reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o karmieniu butelka

Fakt mleko też śmierdzi :-D
Mój mały mleko 2 już od dawna pije i jakoś płynnie przeszedł z 1 na 2. Tyle że mój jest tu najstarszy bo z 1 maja :-D
Wczoraj pani doktor na widok Filipa zapytała: "ile to dziecko ma i kto go tak utuczył" :-D Ale że co mam dziecko głodzić? :-D

reklama
.Smoczek mam Avent do gęstych płynów i leci.

a co to za smoczek? my mamy ten z 3 dziurkami ale musze poszuka ć z wiekrzymi bo do kleiku niezabardzo...

Wczoraj pani doktor na widok Filipa zapytała: "ile to dziecko ma i kto go tak utuczył" :-D Ale że co mam dziecko głodzić? :-D

:baffled: ale jesteś okropna niechcesz głodzić dziecka ;-);-);-);-) - jak tylko fifiaczek zacznie biegać wszystko spadnie

MY OD TYGODNIA WCINAMY nan active I JAKOŚ NIEMA UCZULENIA ŻAAADNEGO:sorry2:

a co to za smoczek? my mamy ten z 3 dziurkami ale musze poszuka ć z wiekrzymi bo do kleiku niezabardzo...

Aniu jeśli mowa o smoczkach z AWENT-u to popatrz dokładnie w sklepie.
Tak jak mówisz smoczki z 3 dziurkami są tak samo oznaczone jak te z jedną dużą dziurką-sama znalazłam to przez przypadek. Ja też mam te z 3 dziukami i kleik przez nie nie przejdzie- ja probowałam pociągnąć i nie dałam rady a co takie maluchy maja zrobić.
Te z dużą dziurką mają dziurkę- paseczek poprzeczny- jak dziecko ugryzie to dziurka ta rozszerza się i gęste pięknie przepływa.

Dokładnie jest tam jedna duża poprzeczna dziurka,moja potrafi przez nią wypić dosyć gęstą kaszkę.Jakie dajecie mleczko maluszkom?Pytam bo my jesteśmy na Bebilonie1 ale ze względów finansowych związanych z rozpoczęciem urlopu wychowawczego przy zmianie mleczka na 2 chcę przejść na troszkę tańsze jednocześnie uniknąć problemów z brzuszkiem.Zastanawiam się pomiędzy Nan,Hipp i Bebiko.

A u nas dziadek zrobił w jednym smoczku dużą dziurę - starym sposobem. I młody kaszkę eleganco pije. Od tygodnia też je kaszkę z kupka nie kapka Aventu :-)

A ja kupilam Gabi ten smoczek z Avent z duza dziurka,ale trzeba dobrze szukac bo sa dwie 3 jedna z trzema malymi dziurkami a drugi z jedna duza,,,mam nadzieje ze mala zacznie pic,bo juz pare dni nie chce jesc kaszki z lyzeczki:happy::sorry:

Aniu jeśli mowa o smoczkach z AWENT-u to popatrz dokładnie w sklepie.
Tak jak mówisz smoczki z 3 dziurkami są tak samo oznaczone jak te z jedną dużą dziurką-sama znalazłam to przez przypadek. Ja też mam te z 3 dziukami i kleik przez nie nie przejdzie- ja probowałam pociągnąć i nie dałam rady a co takie maluchy maja zrobić.
Te z dużą dziurką mają dziurkę- paseczek poprzeczny- jak dziecko ugryzie to dziurka ta rozszerza się i gęste pięknie przepływa.

to popatrze bo dziś kupiłam smoczki z 4 dziurkami specjalnie do kleiku
hehe a Oskar ciągnie z trzech dziurek kleik jak szalony pewnie sie męczy bidulek ale cóż ma zrobić jak głodny:rofl2::sorry:

.Jakie dajecie mleczko maluszkom?Pytam bo my jesteśmy na Bebilonie1 ale ze względów finansowych związanych z rozpoczęciem urlopu wychowawczego przy zmianie mleczka na 2 chcę przejść na troszkę tańsze jednocześnie uniknąć problemów z brzuszkiem.Zastanawiam się pomiędzy Nan,Hipp i Bebiko.

Nan jest droższe od bebilonu , chyba że mówisz o tym zwykłym bez probiotyków , my kupujemy obecnie NAN ACTIVE i puszka 900gr. kosztuje w rosmanie 39zł puszka 400gr - 28 zł

Anetko, a po co przepłacasz, jak nan 1 i nan active 1 to jeden i ten sam produkt? a u mnie bebilon jest droższy od nana i to duuuuużo

reklama
A ja jestem wsciekla na butelki z Awent :wściekła/y::wściekła/y:te najmniejsze,wyszla jakas seria ze sa nieszczelne przy nakretce i juz ktorys raz z koleji Gabi sie cala zalala,probowalam innych ale zadna malej nie pasuje:no:Viki tez z nich pila i nie bylo zadnych problemow:-)

Do góry