reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o karmieniu butelka

Ja odciagam co 3 h i dzieki temu chyba jeszcze laktacja nie zanikla,ale i tak na raz sciagam tylko juz gdzies okolo 80,100 tak ze niewiele,:baffled:herbatke daje Gabi pare razy na dzien tez okolo 100 m.

A to z dwóch piersi tyle ściągasz? Bo mi średnio z dwóch piersi schodzi 125 ml,w nocy i po nocy więcej .

reklama
Laski czy jest jakis kat pod jakim powinno sie trzymac butle, zeby nie lykala mala powietrza i zeby jej sie tak szybko nie nudzila bo po 40 ml odkrywa ze to nie cycus i sie denerwuje.

Laski czy jest jakis kat pod jakim powinno sie trzymac butle, zeby nie lykala mala powietrza i zeby jej sie tak szybko nie nudzila bo po 40 ml odkrywa ze to nie cycus i sie denerwuje.
Kluseczka trzeba tak trzymać butlę, żeby smoczek był zawsze pełny mleka, jak kończy jeść to wyjąć z buzi w momencie jak jeszcze trochę mleka w nim jest (np pół smoczka), żeby nie douścić do zassania powietrza z butelki.
A co do znudzenia to może za duża dziurka w smoczku. Nie wiem jakie butelki macie ale Avent ma smoczki produkowane na kształt kobiecego sutka może te spróbujcie. ;-)

Kluseczka trzeba tak trzymać butlę, żeby smoczek był zawsze pełny mleka, jak kończy jeść to wyjąć z buzi w momencie jak jeszcze trochę mleka w nim jest (np pół smoczka), żeby nie douścić do zassania powietrza z butelki.
A co do znudzenia to może za duża dziurka w smoczku. Nie wiem jakie butelki macie ale Avent ma smoczki produkowane na kształt kobiecego sutka może te spróbujcie. ;-)

Oli.B dzieki za odpowiedz. My mamy wlsnie buteleczki aventu:tak:

Nie mogę już sobie poradzić z cyckami :dry:,odciągam pokarm i daje go małemu w butli i do tej pory wszystko było okey. Ale jakieś trzy dni temu zrobiła mi się strasznie bolesna,czerwona i nabrzmiała lewa pierś,miałam przy tym dreszcze i czułam się jakby jakaś grypka miała mnie złapać,ale po okładach z kapusty i rozmasowaniu przeszło. Ale dzisiaj znowu historia się powtarza i to na obu piersiach,znacznie gorzej boli niż ostatnio i znowu mam dreszcze i podwyższoną temperature 37,3. Czuję że kapusta już sobie z tym nie poradzi ! Co robić?? Pomóżcie

Ostatnia edycja:
Nie mogę już sobie poradzić z cyckami :dry:,odciągam pokarm i daje go małemu w butli i do tej pory wszystko było okey. Ale jakieś trzy dni temu zrobiła mi się strasznie bolesna,czerwona i nabrzmiała lewa pierś,miałam przy tym dreszcze i czułam się jakby jakaś grypka miała mnie złapać,ale po okładach z kapusty i rozmasowaniu przeszło. Ale dzisiaj znowu historia się powtarza i to na obu piersiach,znacznie gorzej boli niż ostatnio i znowu mam dreszcze i podwyższoną temperature 37,3. Czuję że kapusta już sobie z tym nie poradzi ! Co robić?? Pomóżcie
milkada robi ci się zastój mleka, musisz koniecznie udrożnić kanały i do końca wypróżnić. Jak dziecko ssie to reguluje, a przy odciąganiu tak się robi. Ja dostawałam jeszcze dotego gorączki. Jak nie udrożnisz to może się coś tam zrobić i wtedy chirurgicznie tną pierś :zawstydzona/y: masuj tu gdzie twarde i odciągaj

Dziewczyny i ja dołączyłam do Mam karmiących butelką bo mam bardzo mało pokarmu (ściągam ok. 80 ml z obu piersi na dobę). Moja Mała jest na mleku Enfamil AR ale mam problem z ustawieniem jej pór karmienia, ona by jadła co trzy godzinki a według producenta powinna jeść co 4 godziny. Myślicie, że to się unormuje? Mam też pytanie o nocną przerwę w karmieniu czy Wy robicie takową waszym Maluchą?

reklama
Dziewczyny i ja dołączyłam do Mam karmiących butelką bo mam bardzo mało pokarmu (ściągam ok. 80 ml z obu piersi na dobę). Moja Mała jest na mleku Enfamil AR ale mam problem z ustawieniem jej pór karmienia, ona by jadła co trzy godzinki a według producenta powinna jeść co 4 godziny. Myślicie, że to się unormuje? Mam też pytanie o nocną przerwę w karmieniu czy Wy robicie takową waszym Maluchą?

Madziumba-mój Jasiek też je co 3 godziny ok 90ml, jak mu podejdzie do tego daje mu wodę między karmieniami jak sie obudzi, zeby nie miał zaparcia tak kazała mi połozna no i od 2 dni daję po 50ml na dzień herbatki koperkowej z hippa, on sam robi sobie przerwę w nocy ok 5-6 godzin

Do góry