reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu naszych pociech!

reklama
i ja podgrzewam mleczko tak jak poprzedniczki - w kubeczku :) poza tym, jak wiem, że mleczko nie będzie stało dłużej niż 1-2h to nie wkładam go do lodówki tylko zostawiam w temperaturze pokojowej i takie podaję

Czy przy tym kryzysie 3go tygodnia możliwe, że karmię 3h non stop? A on dalej dziób rozdziawia... Mleko leci, już nie wiem o co chodzi. Karmię, zasypia, odkładam, płacze. No i tak w kółko :-:)-:)-(

gnidka jak swoje mleko to podgrzewacz nie ma sensu. tak jak dziewczyny piszą w kubeczku/garnuszku z ciepłą wodą. dajesz kilka kropel na nadgarstek i jak nie parzy, ani nie czujesz zimna to znaczy, że jest ok. ma być mniej więcej w temp ciała.
podgrzewacz to się u nas jedynie sprawdza w nocy jak robimy mm. no i na wyjazdach w samochodzie

agaod to są właśnie te kryzysy laktacyjne. Ja też przez to przechodzę już drugi raz. Wcześniej tak miałam jak mały miał 3 tyg i teraz znów się pojawia:// trzeba przeczekać.. wiem że serce się kraje jak dzieci się męczą.. u mnie Daniel nie toleruje butli, smoczka też nie chce więc cały czas na cycu wisi.

zaglądacie tutaj?
jak to jest z ekspozycją na gluten przy dziecku na mm? :baffled: bella poratujesz? :) bo nie pamiętam... poza tym Miki był cycowy więc też było trochę inaczej

reklama
ehh ten gluten :/ tyle razy o nim słyszałam/czytałam, dopiero przed chwilą przeczytałam co jest... :zawstydzona/y: :-p
moje dziecko buntuje się na cyca :/ w nocy nie chce mu się ciągnąć i drugą noc z rzędu dostał butlę :/ czyli mamy teraz do 2razy dziennie mm :/
nie wiem czemu tak mam, ale chciałabym już zacząć dawać Małemu coś innego do jedzenia... tak mi szkoda jak widzę jak mieli jęzorkiem jak my jemy, a On nie... :p ale czekam do 19czerwca kiedy skończy 4 miesiące i na miesięcznice dostanie marcheweczkę :) później jabłuszko i zobaczymy co dalej ;)
a kiedy można zacząć dawać chrupki kukurydziane??

Do góry