reklama
kamireszel
kamireszel
A Piter już dwa razy wypił kaszkę wieczorem z kubka niekapka, przez smoczek nie chciało lecieć - za gęste :-)
Jakie podajecie kaszki na noc i w jakich proporcjach rozrabiace je by podać np. w niekapku???
szarcia
06.2009/01.2011
Ja nieraz dokarmiam małego butelką i dodaje mu do mleczka 2 miarki kaszki Bobovity Na Dobry Sen mleczno-ryzowa z bananami (proporcja na 120ml daje 2 miarki mleczka i 2 miarki kaszki). Do kaszek są specjalne smoczki z wiekszym otworem, ale moj umie wyciagnąć z takiego smoczka do mleka.
Zielona a nie śmierdziała ci ta kaszka?? Bo ja ją miałam ale stoi w szafce bo nie mogłam znieść jej zapachu, a działania jej równiez nie zauważyłam zbytnio. Ja daję małemu do mleczka kaszkę na 210 wody + 7 miarek mleczka+ 3 miarki kaszki. Idzie ładnie przez smoczek wieloprzepływowy. A wg przepisu na opakowaniu daję małemu kaszę łyżeczką bo wg mnie kubek niekapek służy do picia napojów i ewentualnie mleczka w późniejszym okresie. To takie moje skromne zdanie. Pozdrawiam
Mamunia1984
Początkująca w BB
Ja mojej Oli robie na noc kaszkę Nestle malinową(ta jej najbardziej smakuje).Wsypuje ją do butli z wodą ok 120ml i po chwili troszkę gęstnie.Smoczek mam Avent do gęstych płynów i leci.
reklama
Mamunia1984
Początkująca w BB
Niedługo planuję zacząć dosypywać Oli już mleczko 2 do 1,moja jedna ze starszych bo z 30 maja.