej wody. Jesli chodzi o mikrofalówki to czytałam żeby nie podgrzewac, bo mleko podgrzewa się nierównomiernie i mozna poparzyć dziecko.....hmmmmmm ale przeciez mozna wstrząsnąc przed podaniem. Acha.....i na niektorych butelkach tez widzialam napisy zeby nie wkładac do mikrofali bo mogą się zniszczyc....To tyle co wiem...:-)

reklama
ja mam ten twardy przezroczysty i zanim Maciek nauczył się go ciągać to zeszło 3 tyg, teraz jest ok.

co do mleka to nie wiem bo u mnie nadal cyc

Do góry