reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu butelka

Moja wzrostem tez powyżej wszystkich linii :-) Wagowo: między 25 a 50 centylem. Byłam z nią dziś u pediatry. Mam jej dawać Vigantol (1 kroplę dziennie), a skoro karmię butelką, to witaminy K mam nie podawać. Mała waży 4200 g, więc przytyła już prawie 1 kg (waga przy wypisie to 3380 g). Wszystko z nią w porządku i mamy się zgłosić dopiero na szczepienie, jak mała skończy 6 tygodni.

reklama
No prawie 3 tygodnie, prawie 3 :-p:-p Ale pediatra się smiała, że mała już sobie 3 podbródek zapuszcza :-D U niej tak nie widać tego przyrostu wagi, bo jest długa.

Mój mały też w 3 tygodnie przybrał 1 kg i podobno już dogonił swoich rówieśników, a wcześniaki nają na to czas do 6 m-ca a on się wyrobił w 2 miesiące :-D

jaka ja jestem ciekawa jak tam, wagowo mój bąbelek , no ale wizyte u pedjatry mamy po niedzieli więc wszystko będzie jasne.

nanya oh jak rośnie ci ta mała :szok:

hej butelkowe Mamy,
mam do oddania puszkę Nutramigenu 400g, jest otwarta ale zdążyłam zrobi tylko 2 butle mleka a teraz już nie będę potrzebować. Jeśli ktoraś potrzebuje to prześlę, dajcie znać na priva

Meva a czemu mała jest na nutramigenie? wiesz ze zeby podac takie mleko musza byc robione testy z krwi.. Ono dla dzieci zdrowych jest szkodliwe.. wiem dokladnie bo moj Wiktor byl karmiony tym ale dopiero od pól roku wczesniej dostawal bebilon pepti..

Ale tu ucichło :-)
Od 2 dni u mnie w dzień NAN 1 zwykły (ten w kartoniku), a w nocy ciągle daję NAN AR. Mała niby trochę w dzień ulewa, ale bez porównania mniej niż w początkach karmienia butlą. Wczoraj ją ważyłam - 4400 g (przytyła 200g w 4 dni :-D ), zważę ją za tydzień i zobaczymy... jeśli mimo tych ulewań nadal będzie dobrze przybierała, to spróbuję całkowicie przejść na NAN 1.
Czy wasze dzieciaki już "gaworzą"? Moja sobie tak grucha :-D zazwyczaj podczas kąpieli i masażu oliwką.. chyba z przyjemności :cool2:

reklama
Do góry