reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu butelka

Fakt mleko też śmierdzi :-D
Mój mały mleko 2 już od dawna pije i jakoś płynnie przeszedł z 1 na 2. Tyle że mój jest tu najstarszy bo z 1 maja :-D
Wczoraj pani doktor na widok Filipa zapytała: "ile to dziecko ma i kto go tak utuczył" :-D Ale że co mam dziecko głodzić? :-D

reklama
.Smoczek mam Avent do gęstych płynów i leci.

a co to za smoczek? my mamy ten z 3 dziurkami ale musze poszuka ć z wiekrzymi bo do kleiku niezabardzo...

Wczoraj pani doktor na widok Filipa zapytała: "ile to dziecko ma i kto go tak utuczył" :-D Ale że co mam dziecko głodzić? :-D

:baffled: ale jesteś okropna niechcesz głodzić dziecka ;-);-);-);-) - jak tylko fifiaczek zacznie biegać wszystko spadnie

MY OD TYGODNIA WCINAMY nan active I JAKOŚ NIEMA UCZULENIA ŻAAADNEGO:sorry2:

a co to za smoczek? my mamy ten z 3 dziurkami ale musze poszuka ć z wiekrzymi bo do kleiku niezabardzo...

Aniu jeśli mowa o smoczkach z AWENT-u to popatrz dokładnie w sklepie.
Tak jak mówisz smoczki z 3 dziurkami są tak samo oznaczone jak te z jedną dużą dziurką-sama znalazłam to przez przypadek. Ja też mam te z 3 dziukami i kleik przez nie nie przejdzie- ja probowałam pociągnąć i nie dałam rady a co takie maluchy maja zrobić.
Te z dużą dziurką mają dziurkę- paseczek poprzeczny- jak dziecko ugryzie to dziurka ta rozszerza się i gęste pięknie przepływa.

Dokładnie jest tam jedna duża poprzeczna dziurka,moja potrafi przez nią wypić dosyć gęstą kaszkę.Jakie dajecie mleczko maluszkom?Pytam bo my jesteśmy na Bebilonie1 ale ze względów finansowych związanych z rozpoczęciem urlopu wychowawczego przy zmianie mleczka na 2 chcę przejść na troszkę tańsze jednocześnie uniknąć problemów z brzuszkiem.Zastanawiam się pomiędzy Nan,Hipp i Bebiko.

A u nas dziadek zrobił w jednym smoczku dużą dziurę - starym sposobem. I młody kaszkę eleganco pije. Od tygodnia też je kaszkę z kupka nie kapka Aventu :-)

A ja kupilam Gabi ten smoczek z Avent z duza dziurka,ale trzeba dobrze szukac bo sa dwie 3 jedna z trzema malymi dziurkami a drugi z jedna duza,,,mam nadzieje ze mala zacznie pic,bo juz pare dni nie chce jesc kaszki z lyzeczki:happy::sorry:

Aniu jeśli mowa o smoczkach z AWENT-u to popatrz dokładnie w sklepie.
Tak jak mówisz smoczki z 3 dziurkami są tak samo oznaczone jak te z jedną dużą dziurką-sama znalazłam to przez przypadek. Ja też mam te z 3 dziukami i kleik przez nie nie przejdzie- ja probowałam pociągnąć i nie dałam rady a co takie maluchy maja zrobić.
Te z dużą dziurką mają dziurkę- paseczek poprzeczny- jak dziecko ugryzie to dziurka ta rozszerza się i gęste pięknie przepływa.

to popatrze bo dziś kupiłam smoczki z 4 dziurkami specjalnie do kleiku
hehe a Oskar ciągnie z trzech dziurek kleik jak szalony pewnie sie męczy bidulek ale cóż ma zrobić jak głodny:rofl2::sorry:

.Jakie dajecie mleczko maluszkom?Pytam bo my jesteśmy na Bebilonie1 ale ze względów finansowych związanych z rozpoczęciem urlopu wychowawczego przy zmianie mleczka na 2 chcę przejść na troszkę tańsze jednocześnie uniknąć problemów z brzuszkiem.Zastanawiam się pomiędzy Nan,Hipp i Bebiko.

Nan jest droższe od bebilonu , chyba że mówisz o tym zwykłym bez probiotyków , my kupujemy obecnie NAN ACTIVE i puszka 900gr. kosztuje w rosmanie 39zł puszka 400gr - 28 zł

Anetko, a po co przepłacasz, jak nan 1 i nan active 1 to jeden i ten sam produkt? a u mnie bebilon jest droższy od nana i to duuuuużo

reklama
A ja jestem wsciekla na butelki z Awent :wściekła/y::wściekła/y:te najmniejsze,wyszla jakas seria ze sa nieszczelne przy nakretce i juz ktorys raz z koleji Gabi sie cala zalala,probowalam innych ale zadna malej nie pasuje:no:Viki tez z nich pila i nie bylo zadnych problemow:-)

Do góry