reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

A matko Aneta to po tym jak podalas objawy odwodnienia to widze ze Martyna naprawde chyba odwodniona byla!!! Oczka takie miala wlasnie podkrazone jak nigdy, slina taka spieniona jej leciala i kupki robila co prawda ale taz takie wlasnie twardsze. No i to ciemie zapadniete co lekarz powiedzial. Rany ale ze mnie matka! Kurde ale ona nie chce mi pic! Wczoraj to na sile ja poilam! A kupke jak luzniutka zrobila pozniej! Nie wybacze sobie tego :sorry::no:.

reklama
Kasia nie zadreczaj sie, skad moglas wiedziec!!! Jak mala sama sie nie domagala picia to co zrobic. Uczymy sie caly czas jak czytac dzidziolki.
A pogoda iscie afrykanska to co tez twoja wina!? Kasia jestes dobra mama i juz!

no wlasnie kasienka spokojnie, nasze malenstwa maja dopiero kilka tygodni mimo ze nam sie wydaje ze to wieki cale :szok:
zobacz ile juz wiemy o nadzych niunkach
a moje tez mi sie wydaje ze byla juz odwodniona bo tez oczka miala takie sine od wewnatrz i specjalnie to sobie zapisalam jakby cos jej bylo zeby wiedziec kiedy wystapily obiawy, i tez sie slini, ale to zawsze wtedy wlasnie chce cycka,
ta slina to tez poprostu obiaw glodu bo sie malenswo przyzwyczai do stalych por i potem organizm wytwarza slicza na czas karmienia (a slina oczywiscie zeby usprawnic proces trawienia, boszz ale ja dzisiaj madra od rana jestem;-))
i tak sobie mysle ze dzieciaki karmione piersia wtedy wlasnie czesciej chca pic wiec trzeba olac to cale gadanie ze karmimy co 3 godzinki, przystawiac czesciej jesli dziecko chce bo moze wlasnie jest spragnione tego mleczka pierwszego co jest jak woda...

no wiec ja sobie juz olalam te madre ksiazki i karmie ostatnie dni znowu na zadanie, chce sprawdzic jak czesto mala teraz bedzie chciala i wyszlo mi w ostatniej dobie co 2 godzinki :tak:
kurcze to karmienie piersia to czasem wydaje sie latwizna a czasem jakie skomplikowane :no:

KASIU - naprawde się tym nie dręcz i nie gadaj głupot ze jestes złą matką. Prawie wszystkie jesteśmy po raz pierwszy mamami wiec skąd mamy wszystko wiedzieć...
Moje dziecko za malo jadło, Twoje za mało piło.....ale przeciez nie jestesmy złymi matkami, bo martwimy sie tym czy nie robimy czegos źle...
Myśkle ze fajnie ze mamy to forum i mozemy tutaj podzielic sie swoja wiedzą i doswiadczeniami.
Moze sprobuj Martynce dawac czesciej ale mniejsze porcje, zawsze pewnie troszkę wypije. My ostatnio jak jechalismy w sobote do moich rodzicow byl straszny upał. Cały czas obserwowalam malego i jak tylko widzialam ze ma wyschnięte usta zaraz dawałam mu butelkę z wodą, pomimo tego ze spał i zawsze trochę sie napil. A gdybym nie przeczytała wczesniej o tym w ksiazce tez bym nie wiedziała.....:confused2:

Dziewczyny jestescie kochane. Dzieki za rady i dobre slowo. Wczoraj Martyna przez caly dzien wypila 300 ml herbatki. Zwykle wypijala 100 czasem 150 :no:. Wczoraj 300. To juz cos. I dzis juz mamy 80 ml w brzuszku. Ojej... To sie porobilo. Ale nie ma sie co lamac musi byc dobrze. Aha, tylko ze przez te herbatki onam i mleka mniej pije nie wiem czy to nie powinno tak byc bo zeby teraz sie nie okazalo ze glodna jest :szok:.
Mktosia a moze Twojej Nelce sie chcialo piciusiu jak sie slinila bo w koncu Ty w cycuchach masz kompleks-jedzonko i picie tez?Martyna wczesniej sie nie slinila a oczka tez miala ladne,nigdy zadnych poduch pod nimi nie bylo. No ale idziemy dzis do pani doktor (nawiasem mowiac to bylysmy w ubiegly wtorek i nie stwierdzila zadnego odwodnienia, czyzby sie nie dopatrzyla?) i zobaczymy co powie. W kazdym razei dziecko pije, usmiecha sie jak zwykle, jest dobrze znaczy sie i niech tak zostanie.

KASIU - tydzień temu zapewne bylo wszystko oki. Takie dzieciaczki niestety bardzo szybko sie odwadniają dlatego trzeba bardzo uważać podczas takich upałów, bo z dnia na dzien moze cos sie wydarzyć. A jak Martynka będzie głodna to napewno da Ci znać :tak: Kuba jak jest głodny to krzyczy i herbatke wypluwa...:laugh2:

tak ja jyz mam system opracowany
jesli mala sie slini i co tam jeszcze przed pora karmienia to daje jej cycucha na chwile, ona se spije te wodniste pierwsze mleko i jest wporzadalu :tak:

Dziewczyny a co oprocz herbatek koperkowych dajecie maluchom do picia? Ja kupilam teraz herbatke rumiankowa ale jeszcze nie dawalam. Zobaczymy czy malej bedzie smakowac.

Dzis Martyna wypila po raz pierwszy 150 ml mleczka, bardzo sie ucieszylam bo odkad ja tak duza poje to mniej pije tego mleka i to mnie martwilo. Moze jednak jest tez tak ze jak sa upaly to dziecku bardziej chce sie pic a nie jesc? Co myslicie?

reklama
KASIU - mnie tez sie wydaje ze jak są upały to maluchom bardziej chce się pić.........
A ja daje do picia rózne herbatki HIPP: koperkową, rumiankową, uspokajającą, ułatwiającą trawienie i wodę mineralną dla dzieci GERBER (na tej wodzie przygotowuję tez herbatki i mleko).

Do góry