reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu butelka

Tau znalazłam w necie ze dzieci karmione sztucznie powinny zjadac 6-8 porcji po 80/100 ml i powinny przybywac do 200g na tydzien po tym co piszesz Michas je w normie zywieniowej :)

reklama
Tau znalazłam w necie ze dzieci karmione sztucznie powinny zjadac 6-8 porcji po 80/100 ml i powinny przybywac do 200g na tydzien po tym co piszesz Michas je w normie zywieniowej :)
Ale to kawal chlopa ma byc i powinien byc w tej gornej a nie dolnej granicy ;-).

My mamy wszystkie szczepienia za darmo ale tej na Ratowirusy tu nie ma wiec bede musiala w Polsce zaszczepic Lilke.

Prasowanie stanowczo nie dla mnie :no::no::no:

A do ilosci jedzenia to moja Bunia raz je 70 raz 90 a raz 100, i czasem po 2 godzinach jest juz glodna a czasem spi az 4 po jedzeniu ;-)

No ma sie rozumiec tylko juz żal mi twojego kregosłupa Wiktor jak sie urodzil z waga ponad 4 kilo i jadł 120 od poczatku to po miesiacu miałam dosc noszenia słodkiego ciezarku :D

Tau o tym czy dziecko sie najada czy nie świadczy nie do końca jego zachowanie ale przyrost wagi-200g tyg 700g-1kg mies...moja mała ssała non stop taka miała potrzebe ssania - nawet mojego palca!!!!! a głodna napewno nie była bo zjadała z cyca i drugie tyle z butli....a przyrastała olaboga 1,5 kg mies i wygladała jak budda:-D..........no ale co 2-3 h musiała sie nawcinać....a nadmiar spaliła jak przestała mi jeść w wieku 7 mies....:tak:... do tej pory chwale boga pod niebiosa, ze miała zapasy bo bym sie chyba zamartwiła na smierć..a tak to mi po prostu nie przybierała z pół roku i tyle...a teraz 25-50ty centyl i wygląda idealnie....

moj niby wpiernicza jak slonik, a wagowo jest pod linia dla _"normalnie_" przybierajacych na wadze:tak: za to dlugoscia przekroczyl wszystkie linie:-D;-):tak:. Widocznie taki jego urok, pewnie bedzie dlugi i chudy. Jak to skomentowal nasz pediatra, szczupli zyja dluzej;-);-):-p

reklama
Do góry