reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu butelka

reklama
Dziewczyny, która z Was używa butelki Tomee Tipee z zaworem antykolkowym?
Chodzi mi o to , czy jest jakaśdyrektywa jak trzymać tą butlę? W sensie zawór ma być na górze, na dole, z boku?

Ja mam butelke Tommee Tippee bo z żadnej innej moja księżniczka nie umie sie napic
a przetesowalam juz kilka innych, smoczki uspokajajace tez mam z tej firmy. Goraco polecam :)

Ja nieraz dokarmiam małego butelką i dodaje mu do mleczka 2 miarki kaszki Bobovity Na Dobry Sen mleczno-ryzowa z bananami (proporcja na 120ml daje 2 miarki mleczka i 2 miarki kaszki). Do kaszek są specjalne smoczki z wiekszym otworem, ale moj umie wyciagnąć z takiego smoczka do mleka.

Zielona a nie śmierdziała ci ta kaszka?? Bo ja ją miałam ale stoi w szafce bo nie mogłam znieść jej zapachu, a działania jej równiez nie zauważyłam zbytnio. Ja daję małemu do mleczka kaszkę na 210 wody + 7 miarek mleczka+ 3 miarki kaszki. Idzie ładnie przez smoczek wieloprzepływowy. A wg przepisu na opakowaniu daję małemu kaszę łyżeczką bo wg mnie kubek niekapek służy do picia napojów i ewentualnie mleczka w późniejszym okresie. To takie moje skromne zdanie. Pozdrawiam

Ja mojej Oli robie na noc kaszkę Nestle malinową(ta jej najbardziej smakuje).Wsypuje ją do butli z wodą ok 120ml i po chwili troszkę gęstnie.Smoczek mam Avent do gęstych płynów i leci.

Monika jakos nie wachałam zbytnio, ale tak wogóle to mi mleko modyfikowane tez smierdzi, także zbytnio do zapachu nie przywiązuje zbytniej uwagi.

reklama
Do góry