reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu butelka

Ja odciagam co 3 h i dzieki temu chyba jeszcze laktacja nie zanikla,ale i tak na raz sciagam tylko juz gdzies okolo 80,100 tak ze niewiele,:baffled:herbatke daje Gabi pare razy na dzien tez okolo 100 m.

A to z dwóch piersi tyle ściągasz? Bo mi średnio z dwóch piersi schodzi 125 ml,w nocy i po nocy więcej .

reklama
Laski czy jest jakis kat pod jakim powinno sie trzymac butle, zeby nie lykala mala powietrza i zeby jej sie tak szybko nie nudzila bo po 40 ml odkrywa ze to nie cycus i sie denerwuje.

Laski czy jest jakis kat pod jakim powinno sie trzymac butle, zeby nie lykala mala powietrza i zeby jej sie tak szybko nie nudzila bo po 40 ml odkrywa ze to nie cycus i sie denerwuje.
Kluseczka trzeba tak trzymać butlę, żeby smoczek był zawsze pełny mleka, jak kończy jeść to wyjąć z buzi w momencie jak jeszcze trochę mleka w nim jest (np pół smoczka), żeby nie douścić do zassania powietrza z butelki.
A co do znudzenia to może za duża dziurka w smoczku. Nie wiem jakie butelki macie ale Avent ma smoczki produkowane na kształt kobiecego sutka może te spróbujcie. ;-)

Kluseczka trzeba tak trzymać butlę, żeby smoczek był zawsze pełny mleka, jak kończy jeść to wyjąć z buzi w momencie jak jeszcze trochę mleka w nim jest (np pół smoczka), żeby nie douścić do zassania powietrza z butelki.
A co do znudzenia to może za duża dziurka w smoczku. Nie wiem jakie butelki macie ale Avent ma smoczki produkowane na kształt kobiecego sutka może te spróbujcie. ;-)

Oli.B dzieki za odpowiedz. My mamy wlsnie buteleczki aventu:tak:

Nie mogę już sobie poradzić z cyckami :dry:,odciągam pokarm i daje go małemu w butli i do tej pory wszystko było okey. Ale jakieś trzy dni temu zrobiła mi się strasznie bolesna,czerwona i nabrzmiała lewa pierś,miałam przy tym dreszcze i czułam się jakby jakaś grypka miała mnie złapać,ale po okładach z kapusty i rozmasowaniu przeszło. Ale dzisiaj znowu historia się powtarza i to na obu piersiach,znacznie gorzej boli niż ostatnio i znowu mam dreszcze i podwyższoną temperature 37,3. Czuję że kapusta już sobie z tym nie poradzi ! Co robić?? Pomóżcie

Ostatnia edycja:
Nie mogę już sobie poradzić z cyckami :dry:,odciągam pokarm i daje go małemu w butli i do tej pory wszystko było okey. Ale jakieś trzy dni temu zrobiła mi się strasznie bolesna,czerwona i nabrzmiała lewa pierś,miałam przy tym dreszcze i czułam się jakby jakaś grypka miała mnie złapać,ale po okładach z kapusty i rozmasowaniu przeszło. Ale dzisiaj znowu historia się powtarza i to na obu piersiach,znacznie gorzej boli niż ostatnio i znowu mam dreszcze i podwyższoną temperature 37,3. Czuję że kapusta już sobie z tym nie poradzi ! Co robić?? Pomóżcie
milkada robi ci się zastój mleka, musisz koniecznie udrożnić kanały i do końca wypróżnić. Jak dziecko ssie to reguluje, a przy odciąganiu tak się robi. Ja dostawałam jeszcze dotego gorączki. Jak nie udrożnisz to może się coś tam zrobić i wtedy chirurgicznie tną pierś :zawstydzona/y: masuj tu gdzie twarde i odciągaj

Dziewczyny i ja dołączyłam do Mam karmiących butelką bo mam bardzo mało pokarmu (ściągam ok. 80 ml z obu piersi na dobę). Moja Mała jest na mleku Enfamil AR ale mam problem z ustawieniem jej pór karmienia, ona by jadła co trzy godzinki a według producenta powinna jeść co 4 godziny. Myślicie, że to się unormuje? Mam też pytanie o nocną przerwę w karmieniu czy Wy robicie takową waszym Maluchą?

reklama
Dziewczyny i ja dołączyłam do Mam karmiących butelką bo mam bardzo mało pokarmu (ściągam ok. 80 ml z obu piersi na dobę). Moja Mała jest na mleku Enfamil AR ale mam problem z ustawieniem jej pór karmienia, ona by jadła co trzy godzinki a według producenta powinna jeść co 4 godziny. Myślicie, że to się unormuje? Mam też pytanie o nocną przerwę w karmieniu czy Wy robicie takową waszym Maluchą?

Madziumba-mój Jasiek też je co 3 godziny ok 90ml, jak mu podejdzie do tego daje mu wodę między karmieniami jak sie obudzi, zeby nie miał zaparcia tak kazała mi połozna no i od 2 dni daję po 50ml na dzień herbatki koperkowej z hippa, on sam robi sobie przerwę w nocy ok 5-6 godzin

Do góry