reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o karmieniu butelka

Moja wzrostem tez powyżej wszystkich linii :-) Wagowo: między 25 a 50 centylem. Byłam z nią dziś u pediatry. Mam jej dawać Vigantol (1 kroplę dziennie), a skoro karmię butelką, to witaminy K mam nie podawać. Mała waży 4200 g, więc przytyła już prawie 1 kg (waga przy wypisie to 3380 g). Wszystko z nią w porządku i mamy się zgłosić dopiero na szczepienie, jak mała skończy 6 tygodni.

reklama
No prawie 3 tygodnie, prawie 3 :-p:-p Ale pediatra się smiała, że mała już sobie 3 podbródek zapuszcza :-D U niej tak nie widać tego przyrostu wagi, bo jest długa.

Mój mały też w 3 tygodnie przybrał 1 kg i podobno już dogonił swoich rówieśników, a wcześniaki nają na to czas do 6 m-ca a on się wyrobił w 2 miesiące :-D

jaka ja jestem ciekawa jak tam, wagowo mój bąbelek , no ale wizyte u pedjatry mamy po niedzieli więc wszystko będzie jasne.

nanya oh jak rośnie ci ta mała :szok:

hej butelkowe Mamy,
mam do oddania puszkę Nutramigenu 400g, jest otwarta ale zdążyłam zrobi tylko 2 butle mleka a teraz już nie będę potrzebować. Jeśli ktoraś potrzebuje to prześlę, dajcie znać na priva

Meva a czemu mała jest na nutramigenie? wiesz ze zeby podac takie mleko musza byc robione testy z krwi.. Ono dla dzieci zdrowych jest szkodliwe.. wiem dokladnie bo moj Wiktor byl karmiony tym ale dopiero od pól roku wczesniej dostawal bebilon pepti..

Ale tu ucichło :-)
Od 2 dni u mnie w dzień NAN 1 zwykły (ten w kartoniku), a w nocy ciągle daję NAN AR. Mała niby trochę w dzień ulewa, ale bez porównania mniej niż w początkach karmienia butlą. Wczoraj ją ważyłam - 4400 g (przytyła 200g w 4 dni :-D ), zważę ją za tydzień i zobaczymy... jeśli mimo tych ulewań nadal będzie dobrze przybierała, to spróbuję całkowicie przejść na NAN 1.
Czy wasze dzieciaki już "gaworzą"? Moja sobie tak grucha :-D zazwyczaj podczas kąpieli i masażu oliwką.. chyba z przyjemności :cool2:

reklama
Do góry