reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

Ja robilam mleko i herbatki na wodzie mineralniej nieskozmineralizowanej ale robie teraz na zwyklej i jest ok. Rozumiem ze te uspokajajaca herbatke daje sie kiedy dziecko jest niespokojne alebo moze ma problemy z zasnieciem, a moze w kazdej chwili?

reklama
Ja tą uspokajającą daje wieczorem...to moje dziecię to straszny nerwusek (jak mama :laugh2:)......W ogole tych herbatek daję na dzien okolo 100-150 ml, a resztę wody, bo te herbatki to głównie glukoza...:dry:KASIU a nie boisz się dawać normalnej wody mineralnej Martynce? Takie wody mają zbyt duzo mineralow i przede wszystkim sodu jak dla takich maluszków...

Wiesz co, nie boje sie. Moja znajoma dawala synkowi normalna, teraz tez tak robi. Poza tym pytalam lekarki to powiedziala ze mozna dawac. Gdyby cos bylo nie tak, kolki na przyklad albo biegunki by sie zdarzaly to bym sie zastanowila ale jest ok. Zreszta w dzisiejszych czasach woda z sodem a powietrze z .... Rozumiesz.

Kurcze takie upały a mój maluszek niechce pic ani wody ani herbatki - normalnie gryzie smoczek i się wierci i krzywi - co chwile próbuje mu podac herbatke a on niechce. No i co ja mam na to poradzic przecież musi pic :sick:

Tak to jest z dzieciaczkami. Moja Martyna tez nie bardzo jest za jakimkolwiek piciem bo ona woli konkrety (mleko). Nie chciala za bardzo pic, tylko to minimum dziennie staralam sie jej wmusic (150 ml albo tylko 100)i skonczylo sie to tak jak sie skonczylo- odwodnienie. Wiec Sami staraj sie jak mozesz zeby pil zwlaszcza kiedy sa upaly. A moze lyzeczka podawaj malemu do buzki?

Sami a Ty karmisz piersią cz butelka bo już nie pamiętam...? Jeśli piersią to nie masz sie co martwić... Mi mała piła max. 80 ml i to nie codziennie herbatki, a teraz wogóle nie chce jak jej chce dać pomiędzy karmieniami...

Anetko a jakiej firmy ta herbatka ułatwiająca trawienie?? Może my spróbujemy na te bąki i częste kupki??? Chyba ze będą jeszcze częstsze...:no::szok:

MADZIALLENKO - te herbatki są z HIPP-a. Ale raczej chyba jesli kupek nie ma. A jak Twoja córcia robi często to sie ciesz, bo przy karmieniu piersia to jak najbardziej prawidłowe...:-)

A SAMI karmi butelką...

a u nas dziś jakiś kryzysik, synek ciągle chce cycusia a tu.....barzdzo mało leci :confused: zaraz karmi muszę łyknąć:tak: może pomoże

reklama
huraa moja mala znowu dala sie nakarmic z butelki, kupilam z firmy NUK i jej przypasowalo, to pewnie dlatego ze mamy tez smoczek z NUKa i podobny ksztalt...:tak:
dzis bylam u dentysty i buteleczke odciagnietego zostawilam dla niunki i spoko:rofl2:

a jakie wy macie butelki i smoczki ???

Do góry