reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu butelka

reklama
Ja będę dokarmiać Nanem, tylko jeszcze nie wiem którym, w szpitalu Mała dostawała zwykłego Nana i było ok, i teraz chyba tez będzie Nanem dokarmiana bo mi coś karmienie naturalne nie wychodzi. Koło północy Mała dostała butle z moim ściągniętym mlekiem - prawie 100 ml ( moja Mała jest naprawdę mała - teraz jakieś 2,5 kg więc setka na nią to dużo ) a chwilę po pierwszej był taki ryk jakby dziecko ze skóry obdzierali, dostała 50 ml nana i spokój prawie do rana......

Dziewczynki karmiące w sposób mieszany...podobno tak jest, ze jak sie nie karmi piersią a tylko odciaga to po 3 mies pokarm zanika...by cokolwiek do odciagania zostało chyba trzeba tak czy siak malucha do piersi dostawiać....

ja się meczyłam z odciąganiem co 3 h przez 3 mies bo mała usypiała przy cycu i nie chciała ssać, próbowawłam wszystkich sztuczek ale tu chyba był problem ze zbyt wolnym wypływem mleka....nawet jak wypiła moje to wołała więcej i bardzo duzo przybierała-wprost ponadnormatywnie bo jadła porcje jak za 2!!!!, a potem dałam jej i sobie już spokój i tylko odciagałam i dawałam jej butle i dokarmiałam....i niestety u mnie sie sprawdziło, w 5 mies mleka już bardzo mało odciagałam...za w 6 mies dostałam pierwszej @

a cycus został jako usypiacz i swietnie sie sprawdzał...normalnie 10 pociagniec i spała...zaden smoczek jej tak nie pasował....no i oczywiście pierwsze choróbsko zaliczyła dopiero jak miała 9 mies - katar....

a jakich buteleczek używacie bo ja tej z aventu - ma niby redukowć kolke czy cóś takiego;-) , przydał by mi sie sterylizator bo wyparzaniie w tych garach to masakra:baffled:

A ja uzywam Tommee Tippee. Po mleku tylko myje, raz na jakis czas przeleje wrzatkiem. Jakos za specjalnie nie bawie sie w sterylnosc...

Ja mam sterylizator, jeszcze po Julce, kupiłam w Lidlu... a tak jak była młodsza to do 3 mca powinno się je wygotowywać, a potem wystarczy przeparzyć... przynajmniej ja tak robiłam i było ok. Teraz wymywam bez detergentu ciepłą wodą przeleję wrzątkiem i gra muzyka :-)

reklama
andza111 ja mikrofalówki nie mam ale podobno działa jak sterylizator - w końcu chodzi o wysoka temperaturę co zabija zarazki

Tau, ja do 3 mies sterylizowałam a do roku wyparzałam-zalewałam wrzatkiem...może przesadna dbałość o higienę, ale miałam 5 butelek i 5 smoków i robiłam to raz dzienie w wielkim garze

Ach no i dr.Browna wypróbowałam....ale mnie mycie rurki wkurzało:szok: a kolek i tak wii nie miała....

Do góry