reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o karmieniu butelka

Lenka - ja dokarmiam małą mlekiem modyfikowanym. I ona potrafi po godzinnym wiszeniu na cycku wypić 150 ml z butelki jeszcze. A przed spaniem to czasem i 180-200 machnie :szok::tak: Staram się jej dawać głównie pierś, ale czasem ( np. przed wyjściem) wolę ją dotankować do pełna, no i je tyle aż się naje.
Blumetka - a jak się załatwia mleko na receptę? Każdy może dostać?Bo różnica w cenie jest faktycznie znaczna. A prywatny pediatra też może wypisać receptę?

reklama
pytanko do mam z PL: ile kosztuje pucha 800g Bebilonu 1?
E Ewa przsadziła :-D u nas w Carfurze (oj wiem że źle napisałam :-D) kosztuje 35 zł. a ten 350 gr 16 zł oczywiście z groszami.
Mój Fifi wypija mleczka po 130 ml a czasami jak jest strasznie głodny po 2,5 godziny to 150 ml to mało.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny mój Alek ostatnio jak zje kolacyjkę o 20stej 180-210ml to budzi się dopiero o 6tej rano. Wtedy przewijam go, zjada ok 120ml i biorę go do naszego łóżka. Około godz 7 przychodzi do nas starszy syn i tak śpimy sobie w komplecie całą rodzinką do 9tej:rofl2:
Potem w dzień karmie co sześć godzin bo jak próbuje go obudzić wcześniej to pociągnie z butelki dwa razy i zasypia a jak dam mu się obudzić samemu to wydaja 180-210ml.Potem taki wyspany i najedzony ma 1-2 godziny czuwania. Wtedy gadamy sobie, śmiejemy się i zwiedzamy domek lub podwórko jak jest ładna pogoda.
Wieczorem ładnie zasypia w swoim łóżeczku ale w dzień jak go próbuje położyć w jego pokoju to jest wielki krzyk, w dzień lubi spać w salonie. Towarzyski koleś :cool2:

oj rośnie rośnie :-D waży już 7500 i ma 68 cm. He he zamówiłam ubranka na allegro w rozmiarze 68 jeszcze nie doszły a już zamałe są :wściekła/y: Ależ ja durna jestem zamiast zmierzyć dziecko to nazamawiałam :wściekła/y:

:-D:-D:-D racja racja.
Pod warunkiem że nie będzie to dziewczynka :-D oj ale jak przyjdą te ubranka to mój A mnie zamorduje :szok::szok:
upchnij głęboko w szafie :-D:-D:-D

a my wrócilismy z wakacji 2,5 tygodnia prawie i Pepuś tak urósł w tym czasie,że się w nic prawie nie mieści :shocked2: to pewnie od tego mleka w proszku :tak: tak rośnie.
Idziemy zaraz na zakupy.
i znów nic sobie nie kupię :-:)-:)-( bo wszystko w małego trzeba inwestować

A jednak poszalałam, kupiłam sobie super żelazko i super deskę do prasowania :-D:-D:-D:-D, a co.

Dziewczęta, czy wy myjecie może butelki i smoczki w zmywarce???:sorry:

reklama
hej dziewczynki
dolaczam sie do mam butelkowych...moja laktacja to pikus w porownaniu do potrzeb mojego malego potworka mlecznego...na raz sciagnie mi dwa cycuchy i domaga sie jeszcze, albo za godzinke glodna a ja w cycuchach pusto wiec butla idzie w ruch....na wieczor to juz w ogole dwa cycuchy i butlka 100-150ml wiec juz na dobre mieszamy, ale z tego co piszecie to widze ze nie tylko u nas tak żarłocznie... :)

Do góry